Kuvaus

Sergio Leone Dollar Trilogy/Clint Eastwood Collection, 4DVD sis:

  • Kourallinen dollareita - A Fistful of Dollars (1964)
  • Vain muutaman dollarin tähden - For a few Dollars More (1965)
  • Hyvät, pahat ja rumat - The Good The Bad and The Ugly (1966) - pidennetty 171 min versio
  • Hirttäkää heidät - Hang 'Em High (1968)

Mestariohjaaja Sergio Leonen spagetti western klassikot + bonuksena Clint Eastwoodin soololänkkäri

Ekstroina dollari trilogiaan: kommenttiraidat tekstityksellä

  • Suomi tekstitykset, paitsi eka leffa jossa englanti

 

 

Kourallinen dollareita (1964)

Harva elokuva on lyönyt läpi sellaisella voimalla kuin "kourallinen dollareita". Elokuva vaikutti olevan tuhoon tuomittu alusta alkaen: kuka nyt kuvaisi jotain niin amerikkalaista kuin lännenelokuvan - Italiassa! Lisäksi kaikki tekijät olivat tuntemattomia ja budjetti naurettavan pieni.

Kaikista huolimatta "kourallinen dollareita" kirjoitti elokuvahistorian kirjaan neljä tärkeää lukua

1. Elokuva loi kokonaan uuden elokuvatyypin - "spagetti-westernin", jossa hiljaiset ja raaát pyssymiehet korvasivat ritalliset amerikkalaiset senkarit.

2. Clint Eastwood sai tässä suuren läpimurronsa elokuvanäyttelijänä ja käsite "anti-sankari" syntyi.

3. Sergio Leonen kuvakieli, stilisoitu ja lähikuvilla maustettu, mullisti koko alan. Tyyliä on tämän jälkeen käyttäneet lukuisat elokuvantekijät ympäri maailman.

4. Ennio Morriconen musiikki oli jotain aivan uutta, siinä on enemmän vaikutteita rock-musiikista, kuin perinteisistä lännenelokuva-teemoista.

 

Vain muutaman dollarin tähden (1965)

Oscar-voittaja Clint Eastwood jatkaa tavaramerkikseen muodostuneessa roolissaan "miehenä ilman nimeä" Sergio Leonen kuuluisan dollaritrilogian kakkososassa.

Luodinkovaa toimintaa ja auringonkärventämää jännitystä pursuva elokuva lukeutuu edelleen kaikkien aikojen suurimpiin lännenelokuviin!

Eastwood on tarkkasilmäinen, nopeaälyinen palkkionmetsästäjä, joka seuraa Indion - seudun salakavalimman rikollisen - verisiä jälkiä. Hänen pahin kilpailijansa, eversti Mortimer (Lee Van Cleef), on päättänyt napata Indion ensin - elävänä tai kuolleena.

Epäonnistuttuaan saalistuksessaan - tai toistensa eliminoinnissa - kaksikolla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä yhteistyötä tai kohdata varma kuolema Indion ja tämän murhanhimoisen lainsuojattomien joukon käsissä.

 

Hyvät, pahat ja rumat (1966) - pidennetty versio 171 min

Kaikkien aikojen kunnianhimoisin, graafisin ja tyylillisesti vaikuttavin western Hyvät, pahat ja rumat on vangitseva toimintaklassikko ja tulenarka sekoitus myyttiä ja realismia.

Clint Eastwood on voittamaton "mies vailla nimeä", joka lyöttäytyy yhteen kahden revolverisankarin (Lee Van Cleef ja Eli Wallach) kanssa jäljittäen varastettua kulta-aarretta.

Yhteistyö ei ota luonnistuakseen kovapäisten lainsuojattomien kesken, ja kolmikon on myönnettävä hengissä ja järjissä pysymisen tarjoavan kovimman haasteen sodan repimässä maassa.

Elokuvan voimaa pursuva, ennakkoluuloton tyyli oli sen valmistuttua ennen näkemätöntä, eikä vastaavaa olla nähty tänäkään päivänä.

Hyvät, pahat ja rumat on lajityyppinsä ehdoton merkkiteos - aitoon Clint Eastwood-tyyliin!

 

Hirttäkää heidät (1968)

He ampuivat hänet täyteen reikiä. He hirttivät hänet. He jättivät hänet kuolemaan.

Mutta he tekivät kaksi kohtalokasta virhettä: he hirttivät väärän miehen... eivätkä varmistaneet hänen kuolleen.

Ensimmäisessä amerikkalaiswesternissään Clint Eastwood kaivertaa nimimerkkinsä lähtemättömällä tavalla kovanaaman perikuvaksi kylmäpäisenä, lujatahtoisena ja taipumattomana kostajana.

Oklahoma, 1873. Jed Cooper (Eastwood) sekoitetaan tappajaan ja lynkataan ilman oikeudenkäyntiä epäkelvon lainvalvoja Wilsonin (Ed Begley) ja hänen roskajoukkonsa toimesta.

Mutta heidän kiirehtäessään pois paikalta, eräs tärkeä yksityiskohta jää huomaamatta: Cooper on vielä hengissä! Oikeutta ja kostoa janoava Cooper pestautuu apulaisseriffiksi ja jäljittää yksi kerrallaan kaikki yhdeksän miestä jotka "tekivät hänelle vääryyttä".

 


Trivia: Kourallinen dollareita (ja koko trilogia) sai inspiraationsa Akira Kurosawan vuonna 1961 ohjaamasta elokuvasta Yoyimbo - Onnen soturi. Yoyimbon tuotantoyhtiö haastoi Leonen porukan käräjille, riita sovittiin, mutta julkaisu viivästyi mm Yhdysvalloissa.

 

 

Ohjaus: Sergio Leone (Huuliharppukostaja, Maahan senkin hölmö), Ted Post (Likainen Harry 2)

Käsikirjoitus: Sergio Leone, Dario Argento, Akira Kurosawa

Näyttelijät: Clint Eastwood (Armoton, Josie Wales, Kalpea ratsastaja), Marianne Koch (Devil's Agent), Gian Maria Volontè (The Witch), Wolfgang Lukschy, Sieghardt Rupp (Angelika ja merirosvo), Joseph Egger (Lepakko), Antonio Prieto, José Calvo, Mario Brega (Decameron II), Bruno Carotenuto /// Clint Eastwood, Lee Van Cleef (Pako New Yorkista), Gian Maria Volontè, Mara Krupp, Luigi Pistilli (Death rides a horse), Klaus Kinski (Nosferatu, Aguirre, Fitzcarraldo), Joseph Egger, Panos Papadopulos, Benito Stefanelli, Roberto Camardiel, Aldo Sambrell, Luis Rodríguez /// Clint Eastwood, Eli Wallach (7 rohkeata miestä), Lee Van Cleef (Mies joka ampui Liberty Wallancen), Aldo Giuffrè, Luigi Pistilli, Antonio Casale (Maahan senkin hölmö), John Bartha (Cannibal Ferox), Rada Rassimov /// Clint Eastwood, Inger Stevens (Most deadly game), Ed Begley (12 angry men), Pat Hingle (Batman, Hohto), Ben Johnson (Hurja joukko, Pakotie), Bruce Dern Hateful Eight, Django), Charles McGraw, Ruth White (Keskiyön Cowboy), Dennis Hopper (Easy rider, Blue velvet), Alan Hale Jr, Arlene Golonka

Musiikki: Ennio Morricone

 

Kesto: yht 506 min, 97 min + 127 min + 171 min + 111 min

Aluekoodi: R2 = eurooppa

Kuva: 2.35:1, 1.85:1 anamorfinen laajakuva

Ääni: Englanti

Tekstitys: Suomi, ruotsi, englanti /// paitsi Kourallinen dollareita: vain Englanti


Ekstrat:

  • Dollari trilogiaan kommenttiraidat tekstityksellä

 

 

Kunto: hyväkuntoinen

 

Katso myös muut kohteeni: http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/1989369

Keräily/harvinaisuuksia ym.

 


 

Hakusanat: The Man with No Name Trilogy, spagetti western

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 10 vrk 3 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

25 € Sulkeutuu 10 vrk 3 h 19 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.