Kuvaus

Huuto- /ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Ray Hogan: MAKSETTU VERELLÄ. Suomennos L. Lester. Sheriffi-kirjat 48. 1969 Kustannusosakeyhtiö Viihdekirjat. 128-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti (kansissa vähän kulumaa; ks. kuva), ei merkintöjä.
 
Maksettu verellä (1969; The Hellfire Lawman 1967) on 48:s Sheriffi-kirja. Sam Kyler oli pannut aseensa – poikkisahatun haulikon ja kuudestilaukeavan – hyllylle. Mutta hänen oli pakko ottaa ne jälleen sieltä, kun häneltä ryöstettiin suuri summa rahaa. Koska Jerichon kaupunki oli täysin vailla lakia, hän hankki rahat takaisin omin neuvoin. Ja se vaati tosiaan monen miehen hengen.

Ray Hogan on ollut tuottelias ja suosittu lännenromaanien kirjoittaja. Hänen teoksistaan on suomennettu kolmekymmentä ja julkaistu Montana, Mustang, Sheriffi ja Villi länsi -sarjoissa.


2. Dean Owen: KULTAKULJETUS. Sheriffi-kirjat 77. Suomennos M. Hossa. 1976 Viihdekirjat. 142-sivuinen nidottu kirja, kansissa kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kultakuljetus (1976; The Outlaws 1973) -romaanissa Killebrew oli lähettänyt valitun joukon luotettavia karjapaimenia viemään karjaa ostajalle – ja tuomaan valtavan kauppasumman – 90.000 dollaria – takaisin. Kulta kimmelsi aivan liian houkuttelevana Ford Norcrossin mielestä. Hän ehdotti veljelleen Jimille, että he sieppaisivat kullan itselleen. Jim epäröi – hänellä oli kotona tyttö odottamassa, eikä hän ole koskaan ennen edes ajatellut rikollista tekoa. Mutta sitten hän saa tietää tytön pettäneen hänet...

Dean Owenin (1909–1986) oikea nimi oli Dudley MacGaughy. Hän käytti lukuisia salanimiä, sellaisia oman nimen väännöksiä kuin Dean Owen, Dudley Dean, Owen Dudley, Dudley McCoy jne. Hän julkaisi paljon rikoskirjallisuutta, mutta hänet tunnetaan parhaiten lännenkirjailijana; hän oli yksi 1940-luvun lopulla pokkarien pariin pulp-lehdistä siirtyneistä kirjailijoista. Owen debytoi novellistina jo 30-luvulla - hän kirjoitti mm. Real Westerniin ja Three Western Novels Magazineen. 40-luvulla hän kirjoitti 10 Story Westerniin ja Thrilling Westerniin. Owenin ensimmäinen lännenkirja oli Nuori sheriffi, joka ilmestyi jo 1948. Dudley Deanin nimellä alun perin ilmestynyt, mutta suomeksi Dean Owenin nimellä julkaistu Tie tuhoon (1953) oli ensimmäinen Dean-nimellä ilmestynyt länkkäri. 1970-luvulla julkaistu Kultakuljetus (The Outlaws 1973; suom. 1976) on kuitenkin suomennetuista Oweneista paras. Yllättävän pessimistinen kirja kertoo karjanajajista, jotka saavat tehtävän hoidettuaan toisen homman: karjasta saadut kultarahat pitää viedä takaisin. Kulta houkuttaa ja kaksi miehistä varastaa rahat. Alkaa julma ajojahti, joka ei voi päättyä onnellisesti. Owen kertoo tarinan siekailematta, mikä vain korostaa sen synkeyttä. Kirjassa ei kuitenkaan ole 50-luvun kirjojen neuroottisuutta ja hurjuutta, vaan Owen on oikeastaan ottanut askeleen lähemmäksi klassista lännentarinaa, yksinkertaisia miehiä yksinkertaisissa tilanteissa – draaman lopputulos vain on rajun pelkistetty eivätkä entiset ihanteet enää toimi. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 88 vrk 22 h 32 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 88 vrk 22 h 32 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.