Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

 •  ******************************************************************
 • Toimitusaika (normaalisti):
 • 5 - 8 arkipäivää sitovasta tilauksesta.
 • (juuri nyt varastotilanne Siglentillä on normaali !)
 • VARMISTA ennen kauppaa juuri sen hetken saatavuus.
 • Tilanne muuttuu tällä hetkellä ajoittain erittäin nopeasti.
 • Tämä malli on todella erittäin kysytty maailmalla.
 • Toimitus perille ennen Joulua ei enää mahdollinen.
 • ******************************************************************
 •  

Tämän kaupan kohde on SDS2104X Plus. 4 kanavainen 100MHz malli.
Hinta ei sisällä mitään mahdollisia lisämaksullisia optioita. (* ks Huom)
Yhdessä kuvassa näkyvä LA mittapää ja muut tavarat eivät kuulu tähän kauppaan.

*****************************************************
HUOM!
Kauppaan sisältyy tietenkin Siglentin voimassa olevan määräaikaisen tarjouksen
mukainen nippu optioita veloituksetta.

Katso alempaa.
*****************************************************

Siglent laadukkaat SDS2000X Plus sarjan oskilloskoopit kuuluvat Siglentin
aivan uusimpaan mallistoon.

SDS2000X Plus on kolmannen polven täysin uudistunut versio aiemmista SDS2000 malleista. 
SDS2000X Plus sisältää erittäin huomattavia muutoksia SDS2000X nähden.


Mallista on tullut nopeasti todella suosittu enkä ihmettele. Se on edistyksellinen laite myös vakavaan ammattikäyttöön. 
Suuresta kysynnästä johtuen joidenkin mallien, kuten juuri 4 kanavaisen 100MHz mallin SDS2104XPlus,  saatavuudessa on ollut ajoittain viivettä. Kysynnälle on myös jokin "mystinen" lisäsyy...  Jos törmäät jossain netissä joihinkin vinkkeihin laitteen "muuntuvuudesta" niin en ota niihin mitään kantaa muuten kuin: omalla vastuulla... täysin. Rautahan on sama ylemmissäkin 2000XPlus versioissa.

4 kanavaa, maks 2 x 2GSa/s ja max 2x 200M samplemuisti. 16kanavainen LA valmius jolloin laitteesta tulee 4 + 16 MSO.
   -- kannattaa siis tiedostaa että MSO on täysin eri asia kuin oskilloskooppi + erillinen joku LA purkki. Tässähän LA digi signaalit säilyttää tiukan ajallisen sykronin analisten kanavien signaalin kanssa ja molemmat näkyy ruudulla samaan aikaan tietenkin ja jopa triggauksia voi miksata. 
4 kanavaisessa mallissa on 2kpl  2 kanavan ryhmiä joissa kummassakin on maks 2GSa/s ja max 200M muistia.
4 kanavaista voi siis käyttää kaksikanavaisena siten että kumpikin käytössä oleva kanava voi käyttää 2GSa/s ja 200M.
3 tai 4 kanavaa käytössä kullekin kanavalle on 1GSa/s ja 100M samplemuistia, kuin myös mikäli 2 kanavaa on
on käytössä ja kanaviksi on valittu saman kanavaparin molemmat kanavat. 
 
Wfm/s nopeus maksimissaan 120000 wfm/s ja sekvenssitallennuksessa jopa 500000 wfm/s.  Segmenttien maksimimäärä on 90000. Kun segmenttitallennus (sequence mode) ei ole käytössä tuota muistia käytetään jatkuvasti taustalla automaattisesti toimivaan historiatallennukseen. (Näit jotain, pysäytä skooppi ja palaa historiassa taaksepäin. Määrä riippuu käytössä olevista asetuksista, historiaa tallenetaan taustalla sen vaikuttamatta skoopin nopeuteen) Toki historiatallenusta voi muutenkin käyttää. Esimerkiksi vastaanottamaan sarjaliikennesanomia joita voi sitten dekoodata sieltä muistista.

Kaupan kohde on  4 kanavainen 100MHz malli SDS2104X Plus.  
 

 • Optiot:  Hintaan sisältyy Siglentin rajoitetun ajan tarjous joka sisältää valikoiman optioita veloituksetta uuden skoopin hankinnan yhteydessä. 


  Optiot, 6kpl,  jotka kuuluvat tähän pakettiin veloituksetta:

1  SDS2000XP-FG, 50MHz 1 kanavainen perus funktiogenis toiminnot. (On myös mainio esim pelkästään BodePlot signaalilähteeksi yms)
2  SDS2000XP-PA, eli ns Power analysis softalisenssi. 
3  SDS2000XP-Flexray,
4  SDS2000XP-MIL1553B,
5  SDS2000XP-CANFD,
6  SDS2000XP-I2S
(tavalliset SPI, I2C, UART, CAN, LIN ovat sensijaan aina vakiona).

Muita optioita jotka eivät kuulu tarjoukseen ovat esimerkiksi MSO optio jollon saadaan käyttään analogisten kanavien lisöksi 16 LA kanavaa. Vaatii myös optinaalisen hardwaren eli LA proben.
Power analysis option käyttämiseksi on lisämaksusta saatavilla Probe descew fixture virta ja jänniteproben aikaeron nollaamisen helpottamiseksi yms. 


Mikä tämä oskilloskooppi on?

Siglent SDS2000X Plus sarja on  Siglentin ylemmän luokan oskilloskooppisarja *).  Sarja perustuu jo hiukan vanhaan SDS2000 ja sen jälkeiseen 2000X sarjaan. Kuitenkin ne molemmat ovat HW osalta kohtalaisen vastaavia toisin kuin tämä Plus sarja.
Näiden pohjalta kehitettiin täysin uusi oskilloskooppi jonka hardware on aivan toinen ja huikeasti suorituskykyisempi. Syntyi SDS2000XPlus. Se ei ole mikään ns kasvojenkohotusmalli edellisiin, nimestään huolimatta, vaan aivan uusi laite vaikka päällisin puolin muistuttaakin hiukan.  Nykyisen huippumallin SDS5000X "pikkuveli" (jonka yläpuolella on SDS6000X Pro joka ei ole länsimarkkinoilla). Hiukan olen kritisoinut Siglentin nimivalintaa 2000X Plus. Mutta 3000 oli jo varattu SDS3000 mallille jota ei länsimarkkinoilla ole ja 4000 ei ole paras mahdollinen luku Kiinassa.
Tämä ei korvaa siten SDS2000X mallia että se poistuisi. Se jatkaa rinnalla omana skooppiluokkanaan.

Sarjassa on 100, 200 sekä 350MHz mallit.  Täysnopean samplebufferin pituus on maksimissaan 200M nelikanavaisissa kummallekin kanavaparille erikseen. 100MHz versiosta on myös saatavilla 2 kanavainen malli.  Lisäksi on mahdollista päivitää 350MHz laite osittain 500MHz malliksi. Joitain muitakin taajuuskorotus optioita on eri malleille.

Nopeimmillaan SDS2000X Plus pystyy 120000 vaakapyyhkäisyyn sekunnissa (wfm/s) ja luonnollisesti ne kaikki päivittyvät myös ruudulle.
Erittäin kehittyneet triggaustoiminnot myöskin nykyisin alkavat korvata niitä huippunopeuksia joilla on ollut merkitystä esimerkiksi harvinaisten glitchien metsästyksessä. Kuka niitä istuu nenä ruudussa vahtimassa. Antaa skoopin itse löytää ne. Sitä varten on kehittyneet triggaustavat joista ei jokin aika sitten osattu edes uneksia. Tosin niitähän ei esim Keysightin alemman pään mallit osaa lainkaan ja siksi pitää ylimainostaa niitä "fantastisia" wfm/s meganopeuksia joista mainoksissa unohtuu kertoa toinen puoli tarinaa... 

SDS2000 Plus maksimi nopeus on 120kwfm/s. Näyttössä on tietenkin käytettävissä kirkkausgradientti joka on oikeaoppisesti tehty eikä mikään persistence kyhäelmä. Toki skoopissa persistence toiminto erikseen on mutta se on taas toinen juttu. 
Tämän lisäksi on valittavissa näyttötavaksi nopeaa havainnointia tukeva värigradienttinäyttö jossa väreillä osoitetaan kuinka usein signaali on kussakin kohdassa ollut.

Skoopin triggaus on luonnollisesti täysverinen kehittynyt hardwarepohjainen digitaalitriggaus. Tällä tekniikalla päästään tarkkoihin ja myös hyvin edistyksellisiin triggaustapoihin ja niitähän tässä mallissa riittää. Triggaustarkkuus on erinomainen ja triggausjitteri on erittäin pieni jolla saralla Siglent kuuluu kuninkuusluokkaan. Yksinkertaisesti jos skoopin triggaus on kehno koko skooppi on kehno vaikka siinä olisi mitä hienouksia. Hyvälaatuinen triggaus on hyvän skoopin ydin. Mukana on myös uusi ns Zone trigger toiminto joka soveltuu esimerkiksi harvinaisten glitchien ja muiden satunnaisten harvinaisten poikkeamien etsimiseen. 
 

Nykyaikaiseen skooppiin kuuluu "segmented memory"  eli nopea sekvenssi tallennus ja nimenomaan aito sellainen eikä mikään halpa kuvaframe recorder. Siglentin nopeus on tässä hintaluokassa erinomainen. Maksimissaan jopa 500000 segmenttiä (wfm) sekunnissa ja tietenkin aikaleimattuna. Maksimi segmenttien määrä on 90000.   Sekvenssitallennuksen tärkein ominaisuus ei ole kuitenkaan pelkkä maksiminopeus. Sitähän usein käytetään myös ikäänkuin muistin jatkamiseen. Otat vaikka sekunnin välein tulevia 10ns pulsseja sisään ja siellä niitä on max 90000 kappaletta. Niitä voit sitten tarkastella sieltä muistista ja mittailla sekä tutkia monin tavoin. Luonnollisesti niissä on jokaisessa myös aikaleima. erittäin edistykselliset triggaukset joltain osalta vähentää tarvetta wfm/s huipunopeuksiin muun muassa harvinaisten anomalioiden pyydystämisessä silmin vahtimalla kuvaruutua. Annetaan se tehtävä mieluummin skoopin hoidettavaksi.
On joskus uskomatonta kuinka heikosti tätä toimintoa ymmärretään ja yritetään jopa väärin soveltaa käyttöön ja sitten ihmetellään kun se on ihan p...  jopa esiintyvä "taiteilija",  EEVblog isäntä sortui täydelliseen kämmiin tässä asiassa. 

...ja sama ellei enemmänkin koskee seuraavaa. Voi kun joku tekisi skooppikoulun jossa puhutaan asiaa eikä leikitä. 

Eikä se herkku tähän lopu SDS1000X/X-E ja SDS2000/X/XPlus malleissa on melko poikkeuksellinen toiminto tässä hintaluokassa. Reaaliajassa jatkuvasti taustalla toimiva Historia tallennus. Voit skoopin pysäytettyäsi palata asetuksista riippuen (muistin määrä yms) jopa 90000 trigattua yksittäistä "vaakapyyhkäisyä" taaksepäin!  Eli juuri ruudulla räpsähti jotain. Stop ja kelaa ajassa takseppäin. Jos vaikka sait sen pyydystettyä. Toki tästä puhutaan kohtalaisen vähän ja ominaisuutta jopa hiukan "vierastetaan" ja väheksytään erityisesti niiden toimesta joilla sitä ei ole. Miksi. No koska se on ollut kohtalaisen harvinainen ominaisuus harrastajan ulottuvilla olevissa oskilloskoopeissa. Se on monessa tilanteessa tehokas työkalu kun oppii soveltamaan sitä. 

SDS2000X Plus sarja on suoraan rakennettu myös MSO skoopiksi eli Mixed Signal Oscilloscope.  Lisäoptiolla joka sisältää FW puolella niiden toimintojen aktivointikoodin  sekä logiikkaproben skooppi muuttuu MSO malliksi jossa on 2-4 analogista kanavaa ja 16 digitaalituloa, eli on samalla 8 kanavainen "logiikka-analysaattori". Luonnollisesti sekä analogisia signaaleja että LA voi ktasoa yhtaikaa ja sehän se iso ja tärkeä ero onkin verrattuna niihin erilaisiin erillisiin "LA" laatikoihin.

LA, 16 binäärituloa, samplenopeus on max 500MSa/s. LA muisti 50M/kanava.    Käyttö edellyttää LA Optio lisenssiä.sekä LA probea. LA probe on laaadultaan todella hyvä, mikaanlukien tartuntaklipsit jotka tulevat mukana. Proben impedanssi on 100kOhm 18pF. 1M kaalepi ja yksittäiskaaapelit irotettavin klipsein 18cm.) Huomaa että tässä LA toiminto ei vaadi erillistä LA prosessointiyksikköä kuten SDS1000X+E sarjassa. Aikasynkroni analaogisten ja digitaalisten kanavien välillä on näin huomattavasti parempi.

LA voi olla toiminnassa luonnollisesti yhtaikaa normaalin 4 kanavaisen skoopin kanssa ja signaalit voivat olla yhtaikaa näytöllä. Skooppipuolta voi myös tällöin trigata LA puolelta.

 

Samplenopeudet

Neljä kanavaa käytössä
-1GSa/s max, 14M samplemuisti max / kanava
-CH1 ja 2 ovat pari. Jos parista molemmat käytössä 1Gsa/s. Jos vain toinen, 2GSa/s  (2 ja 4 kanavaiset)
-CH3 ja 4 ovat pari. Jos parista molemmat käytössä 1GSa/s. Jos vain toinen, 2GSa/s  (4 kanavaiset)
-Jos kummastakin parista vain toinen käytössä, kummatkin 2GSa/s eli kaksikanavaisena (mutta 4 kanava malli) kumpikin kanava 2GSa/s. Jos toisessa parissa on molemmat kanavat käytössä rajaa se myös toisen kanavaparin maksiminopeuden 1Gsa/s vaikka siinä parissa olisi vain yksi kanava käytössä. nelikanavainen malli siis toimii 2 kanavaa käytössä 2GSa/s molemmat kanavat ja kolme tai neljä kanavaa käytössä max 1GSa/s per kanava.  Nelikanavaisella on mahdollista 2 kanavainen käyttö jossa kumpikin kanava 2GSa/s. Kaksikanavaisessa mallissa tämä ei ole mahdollista.

Kummassakin kanavaparissa on 200M  täysnopeaa muistia. Jos molemmat kanavat kanavaparissa on käytössä silloin molemmille 100M, jos yksi kanava kanavaparissa käytössä silloin se saa 200M. (ellei toisessa kanavaparissa ole molemmat kanavat käytössä joka pakottaa skoopin ns 4 kanava moodiin)

FFT on  varsin kehittynyt ja naytepituus max 2M

BodePlot (SFRA) on kolmekanavainen + referenssikanava maksimissaan 500 samplea minimi span ollessa 500Hz. Maksimi 120MHz.
HUOM, omalla sisäisellä signaaligeneraattorilla raja on 50MHz jota ei rajaa BodePlot vaan sen genearaattorin maksimi.
   hiukan lisätietoa BP toiminnosta

Huikea määrä erilaisia ominaisuuksia joiden osalta suosittelen datalehden ja User manualin lukemista. 

-Vertikaali alue 500uV/div - 10V/div 1-2-5 askelin +  väliarvot eli hienosäätö.

-Horisontaali 1ns/div - 1000s/div (Jos 500MHz optio silloin  500ps + 1000s)

-Näyttö 10,1"  1024x600 TFT kapasitiivisella kosketuspaneelilla.

 

Oskilloskooppi optioineen on niin monipuolinen että yksityiskohtaisempi tietous kanattaa kaivaa englannin kielisestä User Manuaalista sekä Datalehdestä.  

Ne löytyvät Siglentin virtallisilta EU alueen sivuilta: http://siglenteu.com/

tai esimerkiksi täältä:  https://siglent.fi/oskilloskooppi-sds2000XPlus.html

Katso myös muuta tärkeää informaatiota toimituksiin yms liittyen: https://siglent.fi

Mikäli olet hankkimassa laitetta yritysaostajana ota erikseen yhteyttä.
Hankintaprosessi on täysin erilainen siinä tapauksessa, älä siis klikkaa "ostaheti".

 

Laitepaketti sisältää

-Oskilloskooppi SDS2104X Plus
-4kpl 200MHz  probeja (samat probet 100 ja 200MHz malleissa) malli PP215, 1:1/10:1
-Pikamanuaali
-Tehtaan kalibrointitodistus.
-Virtakaapeli
++++ Määräaikaisen rajoitetun tarjouksen mukaiset Optiot. ks ylempää.

Lisäksi luonnollisesti kuitti/kauppakirja laitteen sarjanumerolle yksilöitynä tehdastakuun vaatimin tiedoin. Kauppahinan ALV osuus ei ole vähennyskelpoinen. Kauppahinta on verollinen kokonaishinta yksityisten välisessä kaupassa. 
Siglent laitteilla on 3v tehdastakuu. Kokemus on osoittanut että se myös toimii vaikka ovatkin kovin harvinaisia. Siglent tehtaan esivanhennusprosessi ja laadunvalvonta on nyt "viritetty" varsin hyväksi.
Ns tarvikkeilla, kuten esim probet, takuu on 1v koskien valmistusvikoja jotka useinmiten ovat selkeitä ja ilmenevät varsin pian. 

Toimitus:

Noutotoimitukset eivät tällä hetkellä mahdollisia.

Toimitus: Ostajan osoitteeseen UPS standard®?  toimituksena. 
Jotkin tarjouksen optiot (aktivointilisenssit) eivät ole esiasennettuina oskilloskoopissa. Ne tulee aktivoida itse ohjeiden mukaan eli syöttää toimittetavat aktivointikoodit niihin.

Maksuehto: Ostettaessa/tilattaessa koko kauppasumma ennakkona.

Muistutan myös toiseen kertaan. Ota yhteyttä ennen ostaheti klikkausta ja varmista toimitusaika. Tämä malli on huippukysytty ja varastotilanne ajoittain nolla / jono.Laitteeseen ei ole suomenkielistä ohjekirjaa eikä datalehteä eikä käyttöturvallisuuteen liittyvää kirjallista ohjetta. Ostajan on hallittava tässä suhteessa laitteen käyttö joko hallitsemalla englanninkielisen ohjemateriaalin ymmärtäminen riittävästi ja/tai riittävät tiedot muuten. Ostaja vakuuttaa ymmärtävänsä tämän kauppaa tehdessään!

Neuvoja saa kysyä.

Laitteen oikea käyttäminen (myös ilman suomenkielisiä ohjeita) edellyttää ostajalta/käyttäjältä riittävää tietoa, taitoa ja kokemusta ja huolellisuutta laitteen käyttämisestä mittalaitteena turvallisesti henkilövahinkovaaran suhteen sekä laitteen vahingoittumisen estämiseksi käyttövirheen seurauksena.  Virheellisestä käytöstä aiheutunut vika ei ole takuuperuste.


Mittalaitteet EIVÄT OLE sillätavalla suojattuja ja käyttöturvallisia niiden käyttötarkoituksessa kuin kodin viihdelaitteiksi tai muiksi käyttölaitteiksi valmistetut sähkökäyttöiset laitteet.
Tämä johtuu jo ihan niiden käyttötarkoituksestakin kun niitä käytetään mitatessa ja tutkiessa jännitteellisiä ja/tai virrallisia laitteiden osia. Älä KOSKAAN käytä laitteita muuhun kuin suojajännitteisten ja matalaoikosulkuvirtaisten laitteiden tutkimiseen ellet ole saanut koulutusta ja perehdytystä tai muuten hankkinut riittävää tietotaitoa vaarallisten jännitteiden ja virtojen kanssa työskentelystä ja mittalaitteiden oikeasta käytöstä niitä tutkittaessa.

Tällaisia laitteita EI OLE tehty siten käyttöturvallisksi kuin yleiseen käyttöön tarkoitetut lelut, viihdelaitteet, kodinkoneet jne. Ammattitaitoisen henkilön käytössä oikein käytettynä ovat tietenkin normaalilla tavalla turvallisia. "älä viitti, kyl mä tiiän...oon ennenkin..." oli ne kuuluisat viimeiset sanat. Jos on kysyttävää käyttöturvallisuus asioissa, kysy! Tyhmiä kysymyksiä EI ole. tyhmiä vastauksia sensijaan näkee aika usein - liian usein.

Vastaan mielelläni kysymyksiin. Alla näkyy mailiosoite Siglent laitteiden osalta. 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

1 348 €
Ilmoitus on sulkeutunut 20.12.2020 17:45
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.