Kuvaus

Kuvan hyväkuntoinen pokkari.

Pietari Aholainen, pienviljelijä maan itälaidan vaaramaisemista, on suurelle osalle suomalaisista tuttu vääräleukainen sinnittelijä. Kun Simo Hämäläisen romaani Kätkäläinen ilmestyi 1978, siitä tehtiin oitis televisioelokuva, joka uusintoineen on kerännyt miljoonia katsojia.

Tarinan aluksi Kätkävaaran emännällä Iitamarialla on Pietulleen uutisia: Kaisa-tytär on viimeinkin tehnyt isästään ukin. "Ei ookaan meillä ihan turha tyttö!" Kätkäläinen ihastuu. "Rivakasti kävi kun viimein rupesi. Muutama viikko sitten oli vielä litteä kuin lankku, ja nyt jo pojan pyöräytti."

Enemmänkin yllätyksiä on edessä. Pietulle selviää, että suvun tulokkaalla on ikää ja varsinkin väriä runsaammin kuin osasi arvatakaan, niin että tuoreella isotaatolla on uudessa osassaan opettelemista enemmän kuin tarpeeksi. Tutustuminen on työlästä, ja vanha kehno kuiskuttelee. Kun vielä tapausten kulkuun sotkeutuvat ahtaine asenteineen ja synkeine ennakkoluuloineen tutut ja tuntemattomat, politiikan pikkupukarit, kiivaat vähätukkaiset nuorukaiset ja välejään kovin ottein selvittävät hämärämiehet, riepotus on aika ajoin niin rankkaa, että haulikkoahan Pietun on taas haparoitava ja Iitamaria hurjistuu vallan naaraskarhun raivoon.

Miten käy kätkävaaralaisille tällä kertaa? Onko ulkomaan elävästä Suomen saloille?

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 55 vrk 23 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 55 vrk 23 h 13 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.