Kuvaus

Hieokuntoinen ( K4 ) , käyttämätön varastosidos, WSOY 2009 , 502 sivua , kuvitettu, karttoja , 22 cm

Hyvä bibliografia sivut. 483-487: Sisällissotaa käsitteleviä kaunokirjallisia teoksia / Yrjö Varpio

Suomen sisällissodan syyt, tapahtumat ja seuraukset aiheen johtavien asiantuntijoiden yhteen kokoamina.

Vuoden 1918 tammikuussa alkoi sisällissota, jossa sai surmansa noin 37 000 suomalaista. Aina toukokuuhun saakka kestänyt sota on vaikuttanut monin tavoin suomalaiseen yhteiskuntaan. Sisällissodan pikkujättiläinen avaa sisällissodan eri puolia kiistanalaisia kysymyksiäkään väistämättä. Keskeisten sotatapahtumien ohella kirjassa käsitellään mm. punaista ja valkoista terroria, vankileirejä, sotaorpoja, naisia sodassa, jääkäreitä ja suojeluskuntia, työväenliikettä, hautaustapoja ja muita muistamisen perinteitä sekä sodan vaikutuksia Suomen valtiomuotoon ja kulttuuriin. Artikkelien, valokuvien ja karttojen ohella teokseen on koottu tarkempaa tietoa henkilöistä, joilla on suurempaa merkitystä sodan ymmärtämisen kannalta. Teoksen 24 kirjoittajan johtavana periaatteena on antaa puolueeton, tiukasti tutkimukseen perustuva kokonaiskuva sodasta ja sen seurauksista. "Suomen sisällissota jälkiselvittelyineen oli kansainvälisestikin vertailtuna poikkeuksellisen väkivaltainen konflikti, mutta silmittömän vihan ohella siinä oli myös maltillisuutta, myötätuntoa ja armoa - molemmin puolin. Ne vain tahtovat jäädä sodan luoman katkeruuden peittoon." - Tuomas Hoppu.

FT Pertti Haapala (s. 1954) on Suomen historian professori Tampereen yliopistossa. Hän on tutkinut erityisesti suomalaista yhteiskunta- ja taloushistoriaa ja johtanut useita laajoja tutkimushankkeita. Sisällissodan aikaa Haapala on käsitellyt mm. teoksessaan Kun yhteiskunta hajosi. Suomi 1914-1920

FT Tuomas Hoppu (s. 1967) toimii tutkijana Tampereen yliopistossa. Hän on perehtynyt erityisesti Suomen historiaan 1914-1918 ja mm. kirjoittanut suuren osan teoksesta Tampere 1918, joka käsittelee sisällissodan erään tärkeimmän sotanäyttämön tapahtumia.

 

PinterestTwitter

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 10 h 56 min 53 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

30 € Sulkeutuu 10 h 56 min 53 s

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.