Kuvaus

Sofi Oksanen: PUHDISTUS. 2009 WSOY (16. painos). 382-sivuinen nidottu kirja (19 x 15 cm), lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Puhdistus (2008) -romaanissa ikääntynyt Aliide Truu asuu yksin taloaan Viron maaseudulla. Vanhan naisen arjen katkaisee pihalle pyörtynyt parikymppinen Zara, joka kertoo pakenevansa väkivaltaista miestään. Kohtaaminen nostaa Aliiden mieleen repivät muistot nuoruuden traagisesta rakkaudesta ja valinnoista, jotka sinetöivät hänen lähimpien kohtalon. Vaikka aika on toinen, vaino ei ole loppunut, muuttanut vain muotoaan. Puhdistuksen syvintä ydintä on petos, johon epätoivoiset tunteet ajavat. Romaani avaa myös Viron vaiettua lähihistoriaa yhden suvun kokemusten kautta. Romaanissa naisen ruumis vertautuu miehitettävään maahan – valtion ja naisen ruumiin välistä suhdetta Oksanen käsitteli myös esikoisromaanissaan Stalinin lehmät (2003). Puhdistus oli ensimmäinen romaani, joka sai sekä Finlandia- että Runeberg-palkinnon.

»Kuinka nuori ihminen onkin ymmärtänyt Neuvosto-Eestin aikaa aivan pohjaan asti.» – Jutta Zilliacus

»Puhdistuksessa on myös trillerin ainekset, mutta siihenkään – – hän ei sorru.» – Harri Haanpää

»Henkilöt ovat ristiriitaisuudessaan tosia.» – Tuula-Liina Varis

»Oksanen on kuvannut briljantisti sitä, miten vaikeaa on arvioida erilaisia valintoja. – – Ihmiskaupan kuvaamisessa romaani oli uskottava.» – Jaana Kauppinen

»Oksanen osoittaa, miten samanlaisia ovat kommunistisen pakkovallan ja nykyhetken kansainvälisen rikollisuuden toimintatavat.» – Pekka Tarkka

Puhdistus (2008) on Sofi Oksasen näytelmä ja romaani. Romaani sai vuoden 2008 Finlandia- ja Runeberg-palkinnot ja kymmenkunta muuta palkintoa. Teos kuvaa Viron historiaa 1930-luvulta 1990-luvulle henkilöidensä kautta. Romaanin käännösoikeudet on heinäkuuhun 2012 mennessä myyty 41 kielelle, ja sitä on myyty Suomessa yli 200 000 kappaletta. Puhdistus oli myydyin kotimainen kaunokirjallinen teos Suomessa vuonna 2008.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 19 vrk 6 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 19 vrk 6 h 23 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.