Tuote on myyty käyttäjälle MJK-64 hintaan 4 €

Kuvaus

SPEDE PASANEN: Millipilleri (DVD), valm.vuosi 1966, 1 h 52 min

Konsuli Ö (Häyrinen) on Suomen rikkain, mutta myös saidoin mies. Esikuvana on selvästi Roope-setä. Tarmo Saari (Pasanen) on konsulin veljenpoika, jonka perintö on uhattuna, jollei hän hanki kunnon töitä. Tarmon esikuvana on vastaavasti Aku Ankka. Niinkuin usein Akullakin myös Tarmolla työt ovat hiukan erikoislaatuisia kuten miljonäärien hengenpelastaja ja lumimies. Yhteistä Akun kanssa on myös se, että mikään työ ei sovi pitemmän päälle Tarmon kuvioihin.

Elokuvan yhtenäisestä juonesta huolimatta ei voi kieltää sitä, etteikö elokuva olisi hivenen sketsimäinen, kuten Speden produktiot yleensä ovat. Yksi hauskimmista kohtauksista on elokuvien valtionpalkinnonjakotilaisuus, jossa Spede pääsee jälleen kerran kritisoimaan apurahojen jakamisen järkevyyttä. Elokuvan ulkomailla kuvattu osuus on hiukan turha härkätaisteluineen.

Hannes Häyrinen on hyvä äkäisenä miljonäärinä. Spede tekee perusroolin. Simo Salminen esittää jälleen loistavasti Sörsselssönmäistä hyvää kaveria. Ohjaajat Kokkonen ja Virtanen kuuluvat myös näyttelijätiimiin. Bongata voi myös 5-vuotiaan näyttelijä-alun Ville Virtasen. Äänimaailmasta vastaa Paul "Pappa" Jyrälä eli mies mm. Gladiator ja Hannibal leffojen tekijätiimistä.

Filmi on osa arvokasta suomi-elokuvan historiaa ja vaikka se ei kuulu Speden tunnetuimpiin, niin ansaitsee se silti enemmän huomiota osakseen. Jukka Virtasen ja Speden yhteistyö on mielestäni varsin hedelmällistä. Pienehkö huumorin "kökkömäisyys" alkaa toimimaan mitä pidemmälle elokuva etenee. Verrattuna esim. Speden "länkkäreihin" on tämä huomattavasti toimivampi kokonaisuus.

Näyttelijät:

DVD on uudenveroinen. Kun ostosumma näkyy tililläni, panen heti levyn postiin, posti- ja pakkauskulut Suomeen 3,2 e. Myös nouto mahdollinen. Otan pian yhteyttä, kun kaupankäynti on päättynyt. Koetetaan hoitaa maksut 7 päivän sisällä kohteen sulkeutumisesta.

Kannattaa huutaa useampia kohteita.  3,2 euron maksulla kulkee 2 normaalipaksuista cd-levyä tai 4 normaalipaksuista cd-singleä tai 2-3 kasettia. 4 normaalipaksuista cd-levyä kulkee 5,1 euron postimaksulla. Muistetaan myös palautteet puolin ja toisin.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 22.2.2024 0:32
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
21.2. klo 22:48

Moi mitä on postimaksu?

21.2. klo 23:46

Postimaksu on 3,2 euroa. Minulla myynnissä Spedeltä myös parhaat 1965-1972 kokoelma ja Turhapuroja. T. Eero