Kuvaus

 

 • Toimitusaika: Normaalisti 5 - 7 arkipäivää
 • (+1pv joihinkin osiin Suomessa)
 • (ks maksuehto ja toimitustapa alempana)
 •  
 • Globaalin vakavan komponenttipulan johdosta
 • myös tämän mallin saatavuudessa ajoittaisia katkoksia.
 •  
 • TÄRKEÄÄ! Varmistathan toimitusaika arvion
 •  ennen "Ostaheti" klikkausta!
 • Yhteysosoite ilmoituksen alareunan kuvassa.
 •  
 • Tämän kaupan kohde on SSA3021X  *)
 • Tracking generaattori on mukana vakiona.

*)  netistä voit löytää erittäin mielenkiintoisia juttuja liittyen spektrin "muuntautumiskykyyn"...mutta ne on ihan omalla vastuulla. Sisäinen järjestelmä on Linux.

Tämä malli on ollut markkinoilla 2016 alkaen ja osoittautunut erinomaiseksi työjuhdaksi.


Tämän hintaluokan spektriksi - hämmästyttävän hyvä suorituskyky ja valmistuslaatu.
Hintaluokan kärki on tässä.
Siglent asetti referenssin kilpailijoile ja pitää asemaansa hyvin hallussa edelleen.  

Lisää tietoa Siglent laitteista.

Tämä mallisarja ei ole  "entry level" tason halpis vaikka onkin suhteellisen edullinen.
Suorituskyky ja valmistuslaatu  on hämmästyttävän hyvä.  Esimerkiksi Keysight N9320B perusversiona putoaa kuin eno veneestä tämän rinnalla lähes kaikessa paitsi painossa. Puhumattakaan jostain halvimmista harrrastenurkan "koristeista". Tai vanhoista museoon kuuluvista raahattavista elleivät ne kuulu ns "high end"  tai peräti  "state of art" luokan vanhoihin jotka melkoisen iäkkäinäkin edelleen saattavat olla hinnaltaan eri dekadilla ja suorituskykyäkin sen mukaisesti.

Katso tästä mitä se on syönyt. Todella katsomisen arvoinen laadukas kurkistus laitteen sisään sisältäen myös komponentti- ja lohkotason selvitystä laitteesta.  Lisäksi laitteessa saattaa olla resursseja vieläkin enempään mutta "virallinen tieto" on laitteen datalehdessä ja se on se mitä myydään. En auta enkä puutu miltään osin jos ostaja muuttaa tai yrittää muuttaa laitetta muuksi kuin mikä se on tehdastoimituksena. Jos linkki ei toimi:  https://www.youtube.com/watch?v=-8fr_otW0q4

Myös QST artikkeli on lukemisen arvoinen.

Toki nuo on jo vanhoja ja laite on niistä ajoista FW päivitysten myötä ainoastaan parantunut reilusti.
Ole siis tarkkana kun tongit netistä erilaisia kertomuksia laitteesta. Ne ovat monesti vanhoja ja monet asiat ovat muuttuneet.
 

QST November 2016.   Artikkeli SSA3021X mallista. (artikkelin kopio, jpg)
Huomaa kuitenkin että monet  julkaisut laitteesta ovat osittain vanhentuneita tai suorastaan raskaasti vanhentuneita..
Muun muassa siihen aikaan kapein RBW oli 10Hz kun se nyt sen alapuolella on vielä 3 ja 1Hz (edelleenkin Olen kohtalaisen paljon käyttänyt tätä enkä mistään hinnasta palaisi käyttämään jotain HP/Agilent museolaitetta *) muuten kuin joskus joistain nostalgisista syistä tai jos 3,2GHz ei riitä.  (minulla käytössä olevaan laitteeseen voi myös siis tutustua ennen ostoa)
*) Tietenkin niissä parhaissa "museolaitteissakin" saattaa jokin asia olla huomattaavastikin parempi mutta ne high-end mallit ovat sitten ihan eri tarina. 


Tuossa yksi kuva jossa RBW10 - 300Hz ja signaaali +8dBm. Kun katsoo 10Hz RBW niin kokolailla voisi sanoa että
200Hz etäisyydellä signaalista vaihekohinan taso on noin -96dBc/Hz. Testauksessa laite kävi omalla taajuusreferenssillään.  Samoin laitteen taajuustabiilisuus on vähintäänkin hyvä. Nykyisin kapein RBW on 1Hz !!
Samoin taajuustarkkuus. 

2GHz taajuudella katselin pari tuntia ja noin +/- 2Hz sisällä pysyi!! Toki laite oli stabiloitunut yli puoli tuntia ennen koetta.

Käyttömukavuuden osalta spektreissä tuo säätöpyörä on erittäin tärkeä. Tässä se myös toimii. Sitä voi yhdellä sormella kieputtaa vauhdikkaasti tai hyvinkin tarkasti. Siinä on selvästi tuntuva mutta ei käyttöä haittaava tiheä "hammastus". Muistuttaa joidenkin HP laitteiden vastaavaa mutta ei toki ole kuulalaakeroitu optinen mil. luokan Grayhill. Aivan erilainen käytöltään ja tuntumaltaa kuitenkin kuin esim Rigolin "nuppi" jota en suostuisi käyttämään..

Iso  hyvälaatuinen näyttö on miellyttävä käytössä -  ei tarvi suurennuslasia käyttää.  10,1" 1024x600 on ihan erilainen katsella kuin esimerkiksi Rigolin 8" 800x480.
 

Kaupan kohde  on SSA3021X  

Kaikissa on TG hardware  ja toiminto valmiina.  

Laitteen FW päivitys 8.05 (syyskuu 2017)  lisäsi suorituskykyä tuomalla uutena myös hyvin kapeat RBW filltterit. Aiemman kapeimman 10Hz lisäksi tulee nyt 3 ja 1Hz filtterit joka on hämmmästyttävää tässä hintaluokassa. Toki tämän jälkeenkin on tullut päivityksiä. Tämän jälkeen on tietenkin tullut muita FW päivityksiä korjaamaan joitain pienempiä virheitä tai parantamaan joitain ominaisuuksia.

Aiempi FW päivitys 8.02 toi muun lisäksi mukanaan mahdollisuuden LAN kautta telnet yhteydellä komentaa laitetta ilman raskaampaa VXI-11 protokollaa. Erinomainen lisäys joka mahdollistaa helpohkon tavan tehdä omia sovelluksia. 
Yksi esimerkki täällä

Laitteeseen on saatavilla muitakin Optioita sekä erilaisia lisävarusteita mm EMI mittauksiin sekä luonnollisesti Reflect (VSWR) measurement kit ym.

Laitteella on 3v tehdastakuu tehtaan ehdoin.  Tämän lisäksi annan henkilökohtaisesti 1. vuoden ajalle lisätakuun valmistusvikojen osalta laitteille jotka ovat läpäisseet tekemäni laadunvarmistuksen. Takuuehtojen (Siglent) mukaisissa tapauksissa laite minulle ja minä hoidan loput ja palautan laitteen kun se on huollettu. (27.4. - 31.5. en tee tarkastusta mutta sama lisätakuu poikkeuksellisesti näillekin)

Siglentiltä on lisähintaan saatavilla  myös 4 tai 5v takuu. (hankittava laitteen oston yhteydessä joko +1v tai +2v)

Katso Siglent tehdastakuun ehdot.

Laitteen ominaisuudet ovan monipuoliset ja parhaiten ne selviävät Datalehdestä, Käyttöohjekirjasta sekä Ohjelmointioppaasta. Ne kaikki ovan englanniksi. Laitteeseen ei ole suomenkielisiä ohjeita mukaanlukien ohjeita käyttöturvallisuudesta. Laitte on luonnollisesti C E tyyyppihyväksytty akreditoidun riippumattoman testilaboratorion toimesta.

Sähkö- ja elektroniikka työympäristöissä käyttäjän tulee olla riittävästi perehtynyt laitteiden ohjeiden mukaiseen käyttöön sekä tuntea työturvallisuuteen liittyvät seikat. Laitteen ohjekirjat mukaanlukien turvallisuus ohjeet ovat ainostaan englanniksi. Tältä osin ostaja vakuuttaa ymmärtävänsä turvallisen käytön sekä laitteeen englanninkieliset ohjeet täysin riittävästi.
Nämä eivät ole ns kodin elektroniikkaa jotka ovat isessään valmistettu normaalissa käytössä käyttöturvallisiksi kuten kodin viihdelaitteet tai vastaavat muut kodin tavanomaiset laitteet.

Spektrianalysaattorit ovat kohtalaisen vaativia laitteita joten tutustu laitteen ominaisuuksiin ja muihin seikkoihin ennen kaupankäyntiä!

Ulkoisia optionaalisia hardware lisälaitteita minulla ei ole, kuten Siglentin VSWR mittasiltaa tai Near Field mittapäitä. Toki kokeiluun löytyy jokin Mini-Circuits VSWR silta. Mittasillan ja Tracking geniksen kanssahan tällä voi viritellä antenneja ja tutkia monenlaisia juttuja.

Allaolevat ovat pdf muodossa ja ne samat löytyvät myös Siglent sivuilta. Mutta, kokska Siglent sivut joskus jumittelevat niin ne saa noiden linkkien kautta myös helposti.

Key Features

* All-Digital IF Technology 
* Frequency Range from 9 kHz up to 2.1 ( 
or 3.2 GHz model SSA3032X)
     Paljon alemmaskin pääsee mutta dynamiikka ja tasotarkkuus tippuu.
     Esim 400Hz putoaa 20dB ja etäisyys kohinataasoon max 80dB (10Hz RBW)
* -161 dBm/Hz Displayed Average Noise Level (Typ.)  (RBW 10Hz -151dBm)
    
Tämä taso ei ole läpi koko taajusalueen. Ks, spesifikaatiot.
* -98 dBc/Hz @10 kHz Offset Phase Noise (1 GHz, Typ.)
        *   1kHz   Offset Phase noise (
carrier 100 MHz,  Minun mittaus)
* Total Amplitude Accuracy * 1 Hz Minimum Resolution Bandwidth (RBW)

* Standard low noise Preamplifier
* 2.1 or 3.2 GHz Tracking Generator Kit (Opt.) (tarjousaikana TG aktivointi lisenssi tulee veloituksetta)
* Reflection Measurement Kit (Opt.)
* Advanced Measurement Kit (Opt.)
* EMI Pre-compliance Measurements Kit (Opt.)
* 10.1" WVGA 1024x600 Display

Tuosta DANL on hyvä huomauttaa että se ei sentään ole sama paras arvo läpi koko taajuusalueen.
Tästä on saatavilla myös tekemiäni mittaustuloksia koko taaajuusalueelta.

Spektrissä on myös luonnollisesti sekä AM että FM demodulaattorit joten Zero Span toiminnossa voi myös kuunnella valittua taajuutta (kuulokeliitäntä on) ja samalla laite tietenkin näyttää esim kantoaaltoa AM moduloivaa audiosignaalia "kuten skooppi". Kuten spekseistä ilmenee on myös kohtalaisen herkkä vastaanotinkäytössä. 

Koska kapein RBW on 1Hz pääsee laitteella myös ihan kunnolla mittaamaan vaikka 1GHz signaalin juuresta esimerkiksi 50Hz "hurinat". 

Takapaneelista löytyy 10MHz Ref In ja Ref Out BNC liittimet samoin kuin Trig liitin. Lisäksi USB sekä LAN liityntä. 

Etupaneelissa on  50ohm "Signal In" N liitin Max power +30dBm,  max 3min and if attenuator 20dB or more and max DC 50V,  . Sekä TG out 50ohm N liitin Max Reverse 50Vdc

Toimitus:
Suoraan Siglentin tehtaan varastolta Saksasta "UPS standard®"? kuljetuksena.
HUOM:
Tällä hetkellä toistaiseksi nouto ei lainkaan mahdollinen.


Kirjanpitokelpoinen Kauppakirja/kuitti laiteyksilön takuutietoineen. kauppasumman ALV ei vähennyskelpinen.

Maksuehto:
Tilattaessa. 


TÄRKEÄÄ! Jos olet yritysostaja, ÄLÄ käytä ostaheti toimintoa tässä.
Ota yhteyttä ensin! (yhteysosoite ilmoituksen lopun kuvassa)


Laitteisiin liittyviin kysymyksiin vastaan myös mailitse mielelläni. Älä epäröi kysyä.

Mailiosoite on allaolevassa kuvassa ja perille tulee myös omassa kuvauksessani mainittu aghp55 alkuinen maili

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 vrk 6 h 45 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

1 460 € Sulkeutuu 7 vrk 6 h 45 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.