Kuvaus

Taidekauppias Stan Lauryssens tienasi miljoonia Salvador Dalílla. Surrealismin suurimman tähden maalaukset kävivät kaupaksi, kun uusrikkaat liikemiehet etsivät tapoja pestä hämärästi hankittuja rahojaan. Lauryssensille asia ei tuottanut ongelmia, mutta hän toivoi, että myös ostajat olisivat suurpiirteisiä, sillä hänen myymänsä dalít kun olivat alkuperältään usein varsin epämääräisiä. Ja alkuperältään kaikkein epämääräisimmät työt tulivat yleensä Dalílta itseltään.

Mitä paremmin Lauryssens menestyi, sitä lähemmäs hän pääsi Dalín sisäpiiriä. Lopulta taidekauppias huomasi asuvansa ikääntyvän taiteilijan naapurissa. Interpol perässään Lauryssens näki, kuinka luomisvoimansa jo menettänyt surrealisti pyöritti taidemaailmaa. Lukuisat Dalín töitä hänen studiossaan tehtailevat taiteilijat pitivät taidemarkkinat tyytyväisinä ja auttoivat mestaria ylläpitämään ylenpalttisen tuhlailevaa ja yhä surrealistisemmaksi käyvää elämäntapaa.

Lauryssensin kirja on pohjana alkuvuodesta 2008 kuvattavalle elokuvalle, jossa Al Pacino näyttelee Salvador Dalía.



Asiasanat: muistelmat taidekauppiaat taideteokset taideväärennökset taidekauppa rikokset henkilöhistoria kuvataiteilijat taidemaalarit

Kovakantinen. WSOY.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 20 vrk 18 h 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9,90 € Sulkeutuu 20 vrk 18 h 27 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.