Kuvaus

Kahden Blu-rayn printti. Lämmin suositus hyvän sci-fin ystävälle. Suomenkielinen tekstitys on.

Star Wars: The Force Awakens (tunnettu myös nimellä Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) on vuonna 2015 ensi-iltansa saanut eeppinen avaruusoopperaelokuva, jonka on ohjannut J. J. Abrams. Se on Tähtien sota -elokuvasarjan seitsemäs osa. Elokuvan pääosissa näyttelevät Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels ja Max von Sydow. The Force Awakens sijoittuu 30 vuotta Jedin paluun (1983) jälkeen ja seuraa Reyn, Finnin ja Poe Dameronin taistelua Kapinaliiton veteraanien johtaman Vastarinnan riveissä Kylo Reniä ja Galaktisen Imperiumin jäänteistä muodostunutta Ensimmäistä ritarikuntaa vastaan.

The Force Awakens on ensimmäinen osa Tähtien sodan jatko-osatrilogiaa. Elokuvan ilmoitettiin olevan kehityksessä, kun Disney osti Lucasfilmin lokakuussa 2012. Tuottajina ovat Lucasfilmin toimitusjohtaja Kathleen Kennedy, Abrams ja Bryan Burk. Alkuperäisen trilogian elokuvia käsikirjoittamassa ollut Lawrence Kasdan uudelleenkirjoitti Michael Arndtin tekemän käsikirjoituksen yhdessä Abramsin kanssa. Kaikki edelliset elokuvat säveltänyt John Williams sävelsi elokuvan musiikin. Tähtien sodan luonut George Lucas toimi luovana konsulttina tuotannon alkuvaiheessa. Elokuvan kuvaukset alkoivat huhtikuussa 2014 Abu Dhabissa ja Islannissa. Pääosin elokuva kuvattiin Irlannissa ja Pinewood Studioilla, Englannissa.

The Force Awakens sai maailmanensi-iltansa 14. joulukuuta 2015 Los Angelesin TCL Chinese Theatressa. Se sai laajan ensi-illan 16. joulukuuta 2015 suurimmassa osassa Eurooppaa ja 18. joulukuuta 2015 Yhdysvalloissa. Kriitikot vertasivat sitä otollisesti alkuperäiseen trilogiaan kehuen sen toimintakohtauksia, hahmoja, näyttelyä, erikoistehosteita ja musiikkia, mutta joidenkin mielestä se oli liian samankaltainen alkuperäisen Tähtien sodan kanssa. Elokuva rikkoi useita katsojaennätyksiä Pohjois-Amerikassa ja ympäri maailmaa tuottaen yli miljardi dollaria 12 päivän ennätysajassa. The Force Awakens sai viisi Oscar-ehdokkuutta muun muassa parhaasta musiikista ja parhaista erikoistehosteista. Se on kaikkien aikojen kolmanneksi eniten tuottanut elokuva maailmanlaajuisesti. Elokuvalle on tekeillä kaksi jatko-osaa, jotka saavat ensi-iltansa vuosina 2017 ja 2019.

 

Näyttelijät

Päänäyttelijät

 Harrison Ford … Han Solo  

 Mark Hamill … Luke Skywalker  

 Carrie Fisher … Kenraali Leia Organa  

 Adam Driver … Kylo Ren

 Daisy Ridley … Rey

 John Boyega … Finn

 Oscar Isaac … Poe Dameron

 Lupita Nyong’o … Maz Kanata

 Andy Serkis … Yksinvaltias Snoke

 Domhnall Gleeson … Kenraali Armitage Hux

 Anthony Daniels … C-3PO  

 Max von Sydow … Lor San Tekka

Sivunäyttelijät

 Peter Mayhew … Chewbacca  

 Gwendoline Christie … Kapteeni Phasma

 Ken Leung … Amiraali Statura

 Simon Pegg … Unkar Plutt

 Greg Grunberg … Temmin ”Snap” Wexley

 Timothy M. Rose … Amiraali Ackbar

 Erik Bauersfeld … Amiraali Ackbarin ääni  

 Kiran Shah … Teedo

 Mike Quinn … Nien Nunb

 Kipsang Rotich … Nien Nunbin ääni

 Jessica Henwick … Jessika ”Jess Testor” Pava

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 98 vrk 20 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7 € Sulkeutuu 98 vrk 20 h 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.