Kuvaus

Statiinin uhrit

Leino Utriainen

Vuonna 2006 diplomi-insinööri Leino Utriainen oli kuolla statiinin aiheuttamaan haimatulehdukseen. Hän jätti statiinilääkityksen, parantui ja on siitä lähtien omistanut elämänsä statiinien aiheuttamien haittavaikutusten tutkimiseen.

Suomalaisten tietoisuuteen Utriainen nousi vuonna 2010 Yle1:n MOT-ohjelman kautta. Ohjelman nähtyään monet statiinipotilaista jättivät lääkkeen pois ja huomasivat, että koko joukko vaivoja olikin lääkityksen aiheuttamia. Statiinit aiheuttavat joka viidennelle haittavaikutuksia. Suomessa käyttäjiä on noin 700 000, joten yli 140 000 syytöntä kansalaista kärsii niistä.

Leino Utriaisella on neljän teesin viesti statiinia ehkäisevänä lääkityksenä käyttäville suomalaisille:
*Kerro lääkärillesi kokemistasi kivuista ja säryistä! Ne voivat olla statiinin aiheuttamia.
*Testaa lääkärisi tietämys! Jos sinulla ei ole sepelvaltimotautia, statiinista ei ole hyötyä. Vakaviakin haittoja saattaa tulla monen statiinivuoden jälkeen.
*Muista, että lääketeollisuus liioittelee hyötyjä ja vähättelee haittoja. Lääketeollisuudelle raha on tärkeämpää kuin potilasturvallisuus.
*Epäterveellisiä elämäntapoja ei voi korvata rahalla eli lääkkeitä ostamalla. Terveellisillä elämäntavoilla ei ole haittavaikutuksia, toisin kuin lääkkeillä.

 

Näinä outoina aikoina kun ihmisiä vangitaan erilaisiin oravanpyöriin ovat tämän kirjan kaltaiset silmiä avaavat selvitykset suunnattoman tarpeellisia.

Todella järkyttäviä tosiasioita Leino Utriainen pudottelee yleisenä kolesterolilääkkeenä käytettyjen statiinien haittavaikutuksista ja vaaroista sekä lääketeollisuuden häikäilemättömästä pelistä rahantulonsa maksimoimiseksi potilaiden terveyden ja jopa hengen kustannuksella, ja siitä kuinka lääkärikunta Suomessakin on umpikujassa viralliseksi nimettyjen hoitosuositusten vankeina.

Joitakin vuosia sitten Utriainen itse sai kolesterolilääkkeistään vakavan haimatulehduksen ja selittämättömiä lihaskipuja. Oivallettuaan statiinin olevan vaivojen aiheuttajana hän lopetti lääkityksen, parantui ja alkoi tutkia tarkemmin lääkeaineen ominaisuuksia. Insinöörismiehen täsmällisyydellä hän on paneutunut laajaan lähdemateriaaliin, hankkinut lausuntoja ja mielipiteitä alan asiantuntijoilta – ketkä uskaltautuivat jotain puhumaan – ja vakavia faktoja selvisi.

Kansalaisten keskusteluissa tulee jatkuvasti esiin rajuja hoitovirheitä, väärää lääkitystä ja välinpitämättömyyttä potilaista. Niin sanotun virallisen lääketieteen laiminlyöntien takia meillä Suomessakin sadattuhannet ihmiset joutuvat kärsimään ja tuhannet menettävät henkensä. Lääketeollisuudella ei ole intressejä lähteä tekemään omaa rahantuloaan haittaavia tutkimuksia, joten Leino Utriaista voi kiittää siviilirohkeudesta kun hän on omistautunut statiinien aiheuttamien vaarojen selvittämiseen. Siinä samalla käy ilmi lääkefirmojen sekä niihin sitoutuneiden lääkäreiden rahanahne peli.

”Lääketeollisuus on havainnut jo kauan sitten, että paras lääke on sellainen, jolla monet ihmiset saadaan koukkuun koko loppuelämän ajaksi. Tällöin samasta lääkkeestä saadaan tuloja jopa vuosikymmeniä”, kirjoittaa Utriainen. Niinpä onkin ”tarkoituksenmukaista” kehittää lääkkeitä, jotka eivät paranna tautia, vaan lievittävät vain oireita. Tällaisia ovat mm. monet masennus-, diabetes-, verenpaine- ja kolesterolilääkkeet. Kun vielä saadaan aikaiseksi usean oireyhtymän kierre, kuten statiinien kohdalla, jotka saattavat laukaista esimerkiksi diabeteksen, sisäerityselinten, sydämen ja lihasten rappeutumista, on potilasparka tuskaisessa ansassa lopun elämäänsä.

Suomessa on virallinen käypä hoito -ryhmä, joka laatii lääkäreille noudatettavaksi lääke- ja hoitosuositukset. Lääkäreiden on ymmärrettävistä syistä ”terveellistä” noudattaa suosituksia, mutta kun tuo ryhmä koostuu lääketeollisuuteen ja sen tuottamaan yksipuoliseen informaatioon sitoutuneista asiantuntijoista, ei potilailla ole muuta toivoa kuin oma terve järki, terveelliset elämäntavat ja Leino Utriaisen kaltaiset selkeäsanaiset tutkijat.

  • Statiinin uhrit / Leino Utriainen.
  • Kieli:suomi
  • Julkaistu:Helsinki : Atar, 2013
  • Painettu/Valmistettu:(Bookwell)
  • Ulkoasu:223 s. ; 21 cm.
  • ISBN:978-952-7015-02-5 (nid.)
  • Asiasana:statiinit (ysa) 
    terveysvaikutukset (ysa) 
    vaikuttavuus (ysa) 
    sivuvaikutukset (ysa) 
    kolesteroli (ysa) 
    lääkehoito (ysa) 
    potilaat (ysa) 
    käyttäjät (ysa) 
    kokemukset (ysa) 
    lääketeollisuus (ysa) 
    etiikka (ysa) 

 

Heikki Juutilainen

Kuvassa huudettava tuote.
Klikkaa kuvaa

Huuda, saat ohjeet automaattisesti meiliisi ja Maksa, siinä kaikki. 

 

Shipping to EU = OK ! In all size.

To other countries ONLY by letter mail 

 

Näitä ei pakko lukea:

Jos haluat useamman: pienet / ohuet niin kysy (kirje koko)

Isot / paljon  7€  Kuluilla  =  RAJATON määrä Kirjoja ym KPL määrään tai kokoon katsomatta.

Voit myös tehdä PAKETTI TARJOUKSEN useammalle samaan lähetykseen

Paketille myös NOUTO = OK 

 

Etsitkö jotain? HAKU Linkki kaikkiin kohteisiini:

TEE HAKU Tekijä / Teos listattuihin kohteisiini

Linkit:

Lähes kaikissa kohteissa on käsittelyn / kuljetuksen jälkiä esim kansissa hankaumaa ym. 

Voit kysyä tarkemman katsauksen kohteen kunnosta ennen huutoasi jos kaipaat lisätietoa.

Kirjat varastolla, ei kotona.

Kunto takuu olemassa, mahdolliset mainitsemattomat ISOMMAT viat ovat vahingossa huomaamatta jääneitä virheitä. OTA YHTEYTTÄ ennen kuin annat nega/neutraali palautteen, sovitaan asia! En ole 24 / 7 tavoitettavissa, viikonloput poissa. 

JOS ON KOVA KIIRE =  KYSY ENNAKKOON. Toimitus useimmiten lähi  ARKI päivinä maksun saavuttua (sait palautteen)

Yhteys: Tekstari nopein, meili hidas.

    Näytä lisää Näytä vähemmän

    Osta heti

    Sulkeutuu 86 vrk 8 h 28 min
    Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

    Osta heti

    Lisätiedot

    Maksaminen ja toimitus

    Hintaehdotukset

    3,60 € Sulkeutuu 86 vrk 8 h 28 min

    Myyjän muut ilmoitukset

    Katso lisää

    Kysymykset

    Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
    Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.