Kuvaus

Suetonius: Rooman keisarien elämäkertoja

Wsoy 1999, 2.painos. Pehmeä, 444 s.

Suetonius oli Rooman keisariajalla tuottelias kirjailija jonka teoksista tiedetään nimeltä seitsemäntoista. Useimmista on säilynyt vain pieniä katkelmia monista ei mitään. Rooman keisarien elämäkertoja on ainoa Suetoniuksen teos joka melkein kokonaisena on uhmannut aikaa. Teos sisäläät kahdentoista keisarin elämäkerrat alkaen Caesarista ja päättyen Domitianukseen .

Nämä elämäkerrat ovat ns juoruavan historiankirjoituksen tuotteita. Tekijä on sijoittanut niihin kaiken minkä hän uskoi valaisevan asianomaisen keisarin luonnetta elämää ja toimintaa. Hän aloittaa syntyperästä, kuvaa nuoruusaikaa ja tarkastelee sen jälkeen sotilaallista ja valtiollista toimintaa. Sitten ovat vuorossa yksityiselmä ja erityiset luonteenpiirteet. Ja vihdoin käsitellään kaikkea mikä liittyy keisarin kuolemaan. Näin syntyy kiintoisia lähikuvia keisareista, mutta myös eloisia kuvauksia keisariajan Rooman värikkäästä elämstä .

Kun Suetoniuksen nimi mainitaan ajatellaan ensi sijassa keisarien elämäkertoja Kiistämttä voidaan sanoa että ne kuuluvat yhä vielä elävään maailmankirjallisuuteen. Ne eivät kuulu siihen sisäisten ansioittensa vuoksi vaan siitä syystä että saamme niistä runsasta tietoa aikakaudesta joka länsimaisen sivistyksen historiassa oli perustavaa. Prof Edwin Linkomies

Kirjan kunto on hyvä.

 

 

 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 4 vrk 7 h 42 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 4 vrk 7 h 42 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.