Kuvaus

Erittäin arvostetun matrikkelitaiteilijan ja modernistina tunnetun Sulho Sipilän (1895-1949) signeerattu piirustus merisotaoikeuden istunnosta vuodelta 1923.

Teoksessa merkinnät ”Merisotaoik. istunto 11/12 23. S. Sipilä”.

Suomella oli hieno laivasto jo 1920-luvulla ja se kasvoi melkoisiin mittoihin 1930-luvulla. Niinpä sota-aikana oltiin valmiita vastaamaan iskuun ja puolustamaan Suomenlahden rantoja. Laivasto oli 20-luvulla läpeensä romantisoitu. Ja siitä tehtiin elokuviakin. Meidän poikamme merellä -musikaali valmistui 1933. Tässä sitä vakavampaa puolta eli merisotaoikeuden istunto aikansa arvostetuimpiin lukeutuvan modernistitaiteilijan kuvaamana, joka oli myöskin laivaston upseeri! Varsinainen monitoimimies!

Itse taiteilijasta:

Sulho Sipilä oli harvinaisen kiinnostavat taiteilija, joka teki erittäin modernia taidetta jo 1910-luvulla yhdessä puolisonsa Greta Hällfors-Sipilän (1899-1974) kanssa. Heidän teoksiaan on ollut näyttelyissä viime vuosina ja Sulho tuntuu olevan näistä arvostetumpi. Hänen teoksiaan on kuvattu jopa avantgardistisiksi mikä tämän ajan Suomessa oli erittäin harvinaista. 73 vuotta kuolemansa jälkeen Sulho Sipilä kaasuttaa taidetrendien aallonharjalla. Teosten hinnat ovat kivunneet melkoisiin hintoihin viime vuosina ja arvostus on vaan kasvussa. Sipilästä on ollut paljon juttua ihan viime vuosina. Eivät ole hinnat ihan näin alhaisia. Viimeisiä viedään tähän hintaan.

Tässä näkyy selvästi hänen viivansa.

Tässä harvinaisempi hänen ammattiinsa liittyvä piirustus. Sipilä oli ammatikseen laivaston palveluksessa ja tämä piirustus kuvaa merioikeuden istuntoa. Varmasti melko harvinainen jo aiheensakin puolesta. Ei tarkkaa tietoa mihin tapaukseen oikeudenkäynti liittyy, mutta Sipilä toimi tiettävästi muun muassa 1. upseerina panssarilaivoilla Väinämöinen ja Ilmarinen.

Mielestäni vähän huumoriakin mukana, kun ukko katsoo ylöspäin sotaoikeuden istunnossa.

Koko noin 20 x 14, 5 cm (kehyksineen).

Tästä kulttuurikodin kunniapaikalle tai laivaston upseerin aarteeksi ajoilta, jolloin laivastomme ensi kerran nousi voimiensa tuntoon. Ja iskee se nykyäänkin! Tarvittaessa.

Kuntoluokitus hyvä koskee itse teosta. Kehyksissä kulumaa ympäriinsä. Itseäni tämä patina vähän viehättääkin, kun sitä kohta sadan vuoden ajalta. Katso kuvat.

Sulho Sipilästä katso esim.:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sulho_Sipil%C3%A4

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/sulho-sipila-2

Postikulut ostajalle.

Matkahuollon kautta huutopakettina, jolloin postikulut 6,85 euroa.

Hoidan oman osuuteni ehdottoman luotettavasti. Ks. tarvittaessa yli 900 positiivista palautettani, mutta postin toiminnasta en voi ottaa vastuuta eli siinä riski ostajalla. Pakkaan kyllä huolellisesti.

Huomaa ettei tuote ole kuitenkaan uusi, vaikka aika hyvässä kunnossa onkin, joten pientä kulumaa voi tämäkin ikäisessä taiteentuotteessa olla, minkä hyväksyt huutaessasi. Olen yrittänyt listata tässä kaikki mahdolliset puutteet mahdollisimman täsmällisesti ja totuudenmukaisesti pettymysten välttämiseksi. Katso kuvat huolellisesti ja tee oma arviosi.


Katso muutkin kohteeni. Myynnissä muutakin kuvataidetta maamme eturivin varhaisilta matrikkelitaiteilijoilta, myöskin meriantiikkia ja militariaa tarjolla!

Hakusanoja: Sulho Sipilä, signeerattu, signeeraus, piirros, piirustus, piirrustus, piirros, taideteos, taulu, moderni, panssarilaiva Ilmarinen, Panssarilaiva Väinämöinen, merisotaoikeus, merisotaoikeudenkäynti, oikeus, oikeudenkäynti, merisota, merisodankäynti, laivasto, merivoimat, antiikki, militaria, keräily, kapteeni, merikapteeni, merimies, matruusi, upseeri, upseeristo, upseerit, isänmaallinen, isänmaa, Suomi Finland, armeija, meriantiikki, meriantiikkia, laiva, navigointi, laiva-antiikki, meriaihe, meri, merenkulku, vene, veneily, purjevene, purjehdus, nautika, nautica, ankkuri, laivat, vintage, retro, harvinainen, taulu, teos, taideteos, 1920-luku, 1920-luvun, 20-luku, 20-luvun, 1923.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 103 vrk 12 h 59 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

150 € Sulkeutuu 103 vrk 12 h 59 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.