Kuvaus

SUOMENKIELISIÄ DEKKAREITA – JÄNNITYSROMAANEJA – SEIKKAILUJA (66 kpl)

Vaihtelevakuntoiset suomenkieliset dekkarit (pokkarit tai kovakantiset) joko yhdessä 110 euron hintaan tai yksitellen alkaen 2,50 euroa. Osa kirjoista on aivan uusia ja lukemattomia ja osa kunnoltaan korkeintaan tyydyttäviä. Lähetän mielelläni tarkemman hintatiedon, kuvan ja kuvauksen sähköpostiinne haluamastanne kirjasta.

1 - Elisabeth Adler HUVIPURRELLA CAPRILLE (LOISTO -pokkari), kustantajana on Gummerus v. 2008 (2. painos), 363 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja erittäin hyväkuntoinen.

"Miksi kituuttaa pienellä palkalla juorupalstan toimittajana, kun maailman mahtavin mies tarjoaa yksityissihteerin paikkaa? Daisy Keane ei epäröi sekuntiakaan.
Mutta onnenpotku jää lyhyeksi: äveriäs pomo kuolee odottamatta auto-onnettomuudessa. Jälkeen jääneistä papereista ilmenee, että mies epäili tulevansa murhatuksi. Daisy ja yksityisetsivä Harry Montana toteuttavat työnantajansa viimeisen toiveen. He kutsuvat kuusi pääepäiltyä ilmaiselle muistoristeilylle. Purjehduksen on määrä päättyä Caprin saarelle, missä testamentti luetaan.
Välkkyvän Välimeren ja ruhtinaallisen kestityksen houkuttelemat kutsuvieraat ei osaa edes aavistaa, että pian kaikki roikkuvat vuorollaan löysässä hirressä. Kuolut mahtimies on pitänyt siitä huolen kirjoittamala jokaiselle kirjeen ja paljastamalla henkilökohtaisen salaisuuden, joka hyvinkin riittää murha motiiviksi. Daisykin saa pallon jalkaansa…Montana on nimittäin taitava taktikoimaan myös oikeussalin ulkopuolella."

2 - Eric Ambler ASEITA SINGAPOREEN, kustantajana on Gummerus v. 1965 (1. painos), 283 sivua. Kirja on kovakantinen ja varsin hyväkuntoinen (rispaantuneet kansipaperit, selkä on hieman vino).

”Jotkut ryhtyvät aseiden salakuljettajiksi, koska he kaipaavat jännitystä ja seikkailua. Toiset taas suhtautuvat ammattiinsa paljon koruttomammin ja pitävät sitä vain mukavana tulonlähteenä. Mutta pikku herre Girija Krishan oli ensiksi uneksija ja vasta sitten aseiden salakauppias. Hänen unelmansako? Aloittaa liikenne aidoilla englantilaisilla busseilla siinä osassa Malaijia , missä hän asui. Mutta unelmaan tarvitaan rahaa, ja aseiden salakuljetus on tuottoisaa, varsinkin, jos sattuu löytämään suuren määrän aseita aivan ilmaiseksi. Mutta aseiden saaminen pois maasta osoittautuu odottamattoman vaikeaksi, jopa niin että tarinaan sekaantuu viaton amerikkalainen turistipari, joka henkensä kaupalla joutuu jännittäviin seikkailuihin pitkin vallankumousten Kaakkois-Aasiaa.”

3 - Kalevi Ahoniemi SHALOM, MUSTA SYYSKUU, kustantajana on Karisto v. 1974 (1. painos), 237 sivua. Kirja on kovakantinen ja kohtalaisen hyväkuntoinen (ei kansipapereita, muutama tahra sisäsivuilla).

"Kotimainen James Bond -seikkailu. Suomalaisarkkitehti seikkailee kauniiden naisten seurassa ympäri maailmaa ja joutuu välillä terroristien maalitauluksi."

4 - Roger Borniche TAPPAJAN TARINA, kustantajana on Otava v. 1974 (1. painos), 315 sivua. Kohtalaisen hyväkuntoinen kovakantinen kirja.

“Tähän mennessä vain rikollisilla on ollut puheenvuoro. Toinen toisensa perästä he ovat kertoilleet muistojaan, paljastaneet ammattinsa vaikeudet, kertoneet luottamuksellisesti vankiloiden ankeudesta. näiden surkeiden valitusten keskellä poliisit ovat puolestaan pysyneet vaiti. Rikkoessani hiljaisuuden aikakautena, jolloin poliisiin suhtaudutaan entistä paljon kielteisemmin, en tee sitä puolustellakseni niitä miehiä, jotka taistelivat rikollisuutta vastaan. Enkä liioin kertoakseni elämäntarinaani.
Teen sen yrittääkseni kuvailla, keitä ovat nämä hyljeksityt, huonosti tunnetut miehet, jeparit, kytät, pollarit, miehet joita ilman yhteiskunta – tunnustakoonpa se sen tai ei – joutuisi turvattomaan tilaan.
Olen tuntenut runsaasti rikollisia. Urani aikana Kansallisessa turvallisuuspoliisissa olen pidättänyt heitä yhteensä 567. Kerron heistä erään, sodanjälkeisen ajan säälimättömimmän tappajan tarinan.

Emile Buisson oli alamaailman suuria nimiä, mies jota oli syytä pelätä sekä työtovereitten että virkavallan. Buissonin erikoisalaa olivat pankkien ja suurliikkeiden kassa- ja palkkavarojen kuljettajat. Buissonin ja hänen joukkueensa tilillä oli jo monien kymmenien ihmisten henki. monivaiheinen, äärimmäisen vaarallinen ajojahti, jonka tuloksena Roger Borniche viimein pidätti Emile Buissonin, kesti kolme vuotta”

5 - Andrea Camilleri TERRAKOTTAKOIRA (SAPO nro 429 – UUSI), kustantajana on WSOY v. 2004 (1. painos), 286 sivua. Kirja on kovakantinen ja erittäin hyväkuntoinen (= uuden veroinen).

“Terrakottakoira on erittäin monen rikoksen eräänlainen sillisalaatti. Alussa selvitellään mafiayhteyksiä, varastettujen tavaroiden reittejä sekä asekauppaa. Sittemmin löytyy vanha hauta, jossa ruumiiden lisäksi on terrakottakoira. Haudan ajastaminen ja ruumiiden tunnistaminen vievät aikansa.
Ilmeisesti kaiken takana on koko ajan mafia, sillä yhä uusia uhreja ilmaantuu. Itse terrakottamurhan selvittäminen ei enää paljon anna, tekijät ovat kuolleet. ainoastaan todistajia saattaa olla elossa. Eli mikään tämän kirjan rikoksista ei noussut niin suureen rooliin, että uhreista olisi todella kiinnostunut.
Sisilian poliisin työ on tietenkin keskeisessä roolissa, Montalbano joukkoineen kiirehtii rikospaikoille. Esimies yrittää saada Montalbanolle ylennystä, mutta tämä väistelee parhaansa mukaan ja saakin asian taas siirretyksi eteenpäin. Terrakottakoira lienee korkeintaan keskinkertainen Camillerin Montalbano-kirjoista.“

6 - John le Carré PAPPI, LUKKARI, TALONPOIKA, VAKOOJA, kustantajana on Tammi v. 1975 (1. painos), 308 sivua. Kirja on kovakantinen ja kohtalaisen hyväkuntoinen (hieman rispaantuneet kansipaperit)

"John le Carré kirjoittaa vakoojaromaaneja. Hän on itse aikanaan työskennellyt Iso-Britannian tiedustelupalvelussa. Kirjassa Pappi lukkari talonpoika vakooja aiheena on tiedustelupalvelun ylimmälle tasolle soluttautuneen myyrän etsiminen. Erään epäonnistuneen operaation jälkeen le Carrén kirjojen päähenkilö George Smiley on jäänyt eläkkeelle (oikeastaan saanut potkut monen muun ohella). Mutta häntä tarvitaan tähän vaikeaan tehtävään, myyrän löytämiseen.
Kirjassa on paljon henkilöitä ja nimiä, ja Smileyn alkaessa selvitellä tapahtumia niitä kuvataan takautumina sekalaisessa järjestyksessä. Jouduin jopa muutaman kerran selaamaan taaksepäin selvittääkseni, kuka joku henkilö nyt olikaan ja miten hän liittyi muihin. Tämä on erittäin harvinaista, yleensä minun ei tarvitse tehdä niin. No, kaikki selvisi aikanaan. Valitettavasti myyrän henkilöllisyyttä ei ollut vaikea arvata. Ehdokkaitakin oli vain neljä.
Koska le Carré on itse ollut vakooja, hän tietänee, mistä kirjoittaa. Tällaisesta tavallisesta ihmisestä tuntuu käsittämättömältä, että joku voi elää niin: jokaisessa lauseessa, jokaisessa teossa on salainen merkitys. Kehenkään ei voi luottaa."

7 - John le Carré SANKARI VAI VAKOOJA, kustantajana on Tammi v. 1989 (1. painos), 352 sivua. Kirja on kovakantinen ja hyväkuntoinen (hieman rispaantuneet kansipaperit)

"Entisen vakoojan dekkari perestroikan ja rautaesiripun rapautumisen ajan Neuvostoliitosta. Kirjasta on tehty Sean Conneryn ja Michelle Pfeifferin tähdittämä saman niminen elokuva."

"Eletään prestroikan kolmatta epävarmaa kesää. Niki Landau, kauppaedustaja ja naistenmies, on mukana Moskovan ensimmäisille audiomessuilla. Häntä lähestyy kaunis venakko nimeltä Katja, joka pyytää häntä viemään paketin Englantiin.

Paketti on osoitettu Barley Blairille, hulttiomaiselle englantilaiskustantajalle, jazzmuusikolle ja juopolle. Se sisältää käsikirjoituksen, jossa on lännen puolustukselle tärkeää tietoa. Mutta paketti joutuukin vääriin käsiin, salainen palvelu saa tiedon siitä ja sitten CIA. Barley valjastetaan niiden talutusnuoraan ja lähetetään vakoojana Neuvostoliittoon selvittämään käsikirjoituksen taustoja."

8 - Agatha Christie NEITI MARPLEN VIIMEINEN JUTTU, kustantajana on WSOY v. 1977 (1. painos), 227 sivua. Varsin hyväkuntoinen dekkari (SALAMANTERI -pokkari).

“Nuori rouva Gwenda Reed saapuu ennen miestään Englantiin hankkiakseen heille talon jostain etelärannikolta. Pia Gwenda löytää viehättävän valkoisen viktoriantyylisen huvilan, joka tuntuu hänestä oudon tutulta heti ensi silmäyksellä.
Eipä aikaakaan, kun Gwenda törmää yllättäen seikkoihin, jotka tuntuvat kätkevän jonkin kammottavan salaisuuden. – Juuri kun Gwenda-poloinen on hermoromahduksen partaalla, ottaa hänet onneksi huostaansa lempeän tarmokas ja aina neuvokas neiti Marple, joka on eläessään joutunut ratkomaan monta ongelmallista rikosvyyhteä.
Neiti Marple varoittaa nuorta paria sotkeutumasta asiaan, joka ilmeisesti on tapahtunut jo kauan sitten, mutta Gwenda ja hänen miehensä ovat liian innoissaan salaisuudesta, joka kätkeytyy heidän omaan taloonsa, välittääkseen hyvää tarkoittavista neuvoista.
Omatoimisesti Reedit jäljittävät syyllistä, murhaajaa, joka häikäilemättömästi on surmannut Gwendan nuoren ja kauniin äitipuolen. Epäilyt kohdistuvat uhrin entisiin miesystäviin – nykyisin arvokkaisiin keski-ikäisiin herroihin, joilla ei tunnu olevan asian kanssa mitään tekemistä...
Juuri kun Gwenda on tekemäisillään kohtalokkaan tyhmyyden, saapuu neiti Marple ja pelastaa tilanteen. Osoittautuu, että neiti Marplen erehtymätön vainu on jälleen kerran johtanut oikeaan ja neiti Marple vie viimeisen rikosjuttunsa loistokkaaseen päätökseen entiseen tyyliinsä.”

9 - Caroline Crane OUTO KUOLEMA, kustantajana on Winther v. 1986, 252 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja tyydyttäväkuntoinen (etukannessa taittumia).

“Nuori Petty Lonergan menehtyi ilmeisesti myrkytettyyn karamelliin. Pian seuraa vastaavia kuolemantapauksia. Pettyn äitiä vaivaa oudon miehen läsnäolo. Kuka on tuo mies? Ja mitä tekee Theresa niinä tunteina, joiden läsnäolon hän pystyy vain aavistamaan? Mikä on pimeä huone?
Theresan henki voi riippua siitä, löytääkö hän vastauksen kysymyksiin ennen kui verkko kiristyy.”
.
10 - Joan Fleming VAARALLISTA ELÄMÄÄ, kustantajana on WSOY v. 1978 (1. painos), 228 sivua. Kirja on vain tyydyttäväkuntoinen pokkari.

“Laivaston tiedustelupalvelusta eläkkeellä oleva Martin Pendle Hill oli todella yksinäinen herra. Ei riittänyt, että hänellä oli takanaan oikea katastrofi avioliitoksi, nyt hänen amiraaliystävänsä ja koiransa olivat kuolleet lähes yhtä aikaa silkkaa vanhuuttaan. Kaiken huipuksi häbnen reitensä murtui hänen ylittäessään varomattomasti ajotietä. Mutta loppuivatko onnettomuudet tähän! Tapahtui murha, uhrina Pendle Hillin vanha ankara vuokraemäntä, jolla oli kalliita harrastuksia…”

11 - Sue Grafton C NIIN KUIN CALLAHAN, kustantajana on Books Studio 1996, 255 sivua. Kirj aon pehmeäkantinen ja varsin hyväkuntoinen pokkari.

“Bobby Callahanilla oli uskomaton juttu kerrottavaan; toinen autoilija oli tahallaan suistanut hänet kymmenien metrien syvyiseen rotkoon. Callahanin paras ystävä oli kuollut, mutta hän itse oli kuin ihmeen kaupalla selviytynyt vaikeista vammoistaan. Bobby Callahan oli varma, että joku oli yrittänyt murhata hänet. Poliisi ei kuitenkaan ollut samaa mieltä, ja Bobbyn äiti piti koko juttua hölynpölynä. Yksityisetsivä Kinsey Millhone oli taipuvainen ajattelemaan samoin, mutta kun Bobby Callahan löydetään kuolleena, hän on valmis muuttamaan mieltään... ja ottamaan murhaajan kiinni.”

12 - John Grisham AVUSTAJA (Pokkari), kustantajana on WSOY v. 2010 (3. painos), 459 sivua. Varsin hyväkuntoinen suomenkielinen dekkari.

"Mitään rikosta ei tapahtunut, Kyle McAvoy vakuuttaa itsepintaisesti häntä kuulusteleville FBI:n agenteille. Totta tosiaan. Viiden vuoden takainen kännisekoilu yliopiston bileissä oli johtanut todisteiden puutteessa tuolloin vielä alaikäisen Elaine Keenanin nostaman raiskaussyytteen raukeamiseen. Etsivä Bennie Wrightin haltuun selittämättömällä tavalla päätynyt kännykkävideo kostean illan tapahtumista saattaisi silti poikia vuosien vankilatuomiot aikuistuneelle poikanelikolle ja muhkeat vahingonkorvaukset tapauksensa uutta käsittelyä vaativalle Keenanille. Kyle on varma, ettei koskenut tyttöön tuona iltana. Mutta jospa valamiehistö videon nähtyään päättääkin toisin - hänen ja kolmen muun puolesta? Wright kiristää Kyleä allekirjoittamaan työsopimuksen maailman suurimpiin lakiasiaintoimistoihin lukeutuvan Scully & Pershingin kanssa. Kylen on hankkiuduttava avustajaksi oikeudenkäyntiin, jossa toisiaan vihaavat lakitoimistotitaanit taistelevat ennennäkemättömästä saaliista. Päällisin puolin ökyluokan elämä Wall Streetillä kuulostaa juuri sellaiselta, mistä Yalen lakitieteellisen 25-vuotias tähtioppilas voisi yleensä vain uneksia, mutta Kylelle suostuminen merkitsee paitsi omista maailmanparannussuunnitelmista luopumista myös isänsä toiveiden pettämistä. Sotateknisten liikesalaisuuksien välittäminen kolmannelle osapuolelle kuulostaa Kylestä epäilyttävän vaaralliselta taitolajilta, vaikkakin tempussa onnistuminen takaa videosta vapauttavan bonuksen. Luotettavuus on menestyvän lakimiehen paras ominaisuus, mutta yritysvakoilu rikos vain, jos siitä jää kiinni... Oikeussalitrilleristi John Grisham, jonka tuoreimman romaanin elokuvaoikeudet ostettiin jo käsikirjoitusvaiheessa, on elämänsä vedossa. Avustaja tarjoaa nasevaa dialogia ja yllättäviä koukkuja kaikista ilmansuunnista. Trilleri on pakkohankinta kaikille, jotka ihastuivat jo Grishamin läpimurtoteokseen, menestyselokuvanakin sittemmin tunnettuun Firmaan (1992)."

13 - Diane Guest UNISSAKÄVELIJÄ, kustantajana on Book Studio v. 1994 (5. painos), 231 sivua (KOLIBRI -kirjasto). Kirja on pehmeäkantinen ja tyydyttäväkuntoinen (kannessa näkyy taitos ja ryppyä sekä muutamat hintatarrat).

"Kylmä kirkas kuunvalo ja Clairemontin upea kartano tuovat Gillian Norlundin mieleen kauhistuttavia muistoja: täällä hänen äitinsä kohtasi väkivaltaisen kuoleman ja hän itse joutui karkoitetuksi perheestään. Nyt vuosien jälkeen hän on palannut; ja jälleen jotain uhkaavaa leijuu ilmassa. Kenen vuoro on kuolla nyt?"

14 - Robert Harris ENIGMA - SUURI SOTASALAISUUS, kustantajana on Otava v. 2007 (1. painos), 398 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja erittäin hyväkuntoinen (kuin uusi).

"Taitavasti totta ja keksittyä sekoittava tarina herättää eloon sodanaikaisen Britannian ja kulkee kiihtyvällä rytmillä kohti dramaattista ratkaisuaan.

Britannia vuonna 1943. Saksalaisten suuri sotasalaisuus on salasanomien laadintaan kehitetty Enigma-kone, ja britit purkavat viestit tarkoin vartioidussa Bletchley Parkin kartanossa.

Nuori matemaatikko Tom Jericho on toipumassa hermoromahduksesta, kun hänet kutsutaan takaisin Bletchley Parkiin. Hänen taitojaan tarvitaan, sillä saksalaiset ovat yllättäen vaihtaneet salakielikoodia.

Tilanne on painajaismainen: yli kolmesataa Liittoutuneiden laivaa, mukanaan kymmenentuhatta ihmistä, on viimeisten tietojen mukaan höyrynnyt suoraan kohti saksalaisten sukellusveneiden susilaumoja, joiden sijainnista Atlantilla englantilaisilla ei ole aavistustakaan.

Tom Jericholla on toinenkin ongelma. Hänen rakastettunsa Claire, joka myös työskenteli Bletchley Parkissa, on kadonnut."

15 - Thomas Harris HANNIBAL(LOISTO-pokkari), kustantajana on Gummerus v. 2001 (6.painos), 521 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja tyydyttäväkuntoinen.

“On kulunut seitsemän vuotta Hannibal Lecterin katoamisesta jäljettömiin. Seitsemän vuotta sitten nuori ja viehättävä FBI:n erikoisagentti Clarice Starling haastatteli häntä erikoisvartioidussa vankien mielisairaalassa. Clarice ei ole voinut unohtaa tohtori Lecterin tapaamista. Vieläkin hän kuulee unissaan tohtorin äänen metallisen kaiun.

Mason Verger, tohtori Lecterin entinen potilas ja kuudes uhri, muistaa ja haluaa kostaa. Hän valjastaa kostonsa välikappaleeksi FBI:n. Lopulta Mason ymmärtää, että vain Hannibalin suurempien intohimojen kohde pystyy houkuttelemaan hänet ansaan…

Painajaisesi alkaa. Valmistaudu matkalle helvettiin”

16 - Norman Hartley PANTTIVANKI, kustantajana on Suuri Suomalainen Kirjakerho (SSKK) v. 1976 (1. painos), 269 sivua. Kirja on kovakantinen ja erittäin hyväkuntoinen (= lukematon).

“Philip Russel on kuuluisa englantilainen terrorismintutkija, joka matkustaa Yhdysvaltoihin toimiakseen asiantuntijana terrorosmia käsittelevässä TV-sarjassa. Hän joutuu kuitnkin häikäilemättömän kiristäjän armoille ja siitä alkaa hänen kamppailunsa armottoman terroristiryhmän, n.s. viikinkien, kanssa.

Ryhmän panttivankina Russel joutuu avuttomana seuraamaan sen puuhia. Hän yrittää viestittää vaarasta ystävilleen, mutta häntä ei uskota. Lopulta hänelle jää vain yksi mahdollisuus estää terroristien hirvittävät aikeet...”

17 - Jack Higgins PAPIN SHAKKI, kustantajana on Gummerus v. 1992 (3. painos), 317 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja kohtalaisen hyväkuntoinen (siistit kannet, selkämyksessä lukemisen jäljiltä pystyviiva).

"Kohtalon shakkilaudalla käydään epätoivoinen kamppailu elämästä ja kuolemasta. Mustana hevosena on tappaja Cuchulain, joka on älykkyydellään huijannut Englannin Tiedustelupalvelua yli 20 vuotta. Nyt hän on valmiina elämänsä parasta murhaa varten. Vastapuolella yllättävässä yhteisrintamassa ovat Englannin Tiedustelupalvelu, IRA ja KGB. Ja Paavi odottaa mustaa tappajaa avoimin sylin."

18 - Jack Higgins KOTKA ON LASKEUTUNUT, kustantajana on Gummerus v. 1975, 330 sivua. Kirja on kovakantinen ja tyydyttäväkuntoinen (ei kansipapereita).

"Lyhyt sanoma Heinrich Himmlerin päämajaan Berliiniin marraskuun 6. päivän vastaisena yönä 1943 merkitsee, että kaikki on tähän saakka sujunut suunnitelmien mukaan. Saksalainen laskuvarjopartio on laskeutunut Norfolkin rannikolle Englantiin - kaapatakseen Winston Churchillin.

Partiota johtanut Kurt Steiner, operaatiota Englannissa valmistelleet agentit Joanna Grey ja irlantilainen Liam Devlin - ovatko he todella olleet olemassa? Jack Higgins vakuuttaa romaanin perustuvan dokumentteihin, mutta missä kulkee toden ja mielikuvituksen välinen raja - sen hän jättää lukijan itsensä pohdittavaksi.

Kuvauksena toisen maailmansodan kenties hurjapäisimmästä yrityksestä Kotka on laskeutunut on dokumenttipohjaisen jännityksen mestarinäyte. Lukija seuraa yhtä herpautumatta salaisista salaisimman suunnitelman syntyä ja valmisteluja kuin toteutumistakin, räjähtävää toimintaa ja hätkähdyttävää loppuhuipennusta Churchillin itsensä järjestämänä.“

19 - Marja-Liisa Heino SUOMEN SUUNTAAN, kustantajana on WSOY v. 2008 (1. painos), 256 sivua. Kirja on kovakantinen ja erittäin hyväkuntoinen.

“Jo esikoisromaanissaan Enkelimies (2006) Marja Liisa-Heino osoitti löytäneensä oman maaperänsä rikollispiirien impulsiivisesta mutta rehellisen tavoitteellisesta maailmasta. Heinon dekkariparodia potkii selvästikin rakkaudesta.Suomen suuntaan kyydittää keski-ikäistä Krasaa itärajan taakse ja takaisin. Edes vuosien vankileirikokemukset saati Gorbatšov eivät ole onnistuneet kitkemään entisen KGBupseerin epäluuloa Länttä kohtaan. Krasa matkustaa Pietarista Suomeen etsimään kadonnutta isäänsä. Mutta suomalaiset eivät enää kiipeile toistensa ylitse päästäkseen Krasan seuraan istumaan. Vanha Supon tuttavuus haistaa tilaisuuden, ja ihan pientä palvelusta vastaan kyseenalaista apuaan tarjoaa myös isän vaarallinen lapsuudenystävä. Kovia otteita ei kaihdeta, kun panoksena on tieto siitä, minkä arvoinen isä on pelin molemmille osapuolille. Marja-Liisa Heinon tekstissä kättä lyövät kielellinen leikkimieli ja jäljittelemätön kuiva huumorintaju. Krasan mieleen astuva lukija kohtaa tahraisen oven ja nuhjuisen ovimaton, mutta astuu peremmälle luottaen, että Krasa vain leikkii vaikeasti tavoiteltavaa.”

20 - Alfred Hitchcock HIRTTÄJÄN TUSINA (SALAMANTERI), kustantajana on Tammi v. 1983, 203 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja varsin hyväkuntoinen.

“Toimittanut Alfred Hitchcock. Alkuteos ilmestynyt 1962. Suomentaneet Vankka Vankkoja ja Väinö J. Tervaskari. Seitsemäntoista novellin kokoelma, jossa neljä kauhunovellia.
ALFRED HITCHCOCKin nimi tunnetaan. Jo hänen ilmestymisensä tv:n kuvaruutuun saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissä. Hänen “Tee se itse”-kirjojaan myydään miljoonapainoksin Amerikassa. Sillä hän jos kukaan on oikea mies neuvomaan Teille:
Kuinka selvitätte aviolliset kiistakysymykset – (myrkky)
Kuinka pukeudutte harkittua murhaa varten – (musta solmio)
Kuinka saatte perityksi vippinne takaisin – (tikari)
Kuinka voitte tuhota kukoistavan ystävyyden – (kotitekoinen pommi)
Näissä valikoimissaan karmaisevan jännittävissä kertomuksissa “Hitch” tarjoaa Teille kourallisen helmiä: rikoksia, jotka nousevat tavanomaisen yläpuolelle, joissa on mielikuvitusta, lopullisuutta...“

21 - Alfred Hitchcock JÄNNITYSKERTOMUKSIA nro 3, kustantajana on Viihdeviikarit v. 1981, 130 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja kohtalaisen hyväkuntoinen.

“Hypnoottista jännitystä Alfred Hitchcockilta – Ellette pane pahaksenne, ehdotan että ette lue näitä tarinoita illan päätteeksi. Ne yöunet, nähkääs …”.”

22 - Alfred Hitchcock MURHA ON SYDÄMEN ASIA, kustantajana on Viihdeviikarit v. 1987, 220 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja erittäin hyväkuntoinen

“-Murha on paitsi sydämen asia myös suurta taidetta, toteaa Sir Alfred Hitchcock, - ja panen pantiksi, että vietätte unettoman yön tämän kirjan parissa.
”Mestarin tusina” tarjoaa lukijoille Jännityksen Mestarin parhaat ja yllättävimmät valinnat. Kirja on koottu Alfred Hitchcock’s Mystery Magazinen kahdenkymmenen vuoden taipaleen huippunovelleista, ja näitä kertomuksia mahtuu todellakin vain yksitoista tusinaan!”

23 - Alfred Hitchcock MESTARIN TUSINA, kustantajana on Book Studio v. 1987 (1. painos), 192 sivua.. Kohtalaisen hyväkuntoinen pokkari.

“Murha on parhaimmillaan suurta taidetta – niinpä Alfien suosikitusinaan mahtuu vain yksitoista alansa parasta kertomusta. Kirja on koottu Mystery Magazinen kahdenkymmenen vuoden taipaleen huippunovelleista.”

24 - Geoffrey Household VARJOISSA VAANIJA, kustantajana on Otava v. 1979 (1. painos), 264 sivua. (KOLMEN TÄHDEN SARJA)

“Sodasta on kulunut jo niin monta vuotta, että Dennim oli unohtanut menneisyytensä ja entisen kansallisuutensa. Hän eli rauhallisesti Lontoon esikaupungissa eikä ollut uskoa, että ne kaksi onnettomuutta, joihin hän oli joutunut oli suunniteltu hänen surmaamisekseen. Mutta kun hän keskusteli sodanaikaisen esimiehensä kansa hän ymmärsi miten suuressa vaarassa hänen henkensä oli.
Poliisi lupautui suojelemaan Dnnimmiä, mutta hän ei tuntenut oloaan rauhalliseksi. Vihollinen saattoi olla vain yksi mies tai sitten heitä oli monta, mutta varmaa oli, että vihollinen oli päättänyt tappaa hänet ja jaksoi odottaa – vuosikausia. Dennim päätti houkutella vihollisen avoimeen taisteluun. Hän aloitti tarkoin suunnitellun yhden miehen sodan tuntematonta vainoojaa vastaan. Ja katkera välien selvittely käytiin eräänä kesäyönä Cotswoldin nummilla.”

25 - David Hume KUOLEMAN TALO, kustantajana on Otava v. 1971 (5. painos), 231 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja varsin hyväkuntoinen. (KOLIBRI KIRJASTO)

“Kaikki alkaa siitä kun Cardbyn etsivätoimistoon saapuu kauhistunut mies, lordi Morne. Lordin tytär Lena on sortunut huumausaineitten orjaksi. Tämän tietää myös salaperäinen kiristäjä, jota kutsutaan Kuolemaksi. Mick Cardby tarvitsee totisesti terävää älyään ja raudanlujia nyrkkkejään, mikäli hän aikoo selvittää välinsä Kuoleman kanssa.”

26 - Erkki Hyeena Hämäläinen SUDEN JUOKSU, kustantajana on Uusi Kirjakerho v. 1979 (1. painos), 271 sivua. Kirja on kovakantinen ja erittäin hyväkuntoinen (siistit kansipaperit).

"Näin se alkaa: Tukholmassa kuljeksiva Kim Jouha, entinen YK-soturi, lupautuu viattomaan pikku keikkaan. Hän ajaa parin tuntemattoman kaverin asuntovaunun Haaparannan kautta Suomen puolelle. Mutta äkkiä suussa on metallin maku. Miehilä on aseita käsissä, poliisi virittelee tiesulkuja. Alkaa mieletön sudenjuoksu halki koko maan - takana terroristit, edessä virkavalta. Mutta kuinka pitkälle systeemi kestää, kuinka pitkälle yksi mies; sen tämä kirja näyttää äärimmäiseen loppuun saakka."

27 - Olle Högstrand PARAS NAAMIO PALKITAAN, kustantajana on Gumerus v. 1972, 215 sivua. Kohtalaisen hyväkuntoinen pokkari.

"Olle Högtrand nousi tällä romaanillaan kerralla kärkeen Ruotsin rikosromaanikirjailijoiden joukossa.
Poliittista gangsterismia rauhallisessa Pohjolassa? Ei kai, eihän nyt sentään…mutta jos joku todella päättäisi…? Ehkä tapahtumat silloin hyvinkin lähtisivät vyörymään tähän tapaan:
USA:n Tukholman suurlähettilään autoon heitetään pommi. Lähettiläs kuolee. Pommimies pidätetään. Pääministerin tytär ja tämän hoitaja kidnapataan. Ryöstäjät vaativat pommimiehen toimittamista sopivaan maahan (albaniaan). Turvallisuuspoliisi ryhtyy hoitamaan operaatiota niin taiten kuin vain voi, julkinen sana seuraa jymyjutun tiimoilta jokaisen puuhia niin tarkoin kuin voi, yleisö on ymmällä, pääministeri pulassa.
Sitten alkaa tapahtua muutakin. Ryöstön ulkopoliittinen julkisivu paljastuu äkkiä kulissiksi, jonka takan naamioituneet kidnappaajat toteuttavat varsinaista suunnitelmaansa. Ja näyttää siltä, että kaikkivoipa pääministeri on kaksin verroin pulassa, mikäli naamiot riisutaan liian aikaisin. Poliittinen kehä alkaa kiertyä umpeen niin yllättävällä tavalla, että lukija alkaa ihmetellä, onko syyllisten paljastuminen sittenkään tarpeen…"

28 - Tapani Immonen KISSAT OVAT PIMEÄSSÄ HARMAITA, kustantajana on Gummerus v. 1968 (1. painos), 192 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja vain tyydyttäväkuntoinen pokkari.

“Kun itävaltalaisen suolakaivoksen omalaatuinen liukulauta pysähtyy auringonvaloon huimaavan pilkkopimeässä tehdyn matkan jälkeen, yksi sen matkustajista lyyhistyy kuolleena maahan. Laudalla olleet joutuvat hankaluuksiin, sillä vainajan on tappanut vahva myrkkyannos.
Romanttisessa kartanoympäristössä syyllistä työläästi seulotaan epäillyistä. Kiivas itävaltalainen lääkärikö vai tyyni suomalainen lehtori tai tämän vaimo? Vainajan puoliso – vai ehkä kuitenkin ranskalainen silkkitehtailijapariskunta tai tämän perhosenkaunis tytär? Kaikki kissat ovat pimeässä harmaita: jokaisella on ollut syy murhaan. Mutta kuka sen teki?”

29 - Matti Yrjänä Joensuu HARJUNPÄÄ JA RAKKAUDEN NÄLKÄ, kustantajana on Suuri Suomalainen Kirjakerho (SSKK) v. 1992, 333 sivua. Kirja on kovakantinen ja varsin hyväkuntoinen.

“Helsinkiläisten naisten asunnoissa vierailee öisin outo kulkija, jolla tuntuu olevan avaimet kaikkiin oviin. Poliisi ei ota naisten kertomuksia vakavissaan. Ei, ennen kuin tapauksia alkaa kertyä, ja tunkeilija käy entistä rohkeammaksi. Rikosylikonstaapeli Timo Harjunpään selvittäessä tapausta hänelle alkaa paljastua, mihin äärimmäinen yksinäisyys voi johtaa.

Tipi on herkkä ja lapsuudesta asti kaltoin kohdeltu pienikokoinen yksinäinen mies. Mutta ennen kaikkea hän on taitava tiirikan käyttäjä ja yöllinen vieras monen naisen kotona. Hän valitsee uhrinsa tarkkaan ja on nopea. Erikoista hänessä on se, ettei hän vie mitään, riko mitään tai käytä väkivaltaa. Hän vain kuuntelee, haistelee ja koskee. Tipin veljet ovat pikkurikollisia ja poliisin vanhoja tuttuja. He suunnittelevat pankkiryöstöä, jossa tarvitsevat Tipin apua. Samaan aikaan naiset ympäri kaupunkia alkavat ilmoitella poliisille yöllisistä vieraistaan. Harjunpää saa tapaukset selvitettäväkseen ja apurikseen hän saa epäpätevän ja ehkä jopa korruptoituneen poliisikaksikon. Löytääkö Harjunpää tiirikkamiehen ja selviääkö pankkiryöstö?

Joensuu kuvaa uskomattoman kauniisti Tipin mielenliikkeitä ja tämän herkkää kykyä nähdä todellisuus väreinä ja ääninä. Vaikka Tipi onkin rikollinen, on lukijan myötätunto hänen puolellaan. Hän on enemmän uhri kuin pahantekijä. Joensuun kirjoissa maailma ei koskaan ole mustavalkoinen, ei ole mitään absoluuttisesti pahaa tekoa, syyllistä tai uhria, on vain ihmisiä ja elämää - ja kuolema.“

30 - William Kennedy KARHIAINEN, kustantajana on Otava (TOP Books) v. 1988 (2. painos), 250 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja varsin hyväkuntoinen (etukannessa vanha hintalappu).

"Kerran koko maailma oli heidän jalkojensa juuressa, nyt heillä ei ole muuta kuin takapihansa... Mies oli kuuluisa pesäpallotähti ja nainen ylistetty laulajatar. Lämpimät taputukset seurasivat heitä. Nyt he seisovat kylmässä tuulessa ja soppakeittiön loputtomassa jonossa. Heillä ei ole muuta jäljellä - kuin toisensa. Menneisyys kummittelee miehen mielessä. Kerran hän joutui pakenemaan häpeää, perhettään sekä itseään. 22 vuotta on kulunut ja hän palaa takaisin tekemään sovun elämänsä kanssa."

"Palkittuun romaaniin perustuva draama kertoo kodittomasta miehestä ja naisesta, jotka laman ajan karuista oloista ja menneisyyden haamuista huolimatta pyrkivät selviytymään toisiinsa turvaten"

Parisuhteen tärkeys ja läheisriippuvuus on kovalla korkeudella, Nicholson esittää vanhaa pesäpallotähteä (nyt juoppoa pummia), Meryl Streep entistä laulajaa. Miehen synkkä menneisyys kummittelee hänen mielessään. He haluavat saada elämänsä takaisin.
Pulitzer-palkinnon voittaneesta kirjasta on ammennettu karu tarina menneisyyden haamujen kohtaamisesta, onneksi tässä on näin rautaiset näyttelijät."

31 - John Lutz NUORI NAIMATON NAINEN, kustantajana on Book Studio v. 2002 (1. painos), 279 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja varsin hyväkuntoinen.

"Nuori naimaton nainen etsii luotettavaa henkilöä jakamaan huoneiston . - Huonekaveri voi olla kuolemaksi

Allison Jones on helpottunut löytäessään alivuokralaisen jakamaan Manhattanin asunnon kanssaan. Ja mikä parasta, vaatimaton ja miellyttävä Hedra Carlson on mitä ihanteellisin vuokralainen, nuori neito joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään. Kunnes outoja asioita alkaa tapahtua... ja pian Alice on tilanteessa, jossa hänen hengellään ei ole penninkään arvoa."

32 - Mika Mölsä OPERAATIO ULLAKKO - MITEN POLIISI SELVITTI MILJONÄÄRIPERIJÄTTÄREN SIEPPPAUKSEN, kustantajana on Crime Time v. 2010 (1. painos), 202 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja erittäin hyväkuntoinen (= lukematon).

“Kun Suomen rikkaimpaan sukuun kuuluva henkilö siepataan jättimäisten lunnaiden toivossa, on kyse yhdestä Suomen rikoshistorian poikkeuksellisimmista teoista.

Operaatio Ullakko, nimi jolla poliisi kidnappausta selvitti, käynnisti Suomessa ennennäkemättömät rikostutkimukset.
Poliisi piti aluksi sieppausta ulkomaalaisten huippurikollisten työnä. Monenlaiset oudot yhteensattumat tukivat tätä teoriaa. Totuus oli vielä ihmeellisempi. Kaappauksen suunnitteli ja toteutti yksi mies, turkulainen juristi Juha Turunen.

Operaatio Ullakon on kirjoittanut Ilta-Sanomien rikostoimittaja Mika Mölsä kymmenien haastattelujen ja laajojen selvitysten perusteella. Kirja etenee kuin jännitysromaani paljastaen kuinka poliisi pääsi tunti tunnilta lähemmäksi Turusta ja rikoksen selviämistä. Mölsä myös haastatteli yhdeksän vuoden vankeustuomion saanutta tekijää vuosi tapahtumien jälkeen."

33 - Steven Naifeh - Gregory White Smith MUUKALAINEN PERHEESSÄ, kustantajana on Gummerus v. 1997 (1. painos), 371 sivua. Varsin hyväkuntoinen kovakantinen dekkari.

"Muukalainen perheessä on tositapahtumiin perustuva kirja. Danny Starrett on miellyttävä, hyvästä perheestä lähtöisin oleva mies, jolla on kaunis vaimo ja ihana 2-vuotias tytär. Ulospäin kaikki näyttää täydelliseltä amerikkalaiselta unelmalta, mutta pinnan alla kaikki onkin toisin. Danny Starrett elää kaksoiselämää. Hän hyväksikäyttää nuoria tyttöjä ja naisia, päätyen lopulta myös murhaamaan yhden uhreistaan. Dannyn viimeisin uhri onnistuu pakenemaan ja saamaan apua. Alkaa ajojahti, joka päättyy Dannyn kiinniottoon. Tästä alkaa lukemattomien oikeudenkäyntien ja psykiatristen tuomioiden läpikäynti. Danny saa syytteen moninkertaisista raiskauksista, kidutuksista ja murhasta."

34 - Outi Pakkanen RUOHONLEIKKAAJA, kustantajana on Otava v. 2006, 272 sivua. Erittäin hyväkuntoinen pokkari.

"Joel ja Merja Itälä asuvat Helsingissä Runeberginkadulla lähellä Kauppakorkeakoulua. Mies on työssä ympäristö-ministeriössä, vaimo on terapeutti. Kun Merja saa tiedon miehensä äkillisestä kuolemasta, hänen miespotilaansa on juuri kertomassa vaimonsa väkivaltaisuudesta. Tilanne muuttuu silmänräpäyksessä, mutta jotain jää kytemään. Vähän ennen hautajaisia Merja huomaa lehdessä kuolinilmoituksen, jossa on hänen edesmenneen miehensä nimi ja syntymäaika, runo ja allekirjoitus Rakkaasi. Onko miehellä ollut toinen, salainen elämä? Eevamaria Jungman hoitaa uskollisesti pihan istutuksia, mutta hänen todellisesta elämästään tuskin kukaan talossa tietää mitään, vaikka hänen hahmonsa on kaikille tuttu.
Outi Pakkanen tekee dekkarissaan jälleen tarkkoja havaintoja tästä ajasta ja kaupunkilaisten elämästä ja luo yllätyksellisen tarinan turvallisen arkipäivän taakse kätkeytyvistä salaisuuksista."

35 - Outi Pakkanen TALVIMIES (LOISTO –pokkari), kustantajana on Otava v. 2007 (1. painos), 288 sivua. Kirja on varsin hyväkuntoinen pokkari.

“Anna Laine on saanut kuvittaakseen naistenlehden jatkiksen. Etsiessään sopivaa kuvaa hän päätyy Niklas Södermanin taiteilija- taiteilijatarvikeliikkeen nettisivulle, jonne kauppias on pannut myös oman kuvansa. Kesän viimeisenä helteisenä iltana Storyvillen terassilla Anna tunnistaa Niklaksen - ja on mennyttä ensi silmäyksellä.Tapaaminen johtaa kiihkeään suhteeseen. Anna kokkaa rakkaalleen herkkuja ilta illan jälkeen, ja jos ei kokkaa, suunnittelee uusia reseptejä ja ihanaa tulevaisuutta. Jossain sisimmässään hän tietää, että kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää - kunnes eräänä päivänä Niklas löytyy murhattuna asunnostaan uudessa Kampissa.Kaikenlaista alkaa paljastua niin Niklaksen elämästä kuin muistakin ihmisistä Annan ympärillä.Miten liittyvät toisiinsa vaatesuunnittelija Luna Sateenkaari, stailisti Kim Holma, muuan viimeisillään raskaana oleva Marimekon myyjä ja tämän aviomies tai Niklaksen kaksi entistä vaimoa? Puhumattakaan kypsaviini.com-deittipalvelussa chattailevista Roi Soleilista ja Miausta, joiden viestit jatkuvat, vaikka toinen on mitä ilmeisimmin kuollut."”

36 - Ellery Queen MURHA KENGÄSSÄ (Salamasarja nro 100), kustantajana on Gummerus v. 1962 (1. painos), 298 sivua. Kirja on vain tyydyttäväkuntoinen dekkari.

“Tuttu lastenloru on innoittanut Ellery Queenin yllätyksiä täynnä olevaan tarinaan vanhasta upporikkaasta naisesta, hänen merkillisistä lapsistaan ja vielä merkillisemmästä talostaan, josta tulee miltei uskomattoman tapahtumasarjan näyttämö. Kaikki alkaa kaksintaistelusta, jossa paukkupatruunat muuttuvat tappaviksi ja veli surmaa veljensä. Sen jälkeen ei edes Ellery Queen aina tiedä, ovatko hullut viisaita vai viisaat hulluja tässä kummitusmaisessa talossa, jonka sokkeloissa tuntuu voivan tapahtua mitä vain. Mutta häntä vastassa onkin murhaaja, joka on niin kylmäverisen häikäilemätön ja taitava, että hänen lopullinen onnistumisensa on vain hiuskarvan varassa.”

37 - Ruth Rendell KOVA KUIN KIVI, kustantajana on Art House v. 1990 (1 painos), 256 sivua.. Kirja on varsin hyväkuntoinen pokkari.

“Kova kuin kivi on rakenteeltaan poikkeuksellinen rikosromaani; lukijaa ei harhauteta viime sivuille asti luulemaan väärää henkilöä murhaajaksi, vaan murhaaja paljastuu jo ensi rivillä: "Eunice Parchman tappoi Coverdalen perheen, koska ei osannut lukea eikä kirjoittaa."
Luku- ja kirjoitustaidoton Eunice Parchman hankkiutuu yläluokkaisen Coverdalen perheen kotiapulaiseksi. Hän on ankara työntekijä, mutta eriskummallinen ja vaitelias eikä olisi voinut joutua sopimattomampaan perheeseen töihin kuin Coverdale: yläluokkainen suhtautuminen muihin ihmisiin, vilkas seuraelämä ja hienostuneet ateriat ovat näiden ihmisten arkipäivää.
Ruth Rendell piirtää huolellisen ja karmivan kuvan yhteiskunnan luokkaeroista ja naisesta, joka joutuu keskittämään kaiken tarmonsa ja oveluutensa vammansa peittämiseen, ja lukija tietää koko ajan mihin tuo kummallinen taistelu tulee johtamaan. “

38 - Markku Ropponen KUHALA JA KUOLEMAN HIPAISU, kustantajana on Crime Time v. 2012 (1. painos), 287 sivua.

“Kuhala saa helpon ja rahakkaan toimeksiannon. Hänen pitää toimittaa 80 000 euron rahasalkku joutsalaiseen motelliin. Vaikeudet alkavat pumppuhaulikon laukauksesta, joka silppuaa setelit taivaan tuuliin. Kuhala selviää pakoon ampujan hollilta vain vaivoin ja ajautuu uusiin hankaluuksiin perätessään palkkiotaan.
Liikemies Hammare edellyttää parempia tuloksia kulujensa vastineeksi ja lisää Kuhalan työtaakkaa panemalla tämän etsimään kadonnutta ystäväänsä. Uusi tehtävä tietää jo kuolemanvakavia vaikeuksia ja ennen kuin takatalvituiskujen kurimuksessa kamppaileva kevät viimein etenee, kuolema ennättää hipaista Kuhalaakin.

Kuhala ja kuoleman hipaisu on Markku Ropposen kuudes Otto Kuhala –dekkari.”

39 - Matti Rönkä MIES RAJAN TAKAA - KOLME VIKTOR KÄRPPÄ –DEKKARIA, kustantajana on Gummerus v. 2013 (1. painos), 725 sivua. Varsin hyväkuntoinen kovakantinen kirja. Kolme dekkaria samoissa kansissa.

“Viktor Kärppä on paluumuuttaja Sortavalasta. Omasta mielestään hän on mies johon voi luottaa. hän hoitaa kaupat ja luvat, ei varasta, ei sotkeudu huumeisiin eikä tapa, vaikka onkin tappajan näköinen mies. Kärppä löytää kolonsa Suomesta, mutta menneisyys puna-armeijan erityiskoulutuksessa ja rikollispomon apurina ei suostu jättämään häntä rauhaan. Uudessa isänmaassan hän pääsee myös menestyksen makuun melkein laillisena yrittäjänä. Ulkopuolisuuden tunne on kuitenkin Kärpän ainainen seuralainen.”

40 - Matti Rönkä HYVÄ VELI, PAHA VELI (pokkari), kustantajana on Gummerus v. 2011 (5. painos), 245 sivua (VIKTOR KÄRPPÄ -dekkari). Kirja on pehmeäkantinen ja erittäin hyväkuntoinen pokkari.

"Viktor Kärppä, paluumuuttaja Sortavalasta, on raivannut itselleen paikan Suomesta. Hän keikkuu rakennustelineillä ja pääosin laillisen puolella urakkaporukkansa mukana, tekee pientä harmaata kodinkonekauppaa itään ja pitää täysmustaa laajan palvelun kioskia moottoritien levähdyspaikalla.

Hän on löytänyt kolonsa, vaikka kaipaakin Amerikkaan kaikonnutta Marjaa. Sähköpostin päässä rakkaus tuntuu hiipuvan.

Mutta menneisyys puna-armeijan erikoiskoulutuksessa, Leningradin urheilukorkeakoulussa ja rikollispomo Ryshkovin apurina palaavat muuallekin kuin uniin. Kuka toimittaa superheroiinia Helsinkiin, sen kaikki haluavat tietää ja kysyvät Kärpältä. Pietarissa huhutaan, että asialla ovat suomalaiset. Sillä ikävästi yhtäaikaa tappavan huumeen kanssa Suomeen on tullut Aleksei Kärppä. Voi hyvä veli!"

41 - Matti Rönkä ISÄ, POIKA JA PAHA HENKI (kirjailijan kirjoittama omistuskirjoitus), kustantajana on Gummerus v. 2007 (1. painos), 236 sivua. Kirja on kovakantinen ja varsin hyväkuntoinen dekkari.

“Viktor Kärppä selvittää pimeän työvoiman välitystä

Kuukauden työ ja vuoden palkka. Se houkutti Pavel Vadajevia. Suomen euroilla saisi monta hyvää: uuden perämoottorin kalareissuille, kaunista vaatetta Ksenja-vaimolle ja jotain mukavaa Serjozha-pojallekin.

Mutta Pavel Vadajev eli Paavo Vatanen katoaa pimeällä työmatkallaan Suomessa. Perhe seuraa perässä etsimään isää, ja onneksi Helsingissä asuu myös sukulaismies Viktor Kärppä. Monialayrittäjä Viktor Kärppä on tottunut ja pystyvä auttamaan. Mutta nyt Kärpän omankin perheen hoitamisessa ja bisneksissä olisi huolehdittavaa tarpeeksi. Lailliset urakat ovat tiukassa, ja lähin liikekumppani piilottelee Kärpän asunnoissa huumelastia.

Painetta lisää myös virkavalta, joka on ottanut harmaan talouden tutkinnan tosissaan. Vanha tuttu, ataripoliisi Teppo Korhonen seuraa turhan likeltä Kärpän puuhia – ja tyrkyttää neuvoja isänä ja miehenä olemisesta, kysymättä ja pyytämättä. Isä, poika ja paha henki -romaanin letkeä ja humoristinen kerronta tempaa mukaansa.

42 - Pekka Salo TANSKALAISET KOROT (POKKARI), kustantajana on Gummerus v. 2004, 219 sivua. Varsin hyväkuntoinen suomenkielinen dekkari.

"Suomen Raymond Chandleriksi tituleerattu helsinkiläinen Pekka Salo on vapaa toimittaja, joka on kierrellyt kaikissa maanosissa. Hän on toimittanut TV:lle ajankohtaisohjelmia ja kirjoittanut Radioteatterille kymmeniä kuunnelmia ja kuunnelmasarjoja. Salo on julkaissut kuusi romaania, joista ensimmäisen vuonna 1977.

Tämä kirja on ilmestynyt aiemmin nimellä Vuokrattu nainen (2001)"

43 - Mauri Sariola SUSIKOSKEN ELÄMÄN KEVÄT, kustantajana on Gummerus v. 1992 (4. painos), 203 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja varsin hyväkuntoinen (vain hieman vino selkä, selkämyksessä yksi pystyviiva lukemisen jäljiltä).

"Olavi Susikoski suunnittelee yksinäistä hotellijoulua. Yksinäiseksi joulu ei kuitenkaan jää: vastapäiseen pöytään ilmestyy tumma kaunotar, joka saa Susikosken sydämen sykkimään kuin ennen nuorena. Mutta pian ovat asiat perusteellisesti solmussa.."

44 - Mauri Sariola SUSIKOSKI PÄIVÄNTASAAJALLA, kustantajana on Gummerus v. 1992 (2. painos) , 205 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja kohtalaisen hyväkuntoinen.

“Tropiikin sametinpehmeässä yössä rikostarkastaja Olavi Susikoski katsoo syvälle hollannittaren silmiin ja uskoo jo löytäneensä elämänsä naisen. Ei edes mustasukkaisena vahtiva aviomies voi pilata lomatunnelmaa, sillä kypsät ihmiset malttavat toki odottaa ja sopia tapaamisesta myöhemmin jossakin muualla. Niin Susikoski ajattelee, mutta minkäs mies ammatilleen mahtaa. Oudot kuolemantapaukset alkavat Monrovian värikkäällä torilla ja vastoin tahtoaankin arvon rikostarkastajamme joutuu vedetyksi mukaan jutun selvittelyihin. Tarvitaan vielä kaksi kuolemantapausta ja paluu Suomeen ennen kuin vyyhti alkaa purkautua. Ja kukapa olisi ikinä uskonut!”

45 - Kari Sarma SEBASTIAN, kustantajana on Uusi Kirjakerho (UKK) v. 1976, 240 sivua. Kirja on kovakantinen ja erittäin hyväkuntoinen.

“Raju jännäri tämän päivän kansainvälisen politiikan kuvioissa. Seikkailun näyttämönä tulenarka Lähi-itä, Beirut ja Kairo. Paljastava kertomus kylmän rikoksen armottomasta arjesta, pelistä, jonka säännöistä ei tingitty – kansainvälisen kiristyksen verkosta ja asekaupasta rajojen yli. Kovat ehdot tiesi laskelmoiva, armotta iskevä agentti, jonka passissa nimi vaihtui usein – mutta joka tunnettiin silti nimellä SEBASTIAN.”

46 - Simenon MAIGRET JA ILMIANTAJA, kustantajana on Otava v. 1976 (1. painos), 167 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja vain tyydyttäväkuntoinen (kuluneet - ryppyiset kannet ja vino selkä, yläreunassa ryppyä - ruhje -kosteusjälkiää, etukannessa vanha hintalappu ja takakannessa hintalapun poistosta syntynyt tarttuma, selkämyksessä pystyviivoja lukemisen jäljiltä, ei merkintöjä).

47 - Simenon MAIGRET VIRITTÄÄ ANSAN, kustantajana on Otava v. 1969 (2. painos), 187 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja varsin hyväkuntoinen (selkämyksessä pystyviiva lukemisen jäljiltä, ei merkintöjä).

48 - Simenon MAIGRET JA VANHA ROUVA, kustantajana on Otava v. 1982 (2. painos), 212 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja varsin hyväkuntoinen (hieman vino selkä, selkämyksessä pystyviivoja lukemisen jäljiltä, ei merkintöjä).

49 - Simenon MAIGRET VIETTÄÄ LOMAA, kustantajana on Otava v. 1970 (3. painos), 257 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja varsin hyväkuntoinen (selkämyksessä pystyviivoja lukemisen jäljiltä, ei merkintöjä).

50 - Simenon MAIGRET MAALAISKAPAKASSA, kustantajana on Otava v. 1968 (1. painos), 176 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja kohtalaisen hyväkuntoinen (kuluneet kannet ja vino selkä, selkämyksessä pystyviivoja lukemisen jäljiltä, ei merkintöjä).

51 - Simenon MAIGRET JA LATVIALAINEN, kustantajana on Otava v. 1983 (3. painos), 198 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja kohtalaisen hyväkuntoinen (vino selkä, selkämyksessä pystyviivoja lukemisen jäljiltä, ei merkintöjä).

52 - Johannes Mario Simmel JUMALA SUOJELEE RAKASTAVAISIA, kustantajana on Uusi Kirjakerho v. 1975 (1. painos), 298 sivua. Kirja on kovakantisen ja kohtalaisessa kunnossa (rispaantuneet kansipaperit, selkä hieman vino, joitakin pieniä tahroja).

"Paul Holland, kiireinen lehtimies, on kokenut liian paljon tuskaa, liian paljon kaikkea käsittämätöntä voidakseen enää uskoa mihinkään. Hänen elämänsä punoutuu Sibylle Loredon ympärille, Sibylle merkitsee hänelle kaikkea, uskoa ja poliittista maailmankatsomusta.

Palattuaan työmatkaltaan Rio de Janeirosta hän ei enää löydä Sibylleä. Tämä on kadonnut. Poliisiviranomaiset uskovat, että hänet on murhattu. Paul Holland ryhtyy epätoivoissaan etsimään rakastettuaan, jota ilman hän tuntee olevansa kadotettu. Hän seuraa tämän jälkiä keskelle salaperäisiä ja vaarallisia tapahtumia. Hän löytää Sibyllen tilanteesta, joka asettaa hänet, kokeneen sanomalehtimiehen, elämänsä suurimman ja vaikeimman ratkaisun eteen..."

53 - Karin Slaughter PELON HUONE, kustantajana on Tammi v. 2011 (4.painos), 496 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja erittäin hyväkuntoinen (= lukematon).

"Etsivä Will Trent selvittää teinitytön kidnappausta ja murhaa Karin Slaughterin uusimmassa jännärissä. Abigail Campano saapuu iltapäivän tennistunnilta kotiinsa Atlantan varakkaalle esikaupunkialueelle jakohtaa painajaismaisen näyn. Ikkuna on rikki, matossa on verisiä jalanjälkiä ja porrastasanteella makaa hänen tyttärensä, jonka ylle on kumartunut mies veitsi kädessään. Järkyttynyt äiti joutuu hirvittävään kamppailuun, joka muuttaa hänen elämänsä ikiajoiksi. Kun paikallinen poliisi tekee tutkimuksissa kohtalokkaan virheen ja asettaa vaaraan toisenkin teinitytön, erikoisagentti Will Trent kutsutaan apuun. Hän saa parikseen etsivä Faith Mitchellin, joka tuntee epäluuloa Williä kohtaan ensihetkestä alkaen. Näiden kahden on kuitenkin löydettävä keino tulla toimeen, jotta koulumaailmaa varjostava inhottava rikosvyyhti saataisiin selvitettyä."

54 - Martin Cruz Smith LOS ALAMOS – JÄNNITYSROMAANI HIROSHIMAN AJOILTA, kustantajana on Best Seller v. 1997 (2. painos), 283 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja varsin hyväkuntoinen.

“Vuonna 1945 kokoontuu Uuden Meksikon Los Alamosiin tiivis kansainvälinen aivotrusti: fyysikot Robert Oppenheimer ja Klaus Fuchs sekä kenraali Leslie Groves. Näillä herroila on hyppysissään täysin uudenlainen kuoeman räjähdysaltis sytytyslanka, salaisuus, jonka vuotaminen tietäisi suuren luokan katastrofia. Oppenheimerin autonkuljettajana toimii Joe Pena, vasta vankilasta vapautunut pueblointiaani. Poika on täsmälleen sopiva tyyppi tekemään vain sen mitä häneltä vaaditaan. Kukaan ei osaa ottaa huomioon hänen luontaista uteliaisuuttaan ja valppauttaan – ei myöskään se joka muiden selän takana tekee likaista työtä omaan laskuunsa…”

55 - Taavi Soininvaara EBOLA HELSINKI (LOISTO –pokkari), kustantajana on Tammi v. 2000 (1. painos), 288 sivua. Varsin hyväkuntoinen dekkari.
"Taavi Soininvaaran esikoistrillerissä taistellaan Ebolaa vastaan. Tappavaa Ebola-virusta saapuu Helsinkiin filippiiniläisten apinoiden mukana. Apinat ovat turvassa tutkimuslaitoksella ja vastalääkettä kehittelee kovalla kiireellä nuori leipääntynyt tutkija Arto Ratamo. Vastalääke löytyy, mutta siitä yrittävät hyötyä myös muut tahot, aina Suomen puolustusvoimien pääesikunnan operaatiopäälliköstä Venäjän mafiaan. Ratamo huomaa olevansa tappajan maalitauluna, ilman turvaa. Kieroilun ja salaliiton kiemurat ylettyvät jopa poliisiin eikä Ratamolla ole muuta vaihtoehtoa kuin selvitä yksin. Hänen on pelastettava itsensä ja pieni tyttärensä, puhumattakaan koko maailmasta."

56 - Mickey Spillane MIKE HAMMER JA TAPPAJA, kustantajana on Crime Club v. 1990 (1. painos), 218 sivua. Kirja on kovakantinen ja kohtalaisen hyväkuntoinen.
.
"Monessa liemessä keitetty yksityisetsivä Mike Hammer tulee jälleen – kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen! Tässä svengaavassa dekkarissa Hammer etsii selitystä tappajan kummalle viestille.
Jotkut päivät roikkuvat Manhattanin yllä kuin valtavat hohtimet, jotka puristavat hitaasti kunnes tuskin henki pihisee. Tällaisena lauantaina Mike Hammer törmää toimistossaan karmaisevaan murhanäytelmään.
Velda, hänen upea ja tehokas sihteerinsä, on lyyhistynyt seinää vasten. Pöydän ääressä on miehen ruumis, pöydällä hänen irtihakatut sormenpäänsä ja viesti: KUOLET, KOSKA TAPOIT MINUT.
Jutun kuumetessa tapauksesta kiinnostuvat yhä laajenevat piirit: piirisyyttäjän virasto, FBI, CIA, ulkoministeriö, lehdistö – ja uusi apulaispiirisyyttäjä, uhkea vaaleaverikkö Candace Amory.
Hammer ei parista mukiloinnista hätkähdä, mutta jopa hän tuntee olonsa tukalaksi, kun vihje toisensa perään osoittautuu veriseksi ansaksi…"

57 - Rex Stout ENNEN KESKIYÖTÄ (SAPO nro 45), kustantajana on WSOY v. 1959 (1. painos), 262 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ja vain tyydyttäväkuntoinen.

“Lyömätön parivaljakko – Nero Wolfe ja Archie Goodwin – on joutunut kahden tulen väliin. Toisella puolen on joukko maailman suurimman palkintokilpailun, niin sanotun hajuvesikilpailun hermostuneita osanottajia, toisella puolen suuren mainosyhtiön vastahakoinen ja eripurainen johtokunta. Kuka murhasi kilpailun keksijän ja järjestäjän ja hankki tietoonsa miljoonien arvoiset vastaukset? Siinä ongelma, jonka kehittelyssä Rex Stout pitää lukijan tiukasti pihdeissään. Vuonna 1955 ilmestynyt teos on mestarin työtä.”

58 - Jim Thompson POTTSVILLE 1280 (LIKE -pokkari) - MYYTY

59 - Eduard Topol VENÄLÄINEN SUKELLUSVENE!, kustantajana on Koko Kansan Kirjakerho (KKK) v. 1984 (1. painos), 462 sivua. Erittäin hyväkuntoinen jännitysromaani.

" - Mitä te tahdotte minusta?
- Emme mitään erikoista. Pientä palvelusta. Jos te ette pidä Amerikasta..
- Olenko muka sanonut, etten pidä Amerikasta?
- No, jos te kaipaatte Venäjälle…
- Se ei vielä tarkoita, että minä en pitäisi Amerikasta. Tämä on suurenmoinen maa.

Neuvostoemigrantti Roman Stavinski on saanut yhdysvaltain kansalaisuuden, mutta kaipaa takaisin synnyinmaahansa. Hän tietää, että paluuta ei ole, ellei hän pysty muuttamaan henkilöllisyyttään, CIA houkuttelee hänet jännittävään roolinvaihtoon. Hänestä tulee Neuvostoliiton pääesikunnan everstin kaksoisolento, everstin, joka on päättänyt siirtyä länteen mukanaan yksityiskohtaiset tiedot uudesta, supervaltojen voimatasapainon muuttavasta aseesta.
Stavinskille selviää pian moni arvoitus. Mikä on EMMA-projekti? Miksi muutaman meripeninkulman päässä Tukholmasta ryömii minisukellusveneitä kuin taskurapuja? Miksi sukellusvene ajoi karille Karlskronan edustalla?
Tunnetun elokuvakäsikirjoittajan Eduard Topolin agenttiromaani suorastaan imaisee lukijan mukaansa huimaan menoon, josta ei puutu romanttisiakaan aineksia. Mielikuvitus ja maailmanpolitiikan tapahtumat lomittuvat ennen näkemättömällä tavalla. Teksti on taitajan työtä ja juoni yllättää uskottavuudellaan. Tämä kaikki voisi olla totta. Kenties?"

60 - Eduard Topol PUNAISTA KAASUA, kustantajana on Gummerus v. 1988 (1. painos), 303 sivua. Erittäin hyväkuntoinen (=lukematon) kovakantinen jännitystrilleri.

"Onko tulipalo viivyttänyt Moskovan maakaasuputken valmistumista? Tyytyväisen ja voitonriemuisen tuntuisena Moskova ilmoitti kaksi viikkoa sitten, että Siperian kaasua alkoi virrata Ranskaan 1. tammikuuta. Mutta neuvostoliittolaisten vielä julistaessa menestystään Moskovassa liikkui tietoja, joiden mukaan hanke on kärsinyt pahan takaiskun. Tulipalon Urengoin kompressoriasemalla Siperiassa kerrotaan vahingoittaneen tärkeimpiä laitteita…"

61 - Markku Turunen SINÄ TAI SUN HENKES, kustantajana on Gummerus v. 1988 (1. painos), 182 sivua. Kirja on kovakantinen ka kohtalaisen hyväkuntoinen.

“Asserin, Rainerin ja Aulikin elämä suju jotenkin nuljahdellen, kunnes Rainer ryöstää postin. Aulikki tietenkin tietää asiasta, sillä hän on Rainerin rakastajatar. Myös Asser joutuu tapahtumien pyörteisiin, sillä hän on Aulikin aviomies.
Mutta miten käy postinryöstäjän ja hänen apureittensa? Miten käy kolmidraaman? Kuka tässä elämässä voittaa ja kuka häviää? Markku Turusen romaani on yhtä aikaa koominen ja traaginen, eivätkä sen sankarit ole sankareita sanan tavanomaisessa mielessä. Tämä yllättävä ja monitasoinen rikosromaani ei sekään ole mikään tavanomainen rikosromaani.”

62 - Morris West TERRORIN VUOSI, kustantajana on Weilin+Göös v. 1976 (1. painos), 376 sivua. Kirja on kovakantinen ja kohtalaisen hyväkuntoinen (ei kansipaperia).

“Monenmoisilla alueilla liikkunut - ja menestynyt - Morris L. West on kahdessa uusimmassa, nopeasti suomennetussa kirjassaan siirtynyt poliittiseen jännäriin. Hänellä on ilmeisesti jossakin määrin myös kunnianhimoisia tavoitteita, pyrkimystä päästä juonikuvioiden pinnan alle, mutta toisaalta hänen tekstinsä ei vedä, toisaalta taas nuo syvennysyritykset jäävät puuroisiksi. Tämänkertaisen käännöksen aiheena on terrori, mutta heijastaessaan sen kansainvälisen liikemaailman juonitteluihin West ei oikein itsekään taida nähdä, miten pitäisi suhtautua perinteisiä, "säädyllisiä" menetelmiä käyttävän keskushahmon muodonmuutokseen. Tulos on joka tapauksessa väkinäinen, ja finanssijännäriä etsiville suosittelenkin monin verroin mieluummin Paul Erdmanin romaaneja.”

63 - Donald E. Westlake TAPPOAIKAA (SAPO nro 423), kustantajana on WSOY v. 2003 (1. painos), 207 sivua (SAPO nro 423). Kirja on kovakantinen ja erittäin hyvväkuntoinen (kuin uusi).

”Korruption siivoaminen on likaista touhua, toteaa yksityisetsivä Tim Smith, kun viereen kaatuu mies toisensa jälkeen – kuolleena.

Tim Smith on pienen Winstonin kaupungin ainoa yksityisetsivä, ollut sitä vuosikausia. Homma sujuu ja tasapaino vallitsee, koska Tim tuntee kaupungin silmäätekevät ja isokenkäiset.

Kaupunkiin on saapunut Puhtaan hallinnon kansalaisjärjestön jäsen siistimään Winstonin hallintoa lahjuksien otosta, suojelurahastamisesta, laittomasta vedonlyönnistä. Koko kaupunki on sekaisin, jokainen pelkää tulevansa ilmiannetuksi. Sekö syynä kaikesta perillä olevan yksityisetsivän vainoon?

Kun Tim pääsee jyvälle vihamiehestään, alkaa kaupungin kaduilla karmea teurastus. Siinä ryvettyvät kaikki.

Vauhdikas, yllättävä, sarkastinen ja nokkela – suomentaja Kalevi Nyytäjä on jälleen tehnyt oivallista työtä.”

64 - Michael White LUCIFERIN LIITTOLAINEN, kustantajana on Gummerus v. 2007 (2. painos), 373 sivua. Kirja on pehmeäkantinen ns. näytekappale – arvostelukappale..

”Yli 300 vuotta myöhemmin Mustan sfinksin veljeskunta on valmis saattamaan mestarinsa työn loppuun. Heidän päämääränään on luoda viisasten kivi, loputtoman vaurauden, ikuisen nuoruuden ja rajattoman vallan lähde. Tähtien asennot ovat jälleen suotuisat, ja veljeskunta on vain muutaman veitsenviillon päässä alkemistien ikiaikaisen unelman toteutumisesta.

Oxfordin poliisin valokuvaajan Philip Bainbrigen amerikkalainen ex-vaimo, kirjailija Laura Niven kiinnostuu aluetta järkyttävistä nuorten naisten murhista. Miksi jokaiselta uhrilta on poistettu jokin sisäelin? Miten tapaukset liittyvät vuonna 1851 selvittämättä jääneeseen rituaalimurhien sarjaan? Entä kuka on seuraava uhri?

Laura, Philip ja heidän matemaatikkotyttärensä Jo kokoavat vimmaisesti murhamosaiikkia Newtonin tekstien, tietokoneella koodatun salakirjoituksen ja astrologisten karttojen avulla.

Samaan aikaan Oxfordin alla kiemurtelevassa labyrintissa veljeskunta valmistautuu lopulliseen seremoniaansa. Vain muutama tunti ja vihoviimeinen ihmisuhri erottavat heidät liitosta itsensä Luciferin kanssa.”

65 - Vladimir Volkoff IGOR POPOVIN KÄÄNTYMYKSET, kustantaja on WSOY v. 1980 (1. painos), 377 sivua. Kirja on kovakantinen ja varsin hyväkuntoinen.
"Aikamme suuri romaani. Nautinnollista jännitystä, hurjaa komiikkaa, kielen ja tyylin mestaruutta.

Igor Popovin kääntymykset on puitteiltaan vakoiluromaani, sisällöltään rikas, ulotteinen, merkityksillä ladattu taideteos. Päähenkilönä on Volsky, venäläisvanhemmista syntynyt ranskalainen agentti joka kehii kunnianhimoisia suunnitelmia terävän neuvostovakoojan Popovin käännyttämiseksi lännen leiriin.
Volskyn ase on Marina, upea vaaleaverikkö ja ilmiselvästi popovilaisen panssarin herkkä kohta. Kutkuttava jännitys kasvaa yllättäviin ulottuvuuksiin, komiikka suorastaan klassiseen tragiikkaan. Popovin kommunismi ja Volskyn valkokaartilainen koston perinne, viileä ateismi ja ortodoksinen mystiikka, vakoilun teknokratia ja haaveet humaanisuudesta törmäävät murskaavasti vastakkain. Kertomuksen taidokas kieli yltää paikoin juhlavaan ilotulitukseen."

66 - MURHA PAVILJONGISSA JA MUITA JUTTUJA KAUPUNGIN ELÄMÄSTÄ, kustantajana on Jonnaco v. 2007, 189 sivua. JYVÄSKYLÄ

“Uusi kirjallinen antologia Jyväskylästä sisältää monta yksityistä ja kollektiivista tarinaa.Menneisyyden kohahduksia, nykyhetken järkytyksiä, fiktiivisen ja dokumentaarisen todellisuuskuvan leikkauksia, lapsuuden maailman ainutkertaisia havaintoja.Mennyt ja nykyhetki, päivä- ja alitajunta, muisti ja tietoisuus risteilevät jyväskyläläisten kirjailijoiden teksteissä lajityyppiin katsomatta. Kaupunki on aina enemmän kuin kohtalo.”

Ostajalle postikulut tai nouto Helsingissä (Lauttasaari).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 33 vrk 11 h 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

110 € Sulkeutuu 33 vrk 11 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
14.5. klo 4:23

2 - Eric Ambler ASEITA SINGAPOREEN = ?