Kuvaus

Uusi kirja.

 

"SUUR TRAITLONIRAAMAT"

 

Eesti Triatloni Liidu kirjastamisel on ilmunud kaasaja saksa sporditeadlaste ja tipptreenerite Georg Neumann’i, Arndt Pfützner’i ja Kuno Hottenrott’i mahukas koondteos “Suur triatloniraamat”. Ligi 650-leheküljeline rohkelt illustreeritud ja visuaalse graafikaga ilmestatud raamat keskendub küll triatlonile kui erilisele kombineeritud vastupidavusspordialale, ent annab ammendava ülevaate üldse kestvusspordiga seotud temaatikast.

“Suure triatloniraamatu” autorid on tegutsenud palju aastaid erinevate vastupidavusspordialade Saksamaa koondiste juures ning osalenud ülikoolide ja uuringulaborite teadustöös. "Suur triatloniraamat" ongi vahetutel kogemustel põhinev ja kogu kestvusspordi temaatikat terviklikult hõlmav käsitlus vastupidavusalade edukaks harrastamiseks vajalike võimete arendamisest.

Vastupidavusalad kuuluvad tänapäeval vaieldamatult kõige populaarsemate sportlike tegevuste hulka, mida tõendab tõeliselt massiline osavõtt läbi aasta korraldatavatest erinevatest rahvajooksudest, rattarallidest, suusa- ja rulluisumaratonidest, duatlonidest, triatlonidest jms. Seejuures ei sõltu kestvusspordist huvitatute innukus harrastajate soost või vanusest, kogemuste hulgast ega võimekustasemest. Nii tervise-, saavutus- kui tippsportlasi motiveerib ühtviisi soov arendada oma saavutussuutlikkust neile rahulolu pakkuval alal.

Raamatus selgitatakse kergesti jälgitavas vormis jooksu, rattasõidu, ujumise, murdmaasuusatamise, kiir-rulluisutamise jt vastupidavusalade liikumisstruktuuri, lihastööd, koormusega kaasnevaid füsioloogilisi protsesse ning muidugi saavutussuutlikkuse tõstmiseks vajalikke treeninguid - nii mahtude, intensiivsuste, meetodite, proportsioonide, harjutuskavade, tsüklite kui mõju seire seisukohast. Lisaks on vaatluse all spordialade tehniline varustus, sportlase toitumine ja taastumine, samuti tervisehäirete ja vigastuste ennetamine.

Raamatu tekstiline osa on hõlpsalt mõistetav igale veidigi tõsisemale spordihuvilisele ning vastupidavusspordi temaatikat süvitsi uuriva lugeja-treenija-treeneri-teadlase jaoks pakuvad rohket lisateavet sajad tabelid, joonised ja graafikud, millel on kajastatud konkreetse treeningtegevusega saavutatud väga erinevate parameetrite muutused. Teose lõppu on lisatud temaatiline märksõnaregister ning täiendavalt ka ülevaade triatloni arengust Eestis.

"Suure triatloniraamatu" peamine eesmärk on anda asjalikku teavet mistahes tasemel vastupidavusspordiga tegelejatele, et igaüks meist võiks treenida senisest teadlikumalt ja saavutada veelgi paremaid tulemusi.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 9 vrk 5 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 9 vrk 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.