Kuvaus

Fransois Rabelais, Suuren Gargantuan hirmuinen elämä. Gummerus ENSIPAINOS vuodelta 1947. Suomentanut  Erkki Ahti. Runot suomentanut V. AHTI.  Kuvittanut Gustave Doré.

Rabelais syntyi todennäköisesti v. 1494 varakkaan asianajajan poikana ja kuoli joko vuoden 1553 lopussa tai vuoden 1554 alussa.  Hänen vaiheistaan eI  varmuudella voida sanoa mitään ennen vuotta 1520, jolloin hän oli kirjeenvaihdossa suuren ranskalaisen humanistin Guillaume Budénin kanssa. Nuori Rabelais oli siihen aikaan fransiskaanimunkki ja aikalaiset ylistivät hänen tietojaan ja sivistystään muiden nuorten fransiskaanimunkkien opillista tasoa korkeammaksi. Nuori benediktiiniveli Rabelais toimi piispan sihteerinä ja oli hänen mukanaan pitkillä tarkastusmatkoilla. Näillä matkoilla Rabelais tutustui kansaan ja maahan. Hän keskusteli talonpoikien ja käsityöläisten kanssa ja omaksui näiden rehevän kielenkäytön. Vuonna 1527 Rabelais jätti suojelijansa piisoa  Geoffryn ja kirjottautui Montpellierin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan jossa hänet seitsemän vuoden kuluttua vihittiin lääketieteen tohtoriksi.  Syksyllä 1532 Rabelais julkaisi kirjan, jonka nimi suomeksi  on  "Ylistetyn Pantagruelin, dipsodien kuninkaan ja suuren Gargantua-jätin pojan hirmuiset ja uskomattomat urotyöt ja sankariteot mestari Alcofrybas Nasier´n kertomana".

Tästä Rabelais aloitti, viehättyi yhä enemmän kertomisen taitoonsa ja syöksyi suin päin mielikuvituksensa mukaiseen riemukkaaseen labyrinttiin. Nauroi ihmisille, nautoi koko  valoisan ja luonnollisen elämänkatsomuksensa ja pursuavan fantasiansa voimalla, Niin syntyivät Gargantua ja Pantgruelin neljä kirjaa.

Etukannen sisäpuolella on exlibris.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 39 vrk 21 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

32 € Sulkeutuu 39 vrk 21 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.