Kuvaus

Suomiprintti.

Suurkaupungin yöt (engl. Night and the City) on vuonna 1992 ensi-iltansa saanut Irwin Winklerin ohjaama yhdysvaltalainen neo-noir-tyylinen rikosdraamaelokuva, jonka pääosissa ovat Robert De Niro ja Jessica Lange. De Niro ja Lange olivat viimeksi näytelleet yhdessä Martin Scorsesen ohjaamassa Cape Fear -elokuvassa (1991).

Suurkaupungin yöt on uudelleenfilmatisointi vuonna 1950 ilmestyneestä Jules Dassinin ohjaamasta film noir -elokuvasta Suurkaupungin laki, jonka pääosissa ovat Richard Widmark ja Gene Tierney. Molemmat elokuvat perustuvat Gerald Kershin samannimiseen romaaniin vuodelta 1938. Richard Price laati Suurkaupungin yöt -elokuvan käsikirjoituksen.

Juoni

Newyorkilainen huono ja epärehellinen asianajaja Harry Fabian (Robert De Niro) menettää hermonsa, kun hän häviää oikeudessa nyrkkeilybisneksissä työskentelevälle Ira "Boom Boom" Grossmanille (Alan King). Fabian päättää kostaa Grossmanille järjestämällä nyrkkeilyotteluita. Vaikka Fabian ei ymmärrä nyrkkeilystä mitään, hän saa tuekseen Boom Boomin Al-veljen (Jack Warden) ja viehättävän Helenin (Jessica Lange), joka tarjoilee Fabianin kantapaikassa. Helenistä tulee myös Harryn rakastajatar, joka unelmoi elämästä, jossa ei tarvitse olla surkean paikan tarjoilijana. Hankkiakseen rahaa unelmansa toteuttamiseen Fabian sekaantuu alamaailmaan ja uhmaa kaikkia: Helenin vaarallisesta ja petetystä entisestä miehestä lähtien aina paikalliseen mafiapomoon asti. Fabian uhmaa vääriä ihmisiä ja pian hän huomaa, että unelmasta muuttuu helposti pahin painajainen.

Näyttelijät

 Robert De Niro … Harry Fabian  

 Jessica Lange … Helen Nasseros  

 Alan King … Ira "Boom Boom" Grossman  

 Jack Warden … Al Grossman  

 Cliff Gorman … Phil Nasseros  

 Eli Wallach … Peck  

 Barry Primus … Tommy Tessler  

 Henry Milligan … Cotton  

 Regis Philbin … oma itsensä  

Tuotanto

Alun perin Martin Scorsesen oli tarkoitus ohjata elokuva, mutta vetäytyi sittemmin projektista. Scorsese oli palkannut käsikirjoittaja Richard Pricen laatimaan käsikirjoitusluonnoksen.

Suurkaupungin yöt -elokuvan kuvaukset alkoivat 4. marraskuuta vuonna 1991 ja päättyivät seuraavan vuoden 29. tammikuuta. Suurkaupungin yöt kuvattiin kokonaisuudessaan New Yorkissa. Elokuvan tuotantoyhtiöinä olivat Penta Films ja Robert De Niron Tribeca Productions.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 48 vrk 20 h 34 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 48 vrk 20 h 34 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.