Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Sven Wernström: KAPINA. Suomentanut Sisko Pylkkänen. Kansikuva: Nils Stödberg. 1973 Tammi TamTam-kirja. 190-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

 Kapina (1973; Upproret 1968) on ruotsalaisen Sven Wernströmin nuortenkirja, joka liittyy Kuuban vuonna 1959 tapahtuneeseen vallankumoukseen. Rikkauden ja köyhyyden, sortajien ja sorrettujen vastakohta ovat tämän mukaansatempaavan seikkailukirjan teemoja. Keitä olivat aseistetut parrakkaat miehet ylhäällä Kuuban vaikeapääsyisillä vuorilla? Heistä puhuttiin kuiskaten, ja vain silloin kun poliisi ei ollut lähellä. Jotkut nimetä olivat kaikkien huulilla: Fidel Castro, Che Guevara. Diktaattori nimitti heitä rosvoiksi, köyhä kansa vapauttajiksi. Tekisivätkö nämä miehet lopun nälästä ja kurjuudesta, sotilaiden ja tilanomistajien mielivallasta? Sisarukset Manolo ja Beatriz olivat kotoisin niiltä vuorilta missä vallankumous alkoi. Jo lapsina he toimivat gerillan hyväksi. Manolo liittyi vuoren vapaustaistelijoihin. Ja pitkäsäärinen mulattityttö Beatriz sai tehtävän, joka oli yhtä tärkeä, mutta kenties vielä vaarallisempi...

 

2. Sven Wernström: MURHA TEATTERISSA. Suomentanut Ilpo Tiihonen. Kansikuva: Mauno Martikainen. 1973 Tammi TamTam-kirja. 136-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, esilehden yläreunaan kirjan alkuperäinen omistaja on kirjoittanut nimensä ja vuosiluvun ’1974’, ei muita merkintöjä.
 
Murha teatterissa (1973; Mordet på Lillan 1972) on ruotsalaisen Sven Wernströmin nuorisodekkari. Kirjailija kytkee nuortenkirjojensa seikkailut todellisiin yhteiskunnan tapahtumiin: Murha teatterissa kertoo poliittisesta taistelusta, joka ympäröi radikaalin kouluteatterin toimintaa.
 
"Miksi Hemppa, siis maisteri Henriksson, halusi että Barbro ja minä teemme ryhmätyön juuri Pikkuteatterista? Barbro innostuu aina kaikesta, hänellä oli heti vauhti päällä, mutta minusta koko hommassa ei ollut paljon hohtoa. Kunnes huomasin, että Pikkuteatterissa oli jotain tekeillä. Miksi näyttelijät tarvitsivat aseistetun vahdin? Miksi he olivat niin salaperäisiä? Miksi Uffe Schedin kaatui niin omituisesti kun hänet ammuttiin näyttämöllä? Ja miksi hän katosi kuin tuhka tuuleen?
 
Barbrolla riitti teorioita. Vähitellen aloimme ymmärtää mihin jäljet johtivat. Kulissien takana valmisteltiin murhaa - teatterimurhaa.
 
Mutta kuten Hemppa oli sanonut, teatterimurha ei ole oikea murha. Uhri nousee kuolleista ja palaa näyttämölle. Ja sehän voi olla mukava tietää sille, jonka mielestä tässä maailmassa pitäisi olla jotain oikeudenmukaisuutta."
 
Sven Wernström (s. 1925) on ruotsalainen nuortenkirjailija. Osa hänen teoksistaan sijoittuu suoraan historiallisten tapahtumien ympärille, kuten Kuuban sisällissodasta kertova Sissit vuorilla. Ne ilmestyivät 1960- ja 1970-luvun vaihteessa, jolloin lasten- ja nuortenkirjoilta odotettiin yhteiskunnallista kantaaottavuutta. Myös Wernströmin scifi- ja seikkailuromaaneissa (kuten Matka tuntemattomalla planeetalla ja haaksirikkoisista nuorista kertova Salaisten saari) on vahva yhteiskunnallisten rakenteiden tarkastelun näkökulma. Kirjassa Mate, meksikolainen välitetään tietoa intiaaneista vauhdikkaan seikkailun lomassa. Sven Wernströmin tuotannosta on ilmestynyt suomeksi Mateo, meksikolainen (1968; Mexikanen 1963), Mateon kylä (1969; Befriaren), Salaisten saari (1969; De hemligas ö), Kapina (1970; Upproret 1968), Matka tuntemattomalla planeetalla (1970; Resa på en okänd planet), Köyhien kylän aarre (1971; Skatten i de fattigas by), Avaruuslaivan arvoitus (1972; Rymdskeppets gåta 1968), Rättisitikan arvoitus (1972; Hemligheten), Määränpäänä Mars (1973; Destination Mars),  Orjat (1973; Trälarna), Ville Veijari Virtanen (1973; Max Svensson Lurifax) ja Murha teatterissa (1973; Mordet på Lillan 1972).
 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 52 vrk 9 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 52 vrk 9 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.