Tuote on myyty käyttäjälle kati.blomfelt hintaan 4 €

Kuvaus

Väinö Linna rakensi terapeuttisen romaanitrilogian kansallissodasta 1918 ja suomalaisten jakautumista verisesti punaisiin ja valkoisiin. Sille saattoi kuvitella vain yhden ohjaajan, Edvin Laineen. Hänhän oli vastannut ennen Täällä Pohjantähden Alla suurfilmiä Tuntemattomasta sotilaastakin. Soista peltonsa kuokkineen hämäläistorpparin poikana Akseli Koskelana nähdään Aarno Sulkanen elämänsä roolissa. Aihe oli niin hankala, että ensimmäiseen kattavaan esitykseen uskaltauduttiin näin elokuvissa vasta 50 vuotta kansalaissodan jälkeen!
Sota-aiheiset filmit nousevat Fennadalla muutenkin suhteellisesti isommin esille kuin muilla filmiyhtiöillä, vaikkei Fennadaa vielä toisen maailmansodan aikaankaan ollut olemassakaan. "Pohjantähden" kaltaiseen jättiin tarvittiin 1960-luvun lopussa toiseksi maksajaksi jo Yleisradio, jonka alkuperäisiä uutisia hankkeen etenemisestä on elokuvan lisännä. Täällä pohjantähden alla on pysynyt tuoreimpana kotimaisena miljoonan katsojan elokuvana.

Ohjaus: Edvin Laine

Pääosissa: Aarno Sulkanen, Titta Karakorpi, Risto Taulo, Anja Pohjola, Kalevi Kahra, Rose-Marie Precht, Matti Ranin

Valmistusvuosi: 1968

Kesto: 3 h 10 min

Ääni: Suomi

Kotelon kansien kieli: Suomi

Alue: 2 (eurooppa)


Katso myös muut myynnissä olevat elokuvani! 

https://www.huuto.net/haku/sellernro/1868445/category/86

Pakkaan tuotteet hyvin, mutta en vastaa huutokohteeseen kohdistuneesta postin kuljetusvaurioista enkä postin kadottamista toimituksista! Tähän mennessä ei kuitenkaan ole yksikään kirje hävinnyt postissa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
Ilmoitus on sulkeutunut 18.4.2024 6:49
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.