Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Nemo 2014 Nidottu

Uusi

Päästyään irti pitkästä väkivaltaisesta parisuhteesta Hannele Rauta haluaa auttaa muita perheväkivallan uhreja ja kasvattaa viranomaisten ymmärrystä perheväkivallasta kertomalla oman tarinansa.

Hannele Rauta kävi lukion toista luokkaa, kun hän tapasi elämänsä miehen: ”Olin kiltti tyttö, naiivi ja kokematon. Eräänä päivänä Juhani nosti esiin vinon pinon papereita. Ne olivat käräjäoikeuden tuomioita pikkurikoksista: näpistyksiä, varkauksia ja väkivallantekoja. Juhani oli kuulunut kaveripiiriin, jossa ne olivat arkipäivää. Muistan ihmetelleeni, kuinka joku voi ylpeänä kertoa, että hänellä on takanaan yli 100 rikosta. Suuren osan hän oli tehnyt ennen täysi-ikäisyyttään, joten suoranaisia rangaistuksia hän ei niistä ollut saanut. Mutta seuraavasta tuomiosta hän saattaisi joutua vankilaan.”

Hälytyskellot soivat, mutta Rauta oli rakastunut: ”Olin ihastunut, myöhemmin rakastunut Juhaniin. Se piti minua suhteessa. Ilmeisesti vaara viehätti minua miehessä sen ajatuksen lisäksi, että minä saan hänet muuttumaan. Luotin oman rakkauteni voimaan. Se luottamus osoittautui vääräksi.”

Hannele Raudan kirja on koskettava tositarina liitosta, joka muuttui väkivaltaiseksi. Rauta pääsi irti miehestään vasta erittäin vaikean eroprosessin jälkeen, johon kuului vainoamista ja taistelua lapsista, mutta myös onnen hetkiä ja uuden elämän rakentamista.

Hannele Raudan tarina näyttää, kuinka vaikeasta suhteesta voi päästä irti ja kuinka uuden elämän rakentaminen on mahdollista. Oman tarinansa kertomisen lisäksi Rauta on koonnut kirjaan hyödyllistä tietoa ihmisille, jotka ovat kokeneet perheväkivaltaa lähipiirissään, sekä niille, jotka työssään kohtaavat perheväkivallan uhreja. Kirja esittelee selviytymiskeinoja ja auttavia tahoja. Rauta on haastatellut muun muassa sosiaaliasiamiestä, lastenvalvojaa, Ensi- ja Turvakodin johtajaa sekä väkivallantekijöitä. Hän on myös pyytänyt läheisiään kertomaan, miltä hänen elämänsä on näyttänyt ulkopuolisen silmin.

Hannele Rauta on nimimerkki, jonka takaa löytyy tavallinen suomalainen perheenäiti.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

10 €
Ilmoitus on sulkeutunut 17.10.2018 8:24
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.