Kuvaus

Taimi Torvinen tutkii, arkaa, ankarasti väiteltyä ja aikoinaan peiteltyäkin ongerlmaa, pakolaisten kohtelua Suomessa Hitlerin valtakaudella.

Päähuomio laajaan lehdistöaineistoon ja mm VALPO:n ja ulkoministeriön arkistoaineistoihin perustuvassa teoksessa kiinnitetään tilanteeseen Suomessa. Miten paljon tiedettiin, oliko Suomen suhtautuminen turvapaikkaa etsiviin muukalaisiin  niin kylmäkiskoinen kuin on väitetty, esiintyiko Suomessa juutalaisvastaisuutta, tunnettiinko Hitlerin "lopullinen ratkaisu", mikä oli Mannerheimin osuus juutalaispakolaisten  luovutusten keskeyttämisessa - kirja paneutuu elävästi sotaakäyvän maan vaikeisin ongelmiin. Erityisesti tarkastellaan valtiovallan asenteen vaihteluita sekä pakolaisasioissa toimineiden yhteisöjen ja yksityisten kansalaisten  työtä.

1. p. 1984, Otava, 347 s. Kovakantinen kirja kansineen on mielestäni HYVÄKUNTOINEN KIRJASTOPOISTO LEIMOIMEEN JA MUOVITUKSINEEN

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

10 €
Sulkeutuu 95 vrk 8 h 38 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 95 vrk 8 h 38 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.