Kuvaus

Taina West & Tanja Saarela: Elämisen sietämätön keveys.

Hyväkuntoinen kirja.

Kirjailija: Tanja SaarelaTaina West
Kustantaja: WSOY
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 117
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 1. p.
Julkaisuvuosi: 2006

Esittelyteksti

 

 

 

 

Tanja Saarela kertoo omin sanoin urastaan, elämästään ja suhteestaan julkisuuteen. Kuinka kova tie missistä ministeriksi on ollut?


Takakansi

Tanja Saarela on ollut julkisuudessa vuodesta 1991. Hänen elämäänsä, tekemisiään ja tekemättä jättämisiään on tarkkailtu ahkerasti. Tässä kirjassa Suomen seuratuimmalla naisella on tilaisuus puhua omalla äänellään ja aidommin kuin koskaan. Hän päästää lähelle – avaa jopa päiväkirjansa luettavaksi. Otteissa nousevat esiin kipakatkin mietteet vuosien varrelta niin politiikasta kuin mediasta. Keskusteluissa Tanja Saarelan ja Taina Westin välillä kommentoidaan myös tasavallan ministereitä sekä lausutaan suoria sanoja suomalaisesta poliittisesta kulttuurista, sen urosuhittelusta ja valtapeleistä. 

Uskoa, henkisyyttä ja rakkautta pohtiessaan kulttuuriministeri panee itsensä eniten peliin. Elämisen sietämätön keveys näyttää ihmisen mediakuohun takana. Teos on raikasta, tuulettavaa tekstiä kahdelta huumorintajuiselta naiselta, joista toinen paljastuu aivan muuksi kuin se illuusio, jonka julkisuus on hänestä luonut.


Ennakkotieto

Politiikkaa nyrkki silkkihansikkaassa 

Demokratian hätäkelloja alettiin kilkattaa, kun selvisi, että Tanja Karpela oli valittu kansanedustajaksi vuonna 1999. Olihan eduskunnassa aikaisemminkin ollut niin sanotusti politiikan ulkopuolelta tulleita, mutta vuoden 1991 Miss Suomen liittyminen Suomen Keskustaan ja pääseminen kansanedustajaksi oli kuitenkin yhtälö, joka tuntui liian omituiselta. Moni oli varma, että Karpelan ura jää yhteen kauteen. Toisin kävi. Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa hän kahmaisi lähes 20 000 ääntä ja aloitti työnsä kulttuuriministerinä. Sen jälkeen Tanja Saarela (ent. Karpela) on kaikista epäilyistä huolimatta onnistunut lähes mahdottomassa ja saanut joka budjettiin tuntuvia korotuksia omalle hallinnonalalleen. 

Toimittaja Taina West keskusteli Tanja Saarelan kanssa hänen urastaan, elämästään ja suhteestaan julkisuuteen. Minkälaista on, kun kaikki tuijottavat? Kuinka yksityisyyttä voi suojella julkisessa virassa? Miten paljon enemmän näyttöjä kauniilta naiselta vaaditaan, jotta hän olisi uskottava? Voiko politiikassa toimia saamatta vammaa sieluunsa?

Huutokuva.net Huutokuva.net

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 111 vrk 11 h 58 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 111 vrk 11 h 58 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.