Kuvaus

Tale of Tales  (DVD)


AlkuperäisnimiTale of Tales / Il Racconto dei Racconti

 

Matteo Garronen (Gomorra, Reality) kohuttu ja kehuttu uutuuselokuva, Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa maailmanensi-iltansa saanut Tale of Tales on valkokankaiden villi kortti: outolintu, jonka kaltaista ei ole ennen nähty. Maalaustaustastaan tunnetun, Cannesissa jo kahdella Grand Prix'llä palkitun Garronen englanninkielinen debyyttiohjaus on visuaalisesti tyrmäävän upea. Toisaalta Goyan maalaustaiteen ja Pan's Labyrinthin, toisaalta Game of Thronesin mieleen tuova elokuva on ilmiömäinen aikuisten satuspektaakkeli.

Tale of Tales perustuu historian ensimmäiseen satukirjaan, mm. Hans Christian Andersenin ja Grimmin veljesten innoittajana toimineeseen Giambattista Basilen Pentameroneen. Elokuvan kolme yhteennivoutuvaa episodia herättävät vanhat sadut häikäisevällä tavalla henkiin. Linnat ovat aitoja, huumorin, fantasian ja kauhun yhdistelmä ainutkertainen. Valkokankaalla vilisevät keinoja
kaihtamattomat kuningattaret ja kuninkaat, tulennielijät ja akrobaatit, örkit ja merihirviöt. Oscar®-voittaja Alexandre Desplat?n huikea musiikki nostaa ihokarvat pystyyn samalla kun kansainvälinen tähtikaarti (Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones, John C. Reilly) tekee takuuvarmaa, kylmäävän komeaa työtä. Elokuva parodioi hykerryttävän osuvasti nuoruuden ihannointia, säkenöi vapaudenkaipuuta, muuttaa lapsihaaveet kauhuksi - ja antaa kertakaikkisen säväyttävän muistutuksen siitä, miten rosoisesta maaperästä sadut ovat saaneet alkunsa.

 

Ensiesitysvuosi
2015

Ohjaus
Matteo Garrone

Käsikirjoitus
Giambattista Basile

Näyttelijät
Salma Hayek
Vincent Cassel
Toby Jones
John C Reilly
Shirley Henderson
Hayley Carmichael
Bebe Cave
Stacy Martin
Christian Lees
Jonah Lees
Laura Pizzirani
Franco Pistoni
Jessie Cave
Alba Rohrwacher
Massimo Ceccherini

 

Kesto:
128 min

Tekstitys:
Suomi, Ruotsi

R2

K-16

Suomijulkaisu

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


14,95 €
Sulkeutuu 40 vrk 6 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

14,95 € Sulkeutuu 40 vrk 6 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.