Kuvaus

Talvisota on pohjalaisen jalkaväkirykmentin ja sotamies Martti Hakalan sankaritarina. Se on armottoman realistinen kuvaus lakeuden miesten taistelusta Taipaleenjoella monikymmenkertaista vihollista vastaan. Nämä miehet eivät halunneet sankareiksi, mutta he taistelivat, koska se oli heidän velvollisuutensa. Mitään kyselemättä ja hammasta purren he täyttivät ystävien ja veljien riveihin jättämät aukot.
1989
3h11min


Tuntematon Sotilas
Kesä 1941. Itä-suomalaisen varuskunnan konekiväärikomppania saa käskyn luovuttaa ylimääräiset varusteet. Komppania siirretään rajan pintaan. Seuraavana aamuna miehet heräävät tykkien jylinään - sota on alkanut.

Suomalaiset joukot hyökkäävät ja etenevät nopeasti rajan yli. Joukkueen hermoilevat ensikertalaiset saavat tulikasteensa. Miehet tulevat tutuiksi kuoleman ja sodan armottoman arjen kanssa. Vähälukuisina ja huonosti varusteltuina he taistelevat ylivoimaista vihollista vastaan. Sankaritekojen ja -vainajien lista on loputon. Edvin Laineen kuolematon tulkinta Väinö Linnan sotaromaanista ”Tuntematon sotilas” on kappale uljainta suomalaista elokuvahistoriaa. Se on kiistattomasti kaikkien aikojen rakastetuin kotimainen elokuva. Tuntematon sotilas on voittanut 7 Jussi-palkintoa ja elokuva on myyty yli 40 maahan.

Ohjaaja: Edvin Laine

Näyttelijät: Tapio Hämäläinen,Kosti Klemelä,Heikki Savolainen,Reino Tolvanen,Veikko Sinisalo,Åke Lindman,Pentti Siimes,Leo Riuttu,Kaarlo Halttunen,Tauno Palo,Matti Ranin,Jussi Jurkka,Pentti Irjala,Vilho Siivola,Martti Romppanen


2 h 49 min
1955

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 87 vrk 11 h 50 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 87 vrk 11 h 50 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.