Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Mikä saa ihmisen lähtemään maratonille, vaikka luvassa on kipua ja tuskaa? Miksi moni maksaa itsensä kipeäksi päästäkseen juoksemaan toiselle puolelle maailmaa? Juoksijan sielu lähtee matkalle juoksemisen ytimeen. Kirja kertoo, mistä juoksuharrastuksessa on kysymys ja miksi juokseminen on tärkeä asia niin monille ihmisille. 

Tarja Virolainen kertoo kirjassa oman tarinansa siitä, miten satunnaisesta sunnuntailenkkeilijästä tuli ensimmäinen suomalainen nainen, joka on juossut World Marathon Majors -sarjan kaikki kuusi maratonia. Virolaisen mukana pääsemme tutustumaan niin teini-ikäisen hölkkääjän mielenmaisemaan Lapinlahdella kuin nelikymppisen juoksuleirin osallistujan mietteisiin maailman huippujen parissa Keniassa. 

Virolainen on haastatellut kirjaansa useita asiantuntijoita, jotka valottavat juoksemista eri näkökulmista. Mukana ovat muun muassa evoluutiopsykologi Markus Rantala, juoksuvalmentaja Aki Nummela, kenialaisen juoksun kummisedäksikin kutsuttu Brother Colm O’Connell, urheilulääkäri Harri Hakkarainen sekä sosiologi Hanna Vehmas. 

Suomessakin juoksua harrastaa jo puoli miljoonaa ihmistä. Juoksijan sielu tarjoaa vertaistukea kaikille juoksijoille ja auttaa myös heidän lähipiiriään ymmärtämään, mistä tässä hullutuksessa on kyse. 

Tarja Virolainen (s. 1973) joko juoksee, suunnittelee seuraavaa lenkkiään tai analysoi edellistä harjoitustaan. Hän on juoksun harrastaja, jolla on viha-rakkaussuhde kilpailemiseen. Laji on vienyt nelikymppisen Virolaisen mennessään siinä määrin, että hän on tähän mennessä juossut ensimmäisenä suomalaisena naisena kaikki kuusi World Marathon Majors -sarjaan kuuluvaa maratonia: Tokio, Lontoo, Boston, Berliini, Chicago ja New York. Seuraavaksi hänen tähtäimessään on juosta maraton kaikilla maailman mantereilla.

 

Pehmeäkantinen. Bazar-kustannnus. 

ISBN: 9789522797971

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


1,90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 30.4.2024 17:10
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.