Kuvaus

Kuvien DVD-boksi suomeksi puhuttuna (tekstitys englanniksi)

 

Taru Mäkelä - Dokumentit (3DVD) uusi ja muoveissa

Taru Mäkelä aloitti uransa ohjaajana 1980-luvulla Yleisradiossa, jossa hän kirjoitti ja ohjasi kulttimaineeseen noussutta komediasarjaa Hymyhuulet.

Yli kaksikymmentä vuotta kestäneen uransa aikana Mäkelä on ohjannut, käsikirjoittanut ja leikannut dokumentteja, näytelmiä, sketsisarjoja ja pitkiä elokuvia, joista tunnetuimmaksi nousi vuonna 2012 yleisömenestys Varasto.

Sisältää seuraavat dokumentit:

Lotat

Lotat on elokuva naisista sodassa. Dokumentissa tutustutaan viiteen entiseen lottaan. Heidän yksityisten, vahvojen kokemusten kautta elokuvasta välittyy kuva lottajärjestöstön toiminnasta talvi- ja jatkosodan aikana.

Näiden naisten kuvaukset työtehtävistään ja sota-ajan tunnelmista antavat elokuvan katsojille mahdollisuuden ymmärtää miten suuri panos naisilla oli Suomen sotaponnisteluissa. Ehkä ensimmäistä kertaa naisilta edes kysytään mitä sota heidän kohdallaan oli. 

LOTAT-elokuva on tarinakerronta rohkeudesta ja pelosta, sisusta, tuskasta, ja surusta. Tämän elokuvan nähtyään on vaikea enää suhtautua yliolkaisesti naisten ponnistuksiin.

__________________________________

Saalis

Saalis on dokumenttielokuva, jossa kerrotaan suomalaisen yrittäjäsuvun historiaa.

Saalis on tarina ihmisistä, joilla on unelma ja siitä hinnasta, jonka unelman saavuttaminen maksaa. Saaliin kautta avautuu myös ainutlaatuinen näkökulma suomalaisesta elokuvateollisuutta ja -kulttuuria luoneesta suvusta.

__________________________________

Daavid - tarinoita kunniasta ja häpeästä

Daavid - tarinoita kunniasta ja häpeästä on dokumenttielokuva Suomen juutalaisten dramaattisista vaiheista toisen maailmasodan aikana. 

Kaikki kertojat ovat suomalaisia juutalaisia, jotka tuovat kokemuksineen koskettavan otteen lähihistoriaamme. Kerrontaan on helppo samaistua. Elokuvassa on myös paljon yllättävää, ensi kertaa julkistettua arkistomateriaalia.

__________________________________

Kesto: 4 h 8 min

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 4 vrk 8 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

19,90 € Sulkeutuu 4 vrk 8 h 31 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.