Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. TASKULUKIO: LUKIO-OPISKELIJAN KÄSIKIRJA. Toimitus: Sinikka Luhtasaari. Kirjoittajat: Pekka Kivekäs, Elise Kääntönen, Sisko Mäkinen ja Juhani Pirttiniemi. 1994 WSOY. 160-sivuinen nidottu kirja (16 x 11 cm), lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Taskulukio (1994) on selviytymisopas nykyaikaiselle lukio-opiskelijalle. Tämän käsikirjan avulla opiskelija voi laatia oman aikataulunsa itsenäisesti. Taskulukiosta selviää, minkälaista opiskelu luokattomassa lukiossa oikein on ja mitä merkitsee lukion uuden tuntijaon suuri valinnaisuus: mitä aineita opiskelija voi valita ja missä järjestyksessä. Käsikirja opastaa kädestä pitäen lukion työskentelyyn, myös opiskelutekniikkaan. Taskulukio neuvoo lisäksi mm. opintotukea, asumista, matkustamista, työtä ja terveydenhoitoa koskevissa kysymyksissä. Taskulukio esittelee myös elämänsuunnitelmien vaihtoehtoja lukion jälkeen.
 
Taskulukio-oppaasta on ilmestynyt uusitut painokset 1995, 1997 ja 1999.

 

2. YLIOPPILASAINEITA 2002. Toimittaneet Ritva Falk ja Hilkka Lamberg. 2002 Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Äidinkielen opettajien Liitto. 214-sivuinen nidottu kirja, kansissa kulumassa ja nurkissa taittumia, muuten ehjä ja siisti, runsaasti merkintöjä ja alleviivauksia.

Ylioppilasaineita 2002 (2002) tarjoaa aineita, asiantuntija-artikkeleita ja tehtäviä sekä pakollisille että kirjoittamisen syventäville kursseille. Lasse Koskela käsittelee kirjoitusprosessia ja tämänkeväisten aineiden ongelmia, Jukka Kajava antaa ohjeita näytelmän arviointiin, Kirsti Koskinen pohtii esimerkkien avulla kertomusta ylioppilasaineen tekstilajina, Kaija Parko kirjoittaa tekstin sidonnaisuudesta ja näkemyksiään kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta kertovat luonnontieteen edustajat Leena Vilkka ja Esko Valtaoja.

 

3. YLIOPPILASAINEITA 2005. Toimittaneet Ritva Falk, Hanna Holma-Kokkonen, Anna Malmio ja Virpi Ruokola. 2005 Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Äidinkielen opettajien Liitto. 224-sivuinen nidottu kirja, kannessa painuma (ks. kuva) ja takakannessa tarran jälkeä, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ylioppilasaineita 2005 (2005) tarjoaa aineita, asiantuntija-artikkeleita ja tehtäviä sekä pakollisille että kirjoittamisen syventäville kursseille. Lisäksi kirjassa on suomi toisena kielenä -aineita sensorin kommentteineen. Tämä ylioppilasainekokoelma on laatuaan viimeinen, sillä äidinkielen ylioppilaskoe uudistuu keväällä 2007. Kokoelman aluksi YTL:n sensorit Ritva Falck ja Anita Julin pohtivat kevään tehtävänantoja ja niistä kirjoitettuja aineita. Kirjoitusprosessi-osiossa kiinnitetään huomiota kirjoittamisen eri vaiheisiin: YTL.n sensori, opetusneuvos Pirjo Sinko opastaa tehtävänannon lähilukuun, YTL:n sensori, kielitoimiston johtaja Pirjo Hiidenmaa tarkastelee tekstilajin ja argumentaation yhteyttä ja YTL:n sensori, lehtori Karl Grünn antaa ohjeita kaunokirjallisten pohjatekstien käsittelyyn. Osiossa Lue ja kirjoita päättökoetta ja koko elämää varten Virpi Ruokola purkaa abiturientin ahdistuksia ja antaa ohjeita, kuinka esimerkiksi kirjoittamiskammo taltutetaan. Tässä osiossa kahden lukion abiturientit välittävät vaikutelmiaan ylioppilasaineen kirjoittamisesta ja antavat vinkkejä, kuinka kokeeseen voisi valmistautua. Kokoelman loppupuolella on Erilaisten ratkaisujen laatikko. Siihen on otettu mukaan vahvoja, hyviä ja poikkeavia aineita, joiden kirjoittajat ovat osanneet rikkoa sääntöjä harkiten ja taitavasti.


 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 56 vrk 5 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 56 vrk 5 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.