Kuvaus

Tarkkaa ikää en pysty sanomaan, mtta nämä ooppera ja teatteri kiikarit olivat uusia joskus vuonna 1915.  Jossain 1920 luvulla alkoi yleisö siirtyä elokuva teattereihin Cinema (Kino) tai kuten Atlantin toisella puolella sanottiin, liikkuvia kuvia Movies. USA kansa oli tullut suurinmassa määrin Keski-Euroopasta, joukossa oli paljon juuri itä-Euroopan slaawia  ja Venäjän aroilta, he puhuivat yksinkertaisesti asioista.... 

Tietenkin teatteri ja ooppera säilyivät, mutta muutos oli selkeä.  Sitä voisi verrata vaikka kännykkä puhelimen markkinoille tuloon. 

Vuosina 1900-1920 valmisti liki jokainen sivistysmaa  teatteri ja ooppera kiikareita, ilman prismoja. Teatterikiikarin suurennos oli normaalisti 2x  joskus jopa 4x  mutta ei enempää, sillä oli koko ajan nähtävä, mitä teatterin lavalla tapahtui !

Tässä on eräs aikakauden esimerkki, jossa on vedetty metallirungon päälle siannahkaa.  Siannahka oli hyvin suosittu kengissä ja silmälasi koteloissa, miksei siis myös kiikareissa. Se antoi mukavan otteen ja oli halpaa.  

Koko on noin 10x11cm ja objektiivi iso linssi on 40mm, harvinaisen suuri.  Mukana tulee vielä vanha laukku, sekin lienee nahkaa. Paino ilman laukkua on 200g.  Laukun kanssa 350g. 

Objektiivin suojareunat ovat saaneet vähän kipeetä, todennäköisesti ovat kiikarit teatteri esityksen aikana tipahtaneet naisen sylistä lattialle. Miksi kiikarit mahtoivat tipahtaa  lattialle??? Erään selityksen kertoi minulle aikoinaan jo mummoni:

Oma mummoni kertoi jo noista ajoista, että nuori komea mies kaveljeeri osti tavallisesti jotain pikku naposteltavaa teatteriin mukaan ja istuttiin korkealla aitiossa (parvekkeella) . Mies otti pussista pähkinän ja siirsi koko avatun pähkinäpussin daamin (mummoni nuorena) syliin. Hämärässä hapuili miehen käsi pähkinöitä lisää daamin sylistä, silloin oli naisen asu iso hame ja leninki ja miehen käsi hieman oikein kouraisi niitä etsiessään. Pimeää oli katsomossa.... Jotain tämän tapaista lienee tapahtunut myös näille kiikareille, kyllä ne silloin helposti tipahtavat lattialle...

A08FB511 Kiikarit vanhat antiikkiset ja halvalla, Kuva näkyy läpi ihan terävänä, joskin kojeen sisällä on pölyhiukkasia. 

Julkinen vastaus kyselijälle:

Kiitos mielenkiinnosta ja tarkkaavaisuudesta tätä tuotetta kohtaan. Odotin kyselyä itse tuotteesta, enkä vanhan ajan tavoista.

Vastaan nyt kuitenkin, että mummoni kertoman mukaan oli naisilla alushousut jo käytössä noin vuodesta 1850 lähtien. Käänny museon puoleen jos lisää  tuon aikakauden tavoista haluat tietää.  Siveellisyys oli normaalia ja nuorilla naisilla oli aina mukanaan " esiliina " joka valvoi, ettei lempi syttynyt liikaa. 

Olen kiitollinen, jos et anna vastatarjouksia, joilla ei ole edes minkäänlaista mahdollisuutta johtaa kauppaan, oma periaate on max 10% alennusta voin edes  joskus suostua. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!    Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

. Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 76 vrk 7 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

30,98 € Sulkeutuu 76 vrk 7 h 19 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.