Kuvaus

EI SUOMITEKSTEJÄ! Tätä elokuvaa ei ole edes julkaistu DVD;nä suomitekstein. Aluekoodi 2 , eli toimii suomalaisissa DVD soittimissa.

Telefon (DVD) uusi ja muoveissa.

Trilleri vuodelta 1977

ohjaus Don Siegel

pääosissa Charles Bronson ja Lee Remick.

Hullu KGB-agentti Nikolai Daltšimski varastaa muistikirjan täynnä Yhdysvaltoihin soluttautuneiden KGB-agenttien nimiä. Hypnotisoidut agentit aktivoidaan soittamalla heille puhelimella ja lausumalla Robert Frostin runo. Dalmchimski on pysätettävä ennen täydellistä kaaosta! Kylmän sodan hyytävässä vakoilujännärissä Helsingillä on komea tuplarooli Moskovana ja Leningradina.



Suomi-aineistoa Puhelimessa on vajaan viidentoista minuutin verran, ja jaksot pitävät sisällään monia kylmän sodan ”suomalaiselokuville” ominaisia elementtejä. Alkutekstiosuus alkaa Uspenskin katedraalin kupoleista, joiden yli kamera suuntaa Rahapajankadun ja Satamakadun kulmataloa kohti Katajanokalle. Sama rakennus oli keskeisesti mukana John Hustonin Kremlin kirjeessä (1969).

Luutnantti Aleksandrovin (Åke Lindman) johtamat miehet ryntäävät sisään pidättääkseen Daltshimskin, mutta liian myöhään. Hän on jo häipynyt USA:an aikeineen. Vain konna-agentin äiti vaikeroi huoneistossa – Ansa Ikonen uransa viimeisessä elokuvaroolissa.

Ulkomaisten elokuvaryhmien kuvausjärjestelyjä melkein yksinoikeudella konsultoineella Lindmanilla oli usein näissä filmeissä myös näyttelijäsivurooli neuvostoupseerina, jo ennen Puhelinta sekä Miljardin dollarin aivoissa (1967) että Kalastajan kengissä (1968).

Lindmanin mukaan hän ei koskaan paljastanut ulkomaisille kollegoille vanhaa mainettaan perinteisten Suomi-filmien karskeimpana kundina, ei edes kovanyrkki Charles Bronsonille. Bronson esittää elokuvassa tiedustelusupersankaria majuri Borzovia, jota sotilasjohto pitää kyvykkäimpänä matkustamaan meren yli eliminoimaan Daltshimskin maailmanrauhalle haitallisen toiminnan.

Valmistusvuosi: 1977

Kesto: 98 min

Ääni: Englanti,Saksa - Dolby Audio Mono

Kotelon kansien kieli: Saksa

Alue: 2 (eurooppa)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 30 vrk 22 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

29 € Sulkeutuu 30 vrk 22 h 47 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.