Tuote on myyty käyttäjälle meri_h hintaan 14,50 €

Kuvaus

The Straight Story (1999) DVD

Tarina iäkkäästä ja huononäköisestä Alvin Straightista, jonka on lähdettävä tapaamaan veljeään matkojen päähän. Kun muuta vaihtoehtoa ei ole niin ruohonleikkurilla ajaen ja sisulla

  • David Lynchin humaanein, lämpimin ja rakastettavin ohjaustyö

Harvinaisuus

Englanti tekstitys (suomeksi ei ole julkaistu)

 

Muut huudettavat David Lynch -leffat:

https://www.huuto.net/haku/words/David+Lynch/sellernro/1989369

 

 

Yhdysvaltalainen Alvin Straight sai ainakin jonkinasteista julkisuutta vuonna 1994 taittaen lähes 390 kilometrin matkan kotipaikkakunnaltaan Iowasta Wisconsiniin asti tervehtiäkseen ja korjatakseen välit siellä asuvaan veljeen...ennen viikatemiestä.

Moottorikäyttöisistä kulkuvälineistä ainoa laillinen vaihtoehto huononäköiselle herralle oli 60-luvun ruohonleikkuri, ja tällä Straight taitti kuusi viikkoa kestäneen matkansa hurjimmillaankin vain kahdeksan kilometrin tuntinopeudella.

Hieman laajempaan tietoisuuteen Straightin tempaus tuli vasta vuosituhannen loppupuolella, kun reissusta mukaeltiin elokuva.

 

Alvinille ei ole tärkeintä perille pääsy mahdollisimman nopeasti, vaan tehdä reissu omalla tavallaan alusta loppuun - ehkäpä kuin viimeisenä ponnistuksena ja veljesten välisen siderikon sovituksena.

Tämä tunnelma välitetään aivan loistavasti katsojalle, ja kerrankin minnekään ei ole suunnaton kiire. Rauhalliset ja komeat otokset alkaen valtavista pelloista, hitaasti ohitse mateleva kaistaviiva, muutama aavistuksen isompi yksittäinen tapahtuma rytmittää tarinaa oivasti.

Tunteet heräävät kiitettävästi esiin ruudun molemmin puolin useissakin otoksissa. Tällaiselta pitkän matkan ruohonleikkurireissun kuuluukin tuntua.

The Straight Storyn suolana on paitsi sujuva kerronta myös pääosan roolisuoritus: Richard Farnsworth välittää vanhan miehen tunteet, elämänasenteen ja fysiikan katsomoon niin voimakkaasti, ettei paikalle osaa toista henkilöä keksiä.

Pisteen iin päälle tuo taustalla soiva Angelo Badalamentin hieno musiikki.

Hieno, upeasti kuvattu ja tärkeä elokuva.

 

Ohjaaja: David Lynch

Käsikirjoitus: David Lynch, John E. Roach (romaani)

Näyttelijät: Richard farnsworth (Getaway, Piina) , Sissy Spacek (Carrie 1976), Harry Dean Stanton (Paris Texas, Repo Man), Jane Heitz (Big bang theory), Tracy Maloney (Kuin surmaisi satakielen), Dan Flannery (Säämies), Jack Walsh (THX-1138), Gil Pearson (Hudsucker proxy), Everett McGill (Kellariväkeä), Harry Dean Stanton (Alien, Vihreä maili), J. Carpenter, Doneal Wiegert, James Cada, Randy Wiedenhoff

Musiikki: Angelo Badalamenti (Twin Peaks)

 

Kesto: 107 min

Aluekoodi: R2 = eurooppa

Kuva: 1.85:1 Anamorfinen laajakuva

Ääni: Englanti // 5.1

Tekstitys: Englanti (suomeksi ei saatavillakaan)

 

Ekstrat:

  • Traileri

 

Kunto: hyväkuntoinen

 

KATSO MYÖS MUUT KOHTEENI: http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/1989369

Keräily/harvinaisuuksia yms

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hakusanat: David Lynch, Twin Peaks, surrealismi, Eraserhead, Dyyni - Dune, Inland empire, Lost highway, Villi sydän - Wild at heart, Elefanttimies, Blue velvet, Maailman nopein intiaani

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


14,50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 6.4.2024 12:53
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.