Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Theodor Plievier: MOSKOVA. Suomentanut Martti Santavuori. 1964 WSOY Taskukirja 38 (neljäs painos).
407-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Moskova (1953; Moskau 1952) on Theodor Plievierin romaanitrilogian toinen kirja. Dokumentaarinen romaani kertoo Saksan ja Neuvostoliiton sekä samalla koko Euroopan ratkaisevista kohtalonhetkistä sotavuonna 1941. Tarkastelukulmanaan milloin taistelevien suurvaltojen päämajat, milloin rintamasotilaan ampumahauta tai pommituksen kohteena oleva kaupunki Plievier vyöryttää eteemme dramaattisen näytelmän historian valtavimmasta sotaretkestä.

Suomalaisia aikalaisarvioita: "Allekirjoittaneen käsiin ei ole tätä ennen tullut teosta, josta saisi niin havainnollisen ja selvän kuvan eräistä nykyaikaiselle sodankäynnille ominaisista muodoista kuin tästä teoksesta. Totaalinen sota on tässä kirjassa saanut suurimittaisen, järkyttävän voimakkaan kuvauksen." (Vilho Suomi, US) "Kirjoittaja on mestarillinen sodan interiöörien kuvaaja. Historiallisiin tosiasioihin perustuva mutta kirjoittajan väkevän mielikuvituksen värittämä kuvaus on todistusvoimaisempi kuin autenttiset sotamuistelmat." (Aamulehti)

 

2. Theodor Plievier: BERLIINI. Suomentanut Martti Santavuori. 1965 WSOY Taskukirja 44 (3. painos).
359-sivuinen nidottu kirja, kansissa pientä kulumaa ja taittumia, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Berliini (1955; Berlin 1954) päättää Theodor Plievierin romaanitrilogian. Dokumentaarisen romaanin kuvauksen kohteena on luhistuvan Saksan pääkaupunki, jossa käydään epätoivoista, musertavaan tappioon tuomittua taistelua. Jättiläismäiselle näyttämölle sijoitetuista tapahtumista koostuu eeppinen kokonaisuus, joka muistuttaa ilmetyksellistä näkyä.

Suomalaisia aikalaisarvioita: "Ollaan todella kuin apokalyptisten ratsastajien silmittömässä kiidossa. Tulos on kaaos, suunnaton sekasorto ja kaiken kurjuuden summa. Mutta se onkin tarkoitus, se onkin totuus. – Plievier kuvaa asioiden kehityksen tarkasti ja totuudellisesti. Ja kirjoittaja itse kuin huumaantuu, hän on paikoitellen kuin loveen langennut šamaani, jonka huulilta sanat ryöppyävät kiihkotilan hurjassa vimmassa." (Vilho Suomi, US) "Ilman 'Berliiniä' olisi sodanjälkeinen maailma paljoa totuutta vailla." (Kalle Salo, HS)

 

Theodor Plievier (vuoteen 1933 Plivier, 1892 Berliini, Saksa – 1955 Avegno, Sveitsi) oli nuoruusvuosinaan merimiehenä ja matkusteli Euroopassa. Ensimmäiseen maailmansotaan hän osallistui Saksan laivastossa, mitä hän kuvaa kriittisesti teoksessaan Des Kaisers Kulis: Roman der deutschen Kriegsflotte (1930, ei suom.). Hitlerin noustua 1930-luvulla valtaan Plievier pakeni Saksasta. Asuttuaan Prahassa, Zürichissä, Pariisissa ja Oslossa hän asettui Moskovaan, josta hän saksalaisten valloituksen jälkeen, oltuaan ensin evakuoituna Taschkentissa, palasi Saksaan. Työskentely Nationalkomitee Freies Deutschland´issa tuotti materiaalia, jota hän käytti toisen maailmansodan itärintaman tapahtumia kuvaavassa dokumenttiromaanissaan Stalingrad (1953; Stalingrad 1945, samanaikaisesti Meksikossa nimellä El libro libre). Teos ilmestyi nopeasti 26 kielellä. Dokumenttiromaanitrilogian täydensivät Moskova (1953; Moskau 1952) ja Berliini (1955; Berlin 1954).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 100 vrk 13 h 37 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 100 vrk 13 h 37 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.