Kuvaus

Timo Pusa: TUOMAS JA POIKA: KERTOMUS. Kansi: Anne Randén. 1986 Kirjayhtymä. 179-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tuomas ja poika: Kertomus (1986) on Timo Pusan ensimmäinen romaani. Nyt he ovat kahden, Tuomas ja poika. Kuinka heidän käy? Selviävätkö he, kun Arjaa ei enää ole? Mitä tänään vaaditaan mieheltä, joka joutuu huolehtimaan koulua aloittavan pojan elämästä? Mistä eväät ja ratkaisut, kun on käytävä työssä, yövuorossakin? Tai oltava pitkiä aikoja työttömänä. Lastensuojeluviranomainen katsoo Tuomasta ja poikaa suurennuslasilla. Naisväki ja sukulaiset puuttuvat kaikkeen. Mutta isällä ja pojalla on yhdessä hyvä. Vaikeuksien keskelläkin he ovat perhe. Timo Pusa kuvaa romaanissaan tätä ”miesten perhettä” lämpimästä ja oivaltaen. Hän osoittautuu myös taitavaksi työnkuvaajaksi.

Timo Pusa (1951 Kotka – 1996 Kotka) kuvaa realistisesti rannikkokaupungin ihmisten ja erityisesti merimiesten elämää. Teoksille on ominaista syvä ymmärtämys vähäosaisia ihmisiä kohtaan. Vaikka hän aloitti kirjailijanuransa kahdella runokokoelmalla, hänen läpimurtoteoksekseen tuli romaani Tatuoitu sydän, joka kertoo nuoresta merimiehestä. Pusa lähti itse merille viisitoistavuotiaana ja seilasi noin viisi vuotta muun muassa tankkereissa. Hän asui Kotkassa. Timo Pusa on julkaissut proosateokset Opporits ja muita novelleja (1982), Tuomas ja poika (1986), Tatuoitu sydän (1988), Ilona täällä (1990), Mä näin sut ensin (1991), Tähtien kanveesi (1991), Onnen ruuma (1992), Taivas heiluu (1992) ja Barentsilta tuulee (1994) sekä runokokoelmat Tuulessa hymyilevä puu (1978), Yövuoro (1979) ja Yhä hymyilevät puut (1996).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 90 vrk 12 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 90 vrk 12 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.