Kuvaus

[AC1215]

Kuvanmukakainen, HYVÄSSÄ iskussa oleva, kerran luettu, kovakantinen painos  Näyttelijä ISMO "Vara Manu Koivisto" Kallion diggareille.

Toim: Solja Kievari: ISMO KALLIO Kaikkea alaan kuuluvaa

Kun Ismo Kallion hiuskiehkura valahtaa otsalle ja hän vilkuttaa varovaisesti vasemmalla kädellään katsojille, hän on presidentti Mauno Koivisto. Viimeistään Vara-Manun fundeeraukset nostivat Ismo Kallion näyttelijänä koko kansan suosikiksi. Mutta Ismo on paljon muutakin. Hän on näytellyt 10-vuotiaasta asti, siis vasta kuusikymmentä vuotta! Turun Lapsiteatteriin hän kävi ilmoittautumassa jo ennen kuin huomasi kysyä vanhemmiltaan edes lupaa. Pian hänet napattiin lasten ryhmästä Turun Kaupunginteatteriin, missä hän kunnostautui mm. käärmeenkantajana. Ja kun hänelle vielä löydettiin riittävän suuret kengät (kokoa 44), turkulaiset pääsivät ihastelemaan hänen vikkeliä kinttujaan monissa opereteissa. Siitä alkaen hän on saanutkin tanssia ja laulaa teatterin lavalla, ja Arabi-Ahabin roolin siivittämänä myös lavatansseissa. Laaja-alaiselle Ismo Kalliolle ovat tuttuja roolit Shakespearen, Ibsenin, T¿ehovin, Dostojevskin ja monen muun kirjailijan klassikkonäytelmissä. Hän on näytellyt yhdessä Ella Erosen ja Ansa Ikosen kanssa, mutta myös Laila Kinnusen ja Arja Korisevan kanssa. Hän on ollut Amadeuksen Mozartia kadehtiva säveltäjä Salieri ja toisaalta taas Nalle Puh. Ismo Kallio oli vuosikausia uskollinen Helsingin Kaupunginteatterille ja sen jälkeen Suomen Kansallisteatterille. Välillä hän teki pieniä laillisia syrjähyppyjä Turun ja Tampereen teattereihin sekä Ryhmäteatteriin Suomenlinnaan. Muun työnsä ohella hän ehti olla pitkään opettajana myös Teatterikorkeakoulussa. Ismo Kallion asenne työhön on, että kaikki tehdään mikä alaan kuuluu. Työtä on rakastettava, yleisöä kunnioitettava ja pilkettä pitää silmässä olla. Ismo Kallio täyttää tulevana syksynä 70 vuotta. Dramaturgi Solja Kievari oli Kallion ensimmäisiä oppilaita ja hän on kirjannut teokseen tämän kertomia muistoja eletystä ja koetusta.

2. painos

WS Bookwell, Porvoo 2005

VOITTOHUUTO ja PK. 5.20e ->  TILILLE ja TUOTE POSTIIN.   

PK. on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-) 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 43 vrk 13 h 26 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4,95 € Sulkeutuu 43 vrk 13 h 26 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.