Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Kata Kärkkäinen: MINÄ JA MORRISON. 2002 Tammi, Loisto-pokkari. 240-sivuinen nidottu kirja, parin sisälehden yläreunassa vähän kostumisen aiheuttamaa elämistä, muuten ehjä ja siisti, takakannessa hintatarra [€ 7] ja tarran jälkeä, ei merkintöjä.

Minä ja Morrison (1999) on Kata Kärkkäisen esikoisromaani. Määrääkö kohtalo paikkamme elämässä vai joudummeko sen itse etsimään? Miksi joillekin näyttää kaikki sujuvan kivuttomasti, mutta toiset taas haparoivat saamatta kunnon otetta mistään? Milla ei kykene löytämään koordinaatteja, päämääräkin on kadonnut häneltä aikaa sitten. Haaveissa onkin mukavampi elää. Hän haluaa elämän olevan spontaania seikkailua, täynnä yllättäviä käänteitä ja villejä juonenkuljetuksia. Milla tapaa pikkurikollisen Akin ja hänen veljensä Joonaksen. Ja äkisti fiktio muuttuu faktaksi, ja Milla heittäytyy hallitsemattomien tapahtumien pyörteeseen. Elokuva on kuitenkin elokuvaa: valkokankaan tähti hymyilee huimaavan takaa-ajon jälkeenkin täydessä kuvausmeikissä, mutta arjen sankarittaret selviävät harvoin kolhuitta. Tosielämän draamalla on huomattavasti suurempi hinta kuin elokuvalipulla.

Katariina Souri (ent. Minna Katariina "Kata" Kärkkäinen, s. 1968) on entinen malli, nykyinen kirjailija, kolumnisti ja taidemaalari. Hän on myös kokeillut laulamista ja levyttänyt albumin Your Love (1989). Kirjoittajan uransa hän aloitti televisiokäsikirjoittajana ollen mukana käsikirjoittamassa sarjoja Samppanjaa ja vaahtokarkkeja, Tähtilampun alla ja Tähtitehdas. Elokuvakäsikirjoituksia hän on tehnyt Vares-elokuviin (2011). Kata Kärkkäisen esikoisromaanin Minä ja Morrison (1999) pohjalta on tehty elokuva (2001, ohj. Lenka Hellstedt). Muut teokset: Vangitse minut vapaaksi (2001), Tulikärpäsiä (2004), Jumalasta seuraava (2006), Kahdeksas huone (2008), Pillerinpyörittäjä (2010).

 

2. Tommy Tabermann: JULIAN PARVEKE. 2001 Gummerus, Loisto-pokkari. 221-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, takakannessa vähän tarran jälkeä, ei merkintöjä.

Julian parveke (2000) on paitsi rakkaustarina myös kertomus unelmien ja mielikuvituksen voimasta. Päähenkilöinä on kaksi sattuman oikusta köyhyyteen ja marginaaliin ajautunutta: Ernesto eli Eros, entinen televisiojuontaja, sekä Tania, entinen mannekiini. He elävät nuhruisessa paikassa, jota sen asukkaat kutsuvat Taivaalliseksi Rauhaksi. Se on pakolaisleiriä muistuttava paikka, jonne kaikkien verkkojen läpi pudonneet ajautuvat kuin viimeiselle rannalle. Se on paikka jonne joudutaan ja josta vain harvat pääsevät pois. Ernesto ja Tania ovat kuitenkin taistelijoita, jotka eivät suostu häviämään ja tuhoutumaan, vaan luovat rakkautensa voimalla itselleen oman maailman. Öisin he kiinnittävät vuokrahuoneensa seinälle roskien seasta löytämänsä postikortin, joka esittää Julian parveketta. Postikortin myötä he astuvat Veronan ikiaikaisille kaduille ja kujille, kauneuteen ja ajattomuuteen. Kirjan kolmas henkilö on vanha nainen, oraakkeli nimeltä Vera. Hän ei kykene enää liikkumaan, sillä kyttyrä hänen selässään tuottaa liikaa tuskaa. Vera on nuorena ollut Venäjällä hovinaisena ja elää nyt muistoissa elämäänsä. Yhä uudelleen hän palaa Karjalaan, Rakkauden haudalle. Ikkunastaan Vera seuraa Eroksen ja Tanian elämää kortit edessään pöydällä. Julian parveke on romaani rakkaudesta ja sen olemuksesta, antamisesta ja saamisesta, unelmista ja unista.
 
Tommy Tabermann (1947 Tammisaari – 2010 Helsinki) oli koulutukseltaan toimittaja. Hän työskenteli Ylen Radiouutisissa 1969–79 ja Radio Ykkösessä1980-luvulla. Hänen esikoisteoksensa on runokokoelma Ruusuja Rosa Luxemburgille (1970). Tuottelias runoilija ja kirjailija julkaisi 80 teosta. Tommy Tabermann tuli koko kansan tutuksi television Uutisvuoto-ohjelmassa vuodesta 1998. Hän jätti ohjelman ryhdyttyään sosiaalidemokraattien kansanedustajaehdokkaaksi ja tultuaan valituksi eduskuntaan 2007.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 6 vrk 14 h 29 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 6 vrk 14 h 29 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.