Kuvaus

Upea kokonaisuus Topeliuksen parasta tuotantoa: kolme kirjaa Välskärin kertomuksia vuosilta 1926-27 (suomentaja Juhani Aho) ja kaksi kirjaa Talvi-iltain tarinoita 1929 (suomentaja Ilmari Jäämaa). YHTEENSÄ 4000 SIVUA!!!

Välskärin kertomuksia on Zacharias Topeliuksen kirjoittama historiallinen romaani. Se julkaistiin Helsingissä ja Tukholmassa ruotsiksi 1853–1867. Alun perin teos ilmestyi jatkokertomuksena Helsingfors Tidningar -lehdessä vuosina 1851-1866.

Teossarja käsittelee suomalaisten Bertelsköldin ja Larssonin sukujen kohtaloita. Vanha välskäri Andreas Bäck aloittaa tarinansa pienelle kuulijakunnalleen 30-vuotisen sodan ajoista ja Ruotsin liittymisestä sotaan vuonna 1630 (1. Kertomus ”Kuninkaan sormus”) ja päättää sen Kustaa III:n vallankaappaukseen liittyviin tapahtumiin vuonna 1772 (15. kertomus ”Aamun valkeneminen”).

Jokaisen kertomuksen alussa on lyhyt osio, jossa kehyskertomuksen henkilöt, kenttävälskäri Bäck ja hänen kuulijansa väittelevät innokkaasti historiallisista tapahtumista ja kommentoivat tarinan päähenkilöiden luonteenpiirteitä ja tekoja.

Talvi-iltain tarinoita on historiallisten novellien kokoelma. Novellit on ensin julkaistu erillisinä kolmen vuosikymmenen kuluessa vuosina 1850–1879 ja yhteisessä Vinterqvällar-nimisessä sarjassa vuosina 1880–1897. Joidenkin novellien suomennokset on julkaistu jo 1880-luvulla ja osa vasta 1920-luvun lopulla. Kuuluisin lienee Linnaisten kartanon viheriä kamari.

Useat novelleista on rakennettu tietyn historiallisen tapahtuman ympärille. Kertomusten juoni perustuu osittain kuvitteellisiin henkilöihin ja heidän romanttisiin vaiheisiinsa. Koska Topelius pyrki maantieteen ja historian popularisointiin, voisi ajatella, että hän on sepittänyt juonen saadakseen lukijat omaksumaan novellin tietosisällön.

Postikulut 9 e lisätään erittäin siistin ja kovakantisen kirjasarjan hintaan.

Postikuluissa säästää, jos löytää lisää ostettavaa huutonetin nimimerkeilta merluc, belia777 tai heleena44.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 15 vrk 10 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

29 € Sulkeutuu 15 vrk 10 h 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.