Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

James Cameronin ohjaama Tosi valheita (True Lies, 1994) oli valmistuessaan kaikkien aikojen kallein elokuva, kuluiltaan 120 miljoonaa taalaa. Tässä rymistelyssä jättibudjetti sentään näkyi myös laajakankaalla komeina visuaalisina ratkaisuina, toisin kuin niin monissa suuren rahan teoksissa. Aseita ja asenteita piisaa!

Tarinan päähenkilönä on kansainvälinen vakooja ja agentti Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) joka on 15 vuoden ajan onnistunut pitämään vaimonsa Helenin (Jamie Lee Curtis) siinä uskossa, että hän tienaa rahansa tietokoneiden kaupustelijana. Kun Harry matkustelee ja listii erityisesti arabikonnia James Bond -tyyliin, jäävät vaimo ja 14-vuotias tytär auttamattomasti kesannolle. Pian Harry saakin vihiä, että Helen tapailee lounastauoillaan erästä miestä. Moderneilla vakoiluvälineillä varustautuneen agentin kosto on julma ja raaka.

Asetelman toisena juonteena on Punainen Jihad -niminen arabiterroristien ryhmä, joka on saanut haltuunsa ydinkärjillä varustettuja ohjuksia. Joukkio uhkaa räjäytellä USA:n suurkaupunkeja, mutta tietenkin Harry syöksyy paikalle. James Cameronin huikeat kamera-ajot ja jykevät slapstick-gagit lumoavat kekseliäisyydellään. Etenkin pilvenpiirtäjän katolle päätyvä pitkä ratsastus ja lopun poukkoilu hävittäjällä suurkaupungin yllä olivat tuolloin lajissaan ylittämättömiä neronleimausten sarjoja. Sulkutulta, suihkuhävitystä ja sirpalevaaraa on yhden pienen Lähi-idän sodan verran.

kesto. 2 h 15 min.

1994

VHS

suomenkielinen tekstitys

"True Lies"

 

HUOMIO!  Elokuva on omakopio ja kotelossa on itsetehdyt kannet, joilla voi heittää vesilintua mikäli ei miellytä ;)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 26.2.2018 18:12

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.