Kuvaus

Kenwood R-1000 on arvostettu vintage -radiomalli. Takana lukee sarjanumerokilvessä: TRIO MODEL R-1000 COMMUNICATIONS RECEIVER TRIO-KENWOOD CORP. s/NO. 1011313 JAPAN. Ostin Kenwoodin maaliskuussa 2018 ebay:n kautta. Edellinen omistaja, radioamatööri, pyysi 199 euroa + 36 euroa postitus. Nyt on aika hyväkuntoisen TONNIN saada uusi koti. Pyydän siitä samaa kohtuullista summaa, kuin mitä itse maksoin (235 euroa). 

R-1000 on paras Kenwoodin valmistama liikennevastaanotin. Se on ainoa Kenwoodin malli joka tuli tehtaalta valmiina 3:lla huippulaatuisella Murata IF filtterillä (vertaa R-600 ja R-2000, kuva 3) . Laite on sen käyttäjien mukaan helppo käyttää, herkkä ja upean äänentoiston omaava (ks. filttereistä) liikennevastaanotin. Kenwoodin vintagemallit ovat kysyttyjä radioharrastajien keskuudessa. Ei ihme. Se on aitoa japanilaista laatua

R-1000 on saanut erinomaisia arvosteluja: 5 tähteä (dxing.com) sekä 4.7/5 (eham.net). Käyttäjät ovat ylistäneet "tonnin" vastaanottolaatua ja kuvailleet sitä liikennevastaanottimien Sherman tankiksi. Jotkut ovat pudottaneet sen maahan eikä siitä ole tullut vahinkoa sille.

Jokainen liikennevastaanotinmalli on oma persoonansa, aivan kuin ihmiset. Vastaanoton laatuun vaikuttaa eniten käytetty antenni, häiriötaso, kuuntelutaajuus - ja aika.  Kätevä on olla olemassa antennilangan sovitin (balun) yleensä 50 ohmin syöttöjohtoon. Tällöin ei ole tarpeellista käyttää preselektoria / antenninviritintä. Mitä kauempana antennilanka on asunnosta, sitä vähemmän sähkölaitteet voivat aiheuttaa häiriötä. Jos ei ole mahdollisuutta ulkoantenniin, niin voi hankkia ns. loop antenna:n. 

Vastaanottoa parannettaessa on huomattava, että häirötasoa voi saada alemmaksi myös hyvällä maadotuksella asunnon ulkopuolelle esim. maahan kaivettuun kupariputkeen liitetyllä maadotusjohdolla, joka on paksu ja mahdollisimman lyhyt. Mitä pitempi maadotusjohto, sitä enemmän se voi vetää häiriöitä sisään radioon. Vesipatterin kylmään putkeen liitetty maadotusjohto on myös mahdollinen, mutta se voi myös vetää häiriöitä sisään radioon. Maadotuksen onnistumisen / hyödyllisyyden saa selville testaamalla. 

Taajuusalue: 200 kHz-30 Mhz. Kuvassa oleva Kenwood vastaanottaa 11935 kHz Radio Saudin arabiankielistä ohjelmaa Riyadhista kello 12:24 eli 09:24 UTC. 

Olen avannut Kenwoodin ja katsonut sen filtterit (ks. kuva 2). Ne ovat vakiofiltterit, jotka tulevat alunperin laitteen mukana: SSB filtteri: 11 -elementtinen "metallilaatikko" Murata CFJ455K5 (2.7 Khz). AM leveä filtteri: 6 -elementtinen Murata CFW455F (12 kHz). AM kapea filtteri: 6 -elementtinen Murata CFW455HT (6 kHz). Leveä 12 kHz filtteri suo loistavan audiolaadun. Leveä filtteri -valinta lisää basson lisäyspiirin audiovahvistimeen.

Setillä on selvä audio, hyvä AGC. PLL-syntetisaattori: Ei mikroprosessoreja aiheuttamassa häiriötä. Liikennevastaanottimen mukana tulee virtajohto. Ohjekirjan löydät netistä tästä osoitteesta: https://www.manualslib.com/manual/997721/Kenwood-R-1000.html. Valitettavasti en postitaNouto Espoosta TAI tapaaminen Helsingin Kampissa. 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

235 €
Sulkeutuu 30 vrk 23 h 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

235 € Sulkeutuu 30 vrk 23 h 4 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.