Kuvaus

TUOMAS KYRÖ: Mielensäpahoittajan hiihtokirja, 2016, WSOY, 108 s. + runsaasti kuvia ja liitteitä

Mielensäpahoitajan hiihtokirja kuuluu jokaisen Suomen kansalaisen treenikassiin. Mielensäpahoittaja kertoo totuuden urheilusankareistamme, vapaasta ja perinteisestä sekä oikeasta voitelusta. Hiihtokirja virittää suomalaisen hiihto- ja lukukansan Lahden 2017 MM-kisojen tunnelmaan.

Hiihtäjän tarkoitus on mennä metsään. Ja metsästäkin eteenpäin, järven jäille, vieraille maille. Metsästä palatessaan hänellä on oltava jotain tarpeellista mukanaan. Karhu, emäntä, uusia tietoja ja taitoja, mausteita taikka harvinaisesta turkiksesta tehty hattu. Kilpahiihdossa metsään menneen hiihtäjän pitää tulla takaisin kultamitalin kanssa. 

”Hiihtokirjan kisojen käsittely alkaa jo Mielensäpahoittajan isän ajoista eli Lahden vuoden 1926 hiihdon maailmanmestaruuskisoista. Jutustelu etenee kronologisesti ja kirjasen lopussa on Mielensäpahoittajan epävirallinen kisaopas tuleviin Lahti 2017 -kisoihin sekä mainos Mielensäpahoittajan kisakatsomosta metsän siimeksessä. Tässä vaiheessa minä jo lämpenin, sillä minunkin mielestäni hiihtoa on hienoa seurata ladun varresta, etenkin kun samalla seuraa ”hipaisupuhelimesta” tv-kuvaa, mistä Mielensäpahoittaja tuskin olisi samaa mieltä.

Hiihtokirja kertoo totuuden urheilusankareistamme. Tai siis Mielensäpahoittajan totuuden ja tämän vuoksi Tuomas Kyrö syksyllä totesi, että on parempi, ettei hän tapaa kirjassaan esiintyviä urheilijoita, että fiktio säilyy. Tuomas tuntee taustat ja tarinat ja on ympännyt ne taitavasti Mielensäpahoittajan konseptiin. Osa jutuista on kevyttä nokittelua, osassa ollaan syvien tuntojen äärellä, esimerkiksi erinomaisessa tekstissä liittyen Mika Myllylään. Tuomas on itse ollut jo pikkupoikana Salpausselän kisakatsomossa, joten kaikesta tekstistä huokuu kunnioitus talviurheilua kohtaan.

Mitä pidemmälle luen, huomaan – kauhukseni – olevani samaa mieltä Mielensäpahoittajan kanssa. En nyt kaikesta, mutta aika monesta asiasta, sillä erotuksella, että minä en kuitenkaan pahoita mieltäni siitä, jos joku esimerkiksi haluaa lähettää minulle ilmaisen lipun kisoihin ja ”käristemakkaran sijasta tarjoilla sisätiloissa paahtopaistia”. Tänä vuonna MM-esikisoissa itse asiassa kävi niin, että voitin Facebook-arvonnassa VIP-paketin ja se teki mieleni todella iloiseksi.” Kirsi Ranin

Kirja on uudenveroinen. Kun ostosumma näkyy tililläni, panen heti kirjan postiin, posti- ja pakkauskulut Suomeen helposti-kuoressa kuplamuovin kera  3,2 e. Myös nouto mahdollinen. Otan pian yhteyttä, kun kaupankäynti on päättynyt. Koetetaan hoitaa maksut 7 päivän sisällä kohteen sulkeutumisesta.

Voit myös ehdottaa hintaa yksityisviestin kautta, jos haluat nopeampaa kauppaa tai muutosta lähtöhintaan.

Kannattaa huutaa useampia kohteita. 3,2 euron maksulla kulkee 2 normaalipaksuista cd-levyä tai 4 normaalipaksuista cd-singleä tai 2-3 kasettia. 4 normaalipaksuista cd-levyä kulkee 5,1 euron postimaksulla.  Useampi LP-levy kulkee 6,85 euron maksulla huutopakettina, joka on halvin LP-levyjen lähettämistapa. Muistetaan myös palautteet puolin ja toisin.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 4 vrk 17 h 57 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 4 vrk 17 h 57 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.