Kuvaus

Kuvan kovakantinen kirja, kansipaperit

1. painos vuodelta 2001

Kirjassa Piippo ja kotoinen mafia ollaan pienellä asuntoalueella, jossa tapahtuu useampikin rikos peräkkäin. Poliisit otaksuvat, että rikoksilla on jokin yhteys. Yksi rikos on se, että epämääräistä valoa tutkimaan mennyttä poliisia Leija Särkijärveä ammutaan. Leija onkin sitten lähes koko kirjan ajan sairaalassa.

Muut rikokset ovat pahoinpitely, ryöstö ja vielä toinen ampumistapaus. Asuntoalueella asuu puolen tusinaa perhettä, näitä poliisit jututtavat. Jollain tavalla tapahtumiin näyttää liittyvän myös yhden uhrin, pahoinpidellyn tytön työpaikat ja niiden viimeaikainen vaihtuminen. Tapahtumien keskiössä häärää myös alueella asuva kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Tässä dekkarissa on vaihteeksi harvinaisen paljon Piipon yksityiselämää. Naisystävä Leija on sairaalassa, joten Piippo käy tätä päivittäin tapaamassa. Leijan siskon ruma koira on tuotu Piipolle hoitoon. Lisäksi Piipon isän dementia näyttää etenevän kiihtyvää tahtia, vihaisia puheluita sinkoilee Piipon puhelimeen. Piippo tulee lukijalle hyvin läheiseksi.

Rikosalueella asuu myös aspergerpoika Teemu, joka pikkuvanhasti osallistuu tutkimukseen. Kaiken kaikkiaan tässä kirjassa ollaan lähellä ihmisten arkea ja ongelmia. Lisäksi tilanteet kääntyvät aivan päälaelleen, niin kuin dekkarissa pitääkin. Paljastuu valheita valheiden perään. Poliisi huomaa, että olisi kannattanut kuunnella ärsyttävän ihmisen puheita.

Kotoinen mafia jyllää pinnan alla kaikessa hiljaisuudessa. Se on kaiken taustalla, mutta taas vasta lopussa sen lonkerot paljastuvat.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 54 vrk 11 h 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 54 vrk 11 h 27 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.