Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Antti Tuuri: SEITSEMÄN KERTOMUSTA. Päällys: Harri Manner. 1972 Otava. 149-sivuinen sidottu kirja, lukematon, kansipaperissa joku pieni repeämä ja hankauma, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Seitsemän kertomusta (1972) -kirjan seitsemästä tarinasta pisin on varusmiespalvelukseen sijoittuva novelli tai pienoisromaani Joskus marraskuussa. Antti Tuuri on kertoja luonnostaan. Kesällä, Alku pitkään kertomukseen, Joskus marraskuussa, Lyhyt juttu, Yksin, Hulluksi tullut mies ja Yövuoro ovat jokainen oman maailmansa kuvauksia, jotka ovat hankalia kiistettäviksi: niissä on kokemuksen koko paino. Ja tuoreus. Tuurin kuvaamat ihmiset ovat niitä jotka melkein huomaamattomina elävät läpi elämänsä. Mutta kullakin on oma vivahteita täynnä oleva tapansa hallita ominta ympäristöään, vaikka siihen melkein sulautuneina, tai sitten kokonaan poikkiteloin lipsahtaneina, niin kuin hulluksi tullut mies. Tuurin novellit ovat ´vaikeampia´ kuin miltä näyttävät, jo oikukkaan ja äkkinäisen huumorin takia. Monet kertomusten ihmisistä huomaavat olevansa yksin, orpoja, ja tämä havainto pakottaa heidät uusin silmin katsomaan ja punnitsemaan kaikkea tutunomaista. Näin käy jatkuvasti myös lukijalle.

Antti Tuuri (s. 1944 Kauhava) on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Päätoiminen kirjailija hän on ollut vuodesta 1983. Ensimmäiset teokset, novellikokoelma Lauantaina illalla ja romaani Asioiden suhteet, ilmestyivät 1973. Erityisesti Etelä-Pohjanmaata kuvaavista krjoistaan tunnettu Tuuri sai Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon 1985 Pohjanmaa-sarjan ensimmäisestä teoksesta Pohjanmaa, Finlandia-palkinnon 1997 teoksestaan Lakeuden kutsu ja Aleksis Kiven palkinnon 2009. Antti Tuurin tuotantoon kuuluu romaanien ja novellien lisäksi kuunnelma- ja elokuvakäsikirjoituksia, oopperalibrettoja, elämäkertoja ja historiikkeja.

 

2. Martti Joenpolvi: KAUAN KUKKINEET OMENAPUUT. Kansi: Matti Louhi. 1982 Gummerus. 127-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kauan kukkineet omenapuut (1982) sisältää kahdeksan taiturimaista novellia. Martti Joenpolvi kuuluu suomalaisen novellitaiteen ehdottomaan kärkeen. Tämänkertaisen kokoelman kertomukset liikkuvat suomalaisessa nykypäivässä, vaikka lopuksi käväistäänkin Armeniassa saakka, sen pääkaupungissa Jerevanissa. Joenpolvi osoittautuu jälleen tyylin varmaksi taitajaksi, hänen kielensä on täsmällistä, hallittua ja kaikessa taloudellisuudessaan moni-ilmeistä. Näennäisen niukka kerronta avaa näköaloja moniin eri suuntiin, minkä ansiosta novellit jäävät elämään lukijan mielessä.

 

3. Martti Joenpolvi: JALOPUUMETSÄ. 1992 Gummerus. 109-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Jalopuumetsä (1992) sisältää kahdeksan tiivistä novellia, joissa näkyy Joenpolven mestarinote. Tuttu elämää nähnyt mies on useimmissa novelleissa jälleen keskushenkilönä, mutta kuin kurillaan on Joenpolvi ottanutkin parissa novellissa kuvatakseen naisen. Salamielinen huumori värittää novellien polveilua Laatokan rannalta Valhallan iloihin.

"Joka tapauksessa Joenpolven kerronta on harkittua, herkkävireistä ja vaikuttavaa. Hänen sopeutumattomuutensa on elintärkeää ja ilahduttavaa." – Vesa Karonen, Helsingin Sanomat

Martti Joenpolvi (s. 1936 Käkisalmi) on nokialainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti novellistina. Hän opiskeli Työväen akatemiassa 1957–58 ja hän on toiminut kirjailijan työnsä ohella mainostoimittajana 1959–62 ja 1966–67. Päätoimiseksi kirjailijaksi 1960-luvun lopulla ryhtyneen Joenpolven esikoisteos on romaani Kevään kuusi päivää (1959). Viides teos Johanneksenleipäpuu (1967) sisältää kaksi laajaa novellia, ja siitä lähtien hän on julkaissut voittopuolisesti novellikokoelmia, joista nimettäköön mm. Kuparirahaa (1969), Kauan kukkineet omenapuut (1982), Haastemies (1984) sekä Jalopuumetsä (1992). Joenpolven viimeisin teos on romaani Kerrottu elämä (1997).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 85 vrk 23 h 32 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 85 vrk 23 h 32 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.