Kuvaus

TYÖVÄEN TASKUKIRJA 1918

"Työväen taskukirja v. 1918 III Sosialidemokratisen puoluetoimikunnan julkaisema. Painettu 1917 Työväen kirjapainossa Tampereella"

KIRJA ON OLLUT KÄYTÖSSÄ. Sen on omistanut Riihemäkeläinen S.W. Murtomaa.

Hän on kirjoittanut "Tämän taskukirjan omistajan nimi"-kohtaan nimensä sekä osoitteensa. Samalla sivulla on vielä hänen lyijykynällä kirjoittamansa teksti: "8. helmikuuta oli syntymäpäiväni. Täytin 29 vuotta" Eli hän oli syntynyt 28.2.1889.

Murtomaa oli veturinkuljettaja. Kalenterin sivulla onkin mainintoja junanajoista sekä 27.1.1918 merkintä "Alko suurlakko klo. 12 yöllä" ja seuraavina päivänä ovat sanat "Vallankumous" . Vallankumous sana on sitten kalenterissa aina 19.4. asti.

Taskukirjassa on siis Murtomaan pikku mainitoja tuon vuoden tapahtumista. Päiväkirjassa ei kuitenkaan ole kertomuksia yksittäisistä kahakoista tms. radan varrella tai Riihimäellä.

19.huhtikuuta. Murtomaa on kirjoittanut: "Vallankumous loppu. Paluu lailliseen hallitukseen. 20.4."Jourun saksalaisten vankiksi klo.1.30 ap Rajamäessä.". Siellä Murtomaa on kalenterin mukaan seuraavana päivänäkin. 24.4. "Ri. sairaalajuna saksalaisia kaveriina? Haahti"

Normaaliin vuosikalenteriin kuuluvat vuoden merkkipäivät, joihin liittyy kiinnostavana deltaljina tuon ajan etunimet! Esim. 26.1. (la.) Polykarpus!!!

Sisällysluettelo sivulla 142 kertoo, että kalenterissa on luvut ammattiliitoista, niiden osastoista, 1917 vahvistetuista laeista ja asetuksista jne. jne.

Kalenterissa ei siis ole vallankumous-historiaa, mutta tunne siitä, että pitää omassa kädessään kirjasta, johon joku on lyijykynällä kirjoittanut jotain historiallisista ajoista 1918 on ainakin minulle melkoinen kokemus.

KOKO: 10.5cm x 15.5cm x 1cm.

Hinta on ollut 2:50.

KUNTO: Kirjassa on merkintöjä. Se on ollut käytössä v. 1918, mutta se on erinomaisessa kunnossa. 

AINUTKERTAINEN DOKUMENTTI!!

ja syntymäpäivänsä. Googlaa lisätiedot & KATSO MALLIKUVAT.

Huutamalla enemmän, säästät toimitusmaksussa. Tavoitteenani on lähettää kaikki voittosi samassa paketissa – siis ilmoita, jos sinulla on muita huutoja vetämässä!

HUOM! Postissa alle 250gr lähetys on €3.50. Jos olet voittanut useamman kohteen, odota mun ilmoitusta toimitusmaksun suuruudesta!.

 Huomioi ilmoituksessa näkyvä toimitusmaksu! Kyseessä ovat kokonaiskulut eli postimaksu sekä pakkauskulu, josta tulee siis 10 sentin lisä postimaksuun

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
85 €
Sulkeutuu 2 vrk 4 h 17 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 85 € Sulkeutuu 2 vrk 4 h 17 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.