Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Tytti Parras: RAKKAAT. 1981 Otava, Salamanteri-sarja. 185-sivuinen nidottu kirja, kansissa pientä kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Rakkaat (1970) on Tytti Parraksen toinen romaani. Edellisen sukupolven mielestä on luonnotonta asua kolmen ihmisen avoliitossa: kolme saman peitteen alla ja joukon jatkona kaksi lasta. Sen mielestä on tyhmää jättää opinnot ja kunnolliset ammatit. Parras kuvaa vahvasti ja koskettavasti ihmisiä, jotka haluavat löytää juuri itselleen sopivan tavan elää. He haluavat merkitseviä, rehellisiä ihmissuhteita; he ovat saaneet tarpeekseen hengettömistä yhteiselämän kaavoista ja yhteiskunnallisen kiipimisen malleista, joita seuraamalla elämä tuntuu lipuvan ohi kenenkään sitä edes elämättä.

 

2. Tytti Parras: PENSIONAATTI. Kannen piirros: Hannu Taina. 1988 Otava, Parasta kotimaista. 221-sivuinen nidottu kirja, kannen nurkissa pientä taittumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Pensionaatti (1984) on kuulasta ja herkkää ajankuvaa menneestä maailmasta, kesästä, josta on jo kauan. Hanko, hankolainen pensionaatti joskus viisikymmenluvulla. Huolellisesti katettuja aterioita säännöllisin väliajoin, uimapukuja kuivumassa, krokettia; kaksikymmentä huonetta, itäinen lasiveranta ja läntinen lasiveranta, kirjasto, sali, salonki, pystejä ja palmuja. Kuvassa ikivanha omistajatar ja hyvin suitut vieraat, Ebba-täti, asessori, isä ja äiti. Sekä Heinämön Tuija, nuori mutta jo kokenut ja elämään kyllästynyt. Tärkeimpana kaikista kuitenkin keittiön Heljä, apulainen jolle mikään ei yleensä luonnistu, mutta jonka rakastuminen nuorempaan päiväläiseen saa täyttymyksensä samoihin aikoihin kun pensionaattiin tulee oikea filmiryhmä filmaamaan oikeaa suomalaista elokuvaa. Ja kaikkialla, pelkkänä silmänä ja korvana, pieni tyttö uteliaisuudesta pakahtumaisillaan, täynnä elämän ennakkoaavisteluja.

"Tilanteet sähähtelevät iloisena valotulituksena lukijan silmiin. Kieli räiskyy, ja nokkelia vertauksia tulee kuin taikurin hatusta." Liisa Enwald, Parnasso

"Hyvinkasvatettua proosaa." Tuukka Kangasluoma, Helsingin Sanomat

Tytti Parras (s. 1943 Helsinki) vietti lapsuus- ja nuoruusvuotensa Lohjalla. Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Lohjan yhteislyseosta 1963 hän opiskeli lehdistö- ja tiedotusoppia Tampereen yliopistossa. Parras asui Tampereella vuoteen 1991, jolloin muutti Helsinkiin. Esikoisromaani Jojo (1968) kuvasi 1960-luvun opiskelijaelämää Tampereella ja siinä palattiin myös Parraksen omiin lapsuudenmuistoihin. Seuraavan romaanin Rakkaat (1970) aiheena on tamperelaisten nuorten aikuisten elämä. Parraksen muut romaanit ovat Turkkilainen satula (1976), Pieni hyvinkasvatettu tyttö (1978), Pensionaatti (1984) ja Vieras (1992).




Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 59 vrk 16 h 4 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 59 vrk 16 h 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.