Kuvaus

pääosissa Fran Drescher ja Timothy Dalton

Kansansatuun kaunottaresta ja hirviöstä pohjautuva Tyttö ja tyranni on melko unohdettu, hyvin vähän arvostettu romanttinen komedia, joka on kuitenkin syytä katsoa ja muistaa yhdestä syystä. Pääroolissa ”tyrannina” nähtävä Timothy Dalton on loistavassa vedossa entisen neuvostovaltion presidenttinä Borisina, joka on käytännössä edelleen maansa yksinvaltijas, vaikka valtiomuoto onkin muuttunut.

Borisin henkilökuntaan kuuluva Ira (Ian McNeice) on saanut tehtäväkseen lähteä Yhdysvaltoihin etsimään sopivaa maantiedon opettajaa presidentin neljälle lapselle. Hän lukee lehdestä luokkansa tulipalosta pelastaneesta sankariopettajaresta, Joysta (Franc Dreschner), ja palkkaa tämän. Vanhempiensa luona asuvalle sinkkunaiselle työtarjous on liian hyvä ollakseen totta, sillä palkka on hyvä ja mahdollisuus matkustaa Eurooppaan (joskin vain Itä-Eurooppaan) on houkutteleva.

Joyn todellinen ammatti paljastuu Iralle vasta heidän päästyään Slovenziaan. Joy on todellisuudessa kosmetologian, ei maantiedon opettaja. Yhdessä he sopivat, ettei kenenkään tarvitse tietää asiasta, ja niinpä Joy ryhtyykin parhaansa mukaan peittelemään todellista ammattiaan ja opettamaan presidentin neljää lasta: muutaman vuoden ikästä pikkupoikaa, ehkä noin kymmenvuotiasta tytärtä, teini-ikäistä poikaa ja isäänsä vastaan kapinoivaa, täysi-ikäisyyttä lähestyvää tytärtä. Samalla Joy puuttuu maan asioihin antamalla pyytämättä neuvoja presidentille ja avartamalla tämän elämän- ja maailmankatsomusta. Romanssi näyttää syntyvän.

Romanttisten komedioiden tuttua kaavaa ”dramaattisten”, rakkauden tielle tulevien esteiden ja väärinkäsitysten osalta noudattavasta elokuvasta on Ken Kwapisin (Jätä se!) ohjauksessa tullut viihdyttävä ja hauska pieni elokuva, hieman romanttinenkin jopa. Roolistaan Razzie-ehdokkuuden saanut, ärsyttävästä äänestään parhaiten tunnettu Dreschner on oma bimbomainen itsensä, mutta elokuvan parasta antia onkin Dalton. Kaikista Bondia elokuvissa näytelleistä henkilöistä suurimmat näyttelijänlahjat omaava Dalton on hauska ja charmantti, köyhän miehen Clark Gable.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7 €
tai
Sulkeutuu 92 vrk 20 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 92 vrk 20 h

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.