Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Yhdeksän kovakantisen kirjan setti.
(Pääosin hyväkuntoinen lajitelma. Mutta sekalaista käytön jälkeä löytyy)

Ursula Pohjolan-Pirhonen:
- Lumikuninkaan sydän (Wsoy 1965)
- Paholaisen sotapäällikkö (Wsoy 1980)
- Madame De Pompadour (Wsoy 1975)
- Sjundbyn kartanon valtiatar (Wsoy 1977)
- Kuninkaan tytär (Wsoy 1978)
- Keisari rakastaa (Wsoy 1976)
- Suomen Herttua Juhana (Wsoy 1964)
- Rakkautta muurien varjossa (Wsoy 1979)
- Salama iskee (Wsoy 1971)

-----------------------------------------------
Ursula Pohjolan-Pirhonen: Lumikuninkaan sydän

Naiset Kustaa II Aadolfin elämässä

Ensimmäinen rakkaus syttyy Visingborgin linnan metsässä lähteen luona, jossa nuori kuningas tuntemattoman ratsastajan hahmossa kohtaa 15-vuotiaan kreivittären Ebba Brahen. Mustatukkaisesta metsänneidosta tulee leskikuningatar Kristiinan hovineiti, romanssi puhkeaa linnan synkissä saleissa. Mutta kuninkaan tunteet eivät ole yksityisasia. Velvollisuus ja rakkaus taistelevat hänen sydämessään. - Vuosia myöhemmin kohtaamme Kustaa II Aadolfin voittoisana sankarikuninkaana vaiheikkaalla kosioretkellä Brandenburgin vaaliruhtinaskunnassa. Onni hymyilee jälleen. Hän ei vielä tiedä, että kaunis ja kiihkeä Maria Eleonora tuo riivaajansa Ruotsin hoviin myötäjäisten mukana.

Kuningas kohottaa Ruotsin suurvallaksi, jolla on maailmanhistoriallinen tehtävä. Saamme seurata hänen kulkuaan voitosta voittoon, olivatpa sitten kyseessä linnoitukset tai ihmiset, tutustumme läheisesti henkilöihin, jotka muistamme vain historian niminä. Erityistä kiinnostusta herättää kerronnan kytkeytyminen kiinteästi Suomen tapahtumiin. Olemme mukana, kun pieni talvinen Helsinki valmistautuu loistavaan juhlaan: kuningas saapuu isoisänsä perustamaan kaupunkiin.
-----------------------------------------------
Ursula Pohjolan-Pirhonen: Paholaisen sotapäällikkö

Albrecht von Wallenstein: vihollistensa pelkäämä ja vihaama, sotilaittensa rakastama ja ihailema, mies kovan kuoren sisällä, von Wallenstein on jäänyt historiaan taitavana mutta julmana sotapäällikkönä. Harvat tietävät, että kohtalo teki hänestä sellaisen.

Nuorena von Wallenstein menetti sydämensä kauniille Margarethelle, mutta tyttö jätti hänet. Silloin von Wallenstein kirosi naiset ja vannoi, ettei enää koskaan uskoisi yhteenkään. Naiset olivat kaikki samanlaisia - he saattoivat vaihtaa nuoruudenrakastettunsa tyhjänpäiväiseen kaulakoruun. Tämän jälkeen vallanhimo johti von Wallensteinia ja sota oli hänen rakastettunsa.

Avioliitto upporikkaan Lucretian kanssa teki von Wallensteinista Böömin rikkaimman miehen, jonka palatseissa jalorotuiset hevoset söivät marmorista seimistä. Tämän loiston hintana oli rakastaa vanhaa ja rumaa Lucretiaa - luisevaa antiikkiesinettä, kuten aikalaiset häntä kutsuivat. Tähän rakkauteen von Wallensteinilla ei ollut halua eikä kykyä. Vielä kerran saapui nainen hänen elämäänsä, kaunis ja lempeä Isabella, mutta onni ei ollut von Wallensteinia varten.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat 30-vuotisen sodan vuosiin, jolloin suomalaiset hakkapeliitat niittivät kunniaa Saksassa Kustaa II Aadolfin joukoissa. Tapaamme kirjassa vanhat tutut kapteeni Erik Hiertan, luutnantti Nisse Junkerin ja Jaakko Antinpojan. Tykkien jyskeessä Nisse Junker tutustuu välskärin viehättävään tyttäreen Mariaan. Heidän rakkautensa leimahtaa, mutta tulevaisuus näyttää epävarmalta...
-----------------------------------------------
Ursula Pohjolan-Pirhonen: Madame De Pompadour

Maailmankuulu rakastajatar, jo myytilliseksi hahmoksi muodostunut Pompadour, lumoaa vielä tänä päivänäkin. Aikanaan tämä norjavartaloinen vihreäsilmäinen vilkas ja älykäs porvarirouva lumosi myös Ranskan kuninkaan Ludvig XV:n niin kuin ei kukaan tämän edellisistä rakastajattarista. Hänen luonaan hallitsija löysi kaipaamansa hilpeän, hienostuneen ja rauhallisen ilmapiirin, hänessä itsessään hellän ja uhrautuvaisen naisen. Mutta kuninkaan suosio toi mukanaan valtaa ja vallan myötä kavoi vihamielisten joukko.
Muutamia vuosikymmeniä myöhemmin Ranskan kansa mestasi Marie Antoinetten, mutta tuskin ketään naista se oli vihannut niin paljon kuin madame de Pompadouria - rakkauden papitarta.
-----------------------------------------------
Ursula Pohjolan-Pirhonen: Sjundbyn kartanon valtiatar

Monet tytönsilmät olivat luoneet keimailevia katseita komeaan Jaakko Henrikinpoikaan, Sjubyn mahtavaan kartanonherraan, joka oli myös amiraali ja Viipurin käskynhaltija, mutta kukaan ei ollut onnistunut sulattamaan tiukkuutta ylpeäksi mainitun herran silmistä. Eikä kukaan ollut nähnyt hänen sydämeensä, saanut tietää siitä onnettomasta rakkaudesta, jonka muisto ei koskaan jättänyt kantajaansa. Mutta kun Jaakko-herra tapasi Kankaisten kartanon nuoren ja raisun kaunottaren Kristiinan, leimahti rakkaus kohta tuliseen loimuun...

Jaakko-herran ja Kankaisten Kristiina-neidon lisäksi tapaamme romaanissa kuningas Kustaa Vaasan perheineen, hilpeän prinsessa Cecilian, jonka rakkausseikkailut synnyttivät todellisen skandaalin Ruotsin hovissa, Suomen mahtavimman miehen Henrik Klaunpoika Hornin sekä monia muita 1500-luvun Ruotsi-Suomen historiasta tuttuja henkilöitä.
-----------------------------------------------
Ursula Pohjolan-Pirhonen: Kuninkaan tytär

Ursula Pohjolan-Pirhonen tuo uudessa historiallisessa romaanissaan päivänvaloon salaperäisen, traagisen naiskohtalon, josta kukaan romaanikirjailija ei ole ennen kertonut. Tämä on tarina Sigrid Vaasasta, Erik XIV:n ja Kaarina Maununtyttären tyttärestä, joka joutuu viettämään lapsuutensa vankilan harmaiden muurien sisällä. Kun Sigrid varttuu neitoikään, kuningas Juhana kutsuu hänet Tukholmaan tyttärensä prinsessa Annan hovineidoksi.
Tukholman linnassa astuu vaalean sinisilmäisen Sigridin elämään ensirakkaus komean sotilaan hahmossa. Mutta sodan lait ovat ankarat, sen saa Sigrid pian kokea...
----------------------------------------------
Ursula Pohjolan-Pirhonen: Keisari rakastaa

Aleksanteri I oli Venäjän mahtava keisari ja Suomen suuriruhtinas, sydäntenmurskaaja ja naisten valloittaja, mies joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Porvoon valtiopäivätanssiaisissa Aleksanteri kohtasi 17-vuotiaan suomalaistytön, Möllerhofin kartanon viehättävän Ulla Möllersvärdin. Ulla rakastui heti koko nuoruutensa intohimolla, mutta myös hurmaajakeisari menetti sydämensä kokemattomalle neidolle ja kunnioitti tämän vanhempia vieraskäynnillään. Romanssi jatkui, kun Ulla kutsuttiin hovineidoksi Pietariin, missä loisteliaan pinnan alla rehottivat vehkeily ja katkera kilpailu...
-----------------------------------------------
Ursula Pohjolan-Pirhonen: Suomen Herttua Juhana

Ruhtinaallista loistoa on Suomen historiassa niukalti. Vain kerran maalla on ollut oma hovinsa - vuosian 1556-63, jolloin Kustaa Vaasan rakkain poika Juhana oli Suomen herttuana Turussa. Vanha harmaakivinen linna eli silloin vuosisatojensa loistavimmat päivät, säde etelän maiden renesanssikulttuurista kultasi muutamaksi hetkeksi Pohjolan matalan pikkukaupungin arjen. Vuosi vuodelta lisääntyi turun hovin ulkonainen mahtavuus, vuosi vuodelta syvenivät taustalla piilevät ristiriidat, kunnes välkehtivä rakennelma sortui karskien huovien jalkoihin, sammumattoman veljesvihan kiroukseen.
Nuoren ja komean mutta heikkotahtoisen ja häilyvän, vuoroin suuria suunnitelmia hautovan, vuoroin masennuksen kuiluun suistuvan herttuan elämään astui Turussa vaalea, seesteinen suomalainen porvarisneito Kaarina Hannuntytär. Hänen kanssaan Juhan koki onnellisimmat Turun-vuotensa, jotka kaunainen suhde kuningasveljeen Eerikiin, vallan tavoittelu, poliittiset ja uskonnolliset juonittelut ja intohimot pian synkensivät. Niiden myötä saapui Turun linnaan tumma, kiihkeä puolalainen prinsessa Katariina Jagellonica, jonka luonne koettelemusten kiirastulessa osoittautui miltei yli-inhimillisen lujaksi, kun hän puolisonsa kanssa horjumatta kesti synkät vankeusvuodet Gripsholmissa. Voittoisan kapinan kärjessä Eerik XIV:tä vastaan Juhanalle vihdoin aukeni tie valtaistuimlle.

Ursula Pohjolan-Pirhonen tuntee romaaninsa henkilöt ja Ruotsi-Suomen renesanssiajan, sen kuohunnan ja loiston, juonittelut ja ristiriidat. Hän elävöittää teoksellaan yhden menneisyytemme värikkäimmistä kausista, Turun renesanssihovin väkevän draaman.
-----------------------------------------------
Ursula Pohjolan-Pirhonen: Rakkautta muurien varjossa

Historiallinen romaani 1600-luvun alusta, ajalta jolloin Ruotsin nuori Kuningas Kustaa II Adolf valloitti Riian kaupungin. Päähenkilönä kaunis Anne, kaupungin rikkaimman porvarin raatimies Rotbartin puoliso.
-----------------------------------------------
Ursula Pohjolan-Pirhonen: Salama iskee

Mahtavat meritaistelut raivoavat Pohjolan Aurinkokuninkaasta kertovan historiallisen romaanisarjan neljännessä osassa.
Kuningas Kustaa III käy sotaa vaihtelevalla menestyksellä. Hänen mieltään kalvaa suomalaisten upseerien petturuus ja hän päättää rangaista heitä ankaralla kädellä. Näin Anjalan miehet joutuvat lopulta vastaamaan teoistaan ja ajamaan synkässä vankisaattueessa herjaavan väkijoukon läpi Fredrikshofin linnaan odottamaan tuomiotaan; yksi heistä joutuu menettämään päänsä mestauspölkyllä.

Kuningasta ympäröivien suosikkien piirissä tyytymättömyys kasvaa kasvamistaan, salaliittolaisten joukko hivuttautuu hänen lähelleen. Mukana myös kapteeni Anckarström, oopperanaamiaisten kohtalokas vieras.
'Tällaisia uhkauskirjeitä minulla on laatikoittain', nauraa Kustaa III saatuaan viestin, jossa häntä varoitetaan menemästä oopperan juhlaan. Mutta tanssisalin humussa mustat dominot ympäröivät hänet. 'Hyvää iltaa, kaunis naamio', sanoo yksi heistä, musta pistoolia pitelevä käsi ojentuu ja laukaus kajahtaa...

­
------------------------------------------------------------------------------------
HUOM! POSTITUSTAUKO 16.4-28.4.2024.
­
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


30 €
Ilmoitus on sulkeutunut 29.4.2024 10:50
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.