Kuvaus

Yhdysvaltain armeija & merijalkaväki – Laukku M-2 (1945)

Harvinainen aito toisen maailmansodan aikainen sotilaan henkilökohtainen M-2 viidakko laukku ensiaputarvikkeille (Jungle, Medical, Individual, M-2). Laukku jaettiin kaikille viidakkoalueilla taistelleille Yhdysvaltain armeijan (U.S. Army) [US Army] sekä Yhdysvaltain merijalkaväen (U.S. Marine Corps) [USMC] sotilaille. Käytännössä tämä tarkoitti toisessa maailmansodassa Tyynenmeren rintamilla (Pacific War) palvelleita sotilaita. Toinen maailmansota kesti Tyynellämerellä neljä kuukautta pitempään kuin Euroopassa ja Japani antautui liittoutuneille vasta atomipommien pudottamisen jälkeen 2. syyskuuta 1945.

M-1 mallin korvannut M-2 laukku otettiin käyttöön vuonna 1943 ja joukot ottivat sen innolla vastaan. Aikaisempi käytöstä poistettu malli oli ollut epäkäytännöllinen. M-2 "vyölaukku" kiinnitettiin joko pistooli- tai patruunavyöhön. Se oli aina ulottuvilla ja helppo käyttää. Vaikka M-2 oli ensisijaisesti ensiaputarvikelaukku, niin käytännössä laukun sisältö muokkautui omistajansa mieltymysten mukaiseksi ja oli tavallista, että siinä kannettiin muutakin kuin ensiaputarvikkeita.

M-2 laukun valmistusmateriaali on kestävä purjekangas (canvas). Laukkua valmistettiin ainoastaan oliivinvihreän värisenä. Valmistaja: Avery, USA, 1945. Toisessa maailmansodassa käytetyn, mutta hyvin säilyneen laukun läpän metalliset napit toimivat yhä moitteettomasti. Kunto hyvä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 vrk 18 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 2 vrk 18 h 19 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.