Kuvaus

Fitzcarraldo (1982) DVD suomijulkaisu, uusi muoveissa

1800-luvun lopulla jäätehtaan omistaja B.S. "Fitzcarraldo" Fitzgerald unelmoi uusista haasteista ja kehityksen tuulista Etelä-Amerikan rannikolla. Fitzcarraldo on intohimoinen oopperan ystävä, ja saa päähänsä ajatuksen rakentaa oopperatalon syvälle Amazonin sademetsään, kauas rannikolta sivistyksen asuinsijoilta. Hänen mielestään viidakon jokiverkosto tarjoaisi loistavan kulkuväylän ihmisille syvälle kartoittamattomaan, mutta etäisyyksien kulkeminen vaatisi jatkuvaa höyrylaivaliikennettä. Fitcarraldon suunnitelma on kaikkien mielestä mielipuolinen ja sen toteuttamisesta tulee hänelle pakkomielle... Suuruudenhullun suunnitelman innoittamana, ja ollen valmis vain onnistumaan Fitcarraldo lähtee höyrylaivalla syvälle viidakkoon tekemään unelmastaan totta.

Fitzcarraldon tuotanto oli erittäin vaikea ja herätti aikanaan runsaasti kohua. Elokuva yhdisti neljättä kertaa perfektionistiohjaaja 
Werner Herzogin ja temperamenttisuudestaan tunnetun, vaativan näyttelijän Klaus Kinskin. Kuten ensimmäistä yhteistä elokuvaansa Aguirrea filmatessaan, nytkin kaksikon yhteistyö oli täynnä riitoja, uhkailuja  ja konflikteja. Silti lopputulos on tinkimätön ja kiistaton mestariteos, joka palkittiin mm. Cannesin elokuvafestivaaleilla 1982  parhaan ohjaajan palkinnolla.Fitzcarraldossa myös naispääosan esittäjä on ikimuistoinen - legendaarinen Claudia Cardinale.

Ohjaus Werner Herzog

Pääosissa  Klaus Kinski, José Lewgoy, Claudia Cardinale

    tekstitys ja kannen kieli suomi

    ääni englanti

    kuva anamorfinen widescreen 1.85:1

    Näytä lisää Näytä vähemmän

    Osta heti

    Sulkeutuu 20 vrk 2 h 52 min
    Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

    Osta heti

    Lisätiedot

    Maksaminen ja toimitus

    Hintaehdotukset

    9,80 € Sulkeutuu 20 vrk 2 h 52 min

    Myyjän muut ilmoitukset

    Katso lisää

    Kysymykset

    Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
    Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.