Kuvaus

Kuvaus

Elävä planeetta on jatkoa BBC:n upeille Planeettamme Maa (Planet Earth) ja Eläinkunnan ihmeet (Natures great events) luontodokumenteille.

Tämän uuden 10-osaisen suursarjan tekeminen kesti yli 4 vuotta ja sen kuvaamiseen käytettiin yli 3000 päivää. Tuloksena on Elävä planeetta sellaisena kuin et sitä koskaan ennen ole nähnyt.

Sarja sisältää seuraavat osat:

1. Elämisen haasteet. Uuden suursarjan avausjaksossa tutustutaan niihin erikoisiin tapoihin, joilla eläimet mm. saalistavat ja hoivaavat poikasiaan. Yhteistyö ja nokkeluus ovat hyviä avuja ravintoa hankittaessa.

2. Matelijat ja sammakkoeläimet. Taitavien saalistajien ja liukkaasti liikkuvien matelijoiden ja sammakkoeläinten taidot ovat hioutuneet vuosimiljoonien kuluessa. Ja maltti on valttia, kun komodonvaraani väijyy.

3. Nisäkkäät. Älykkyys, tasalämpöisyys ja vankat perhesiteet ovat nisäkkäiden menestystarinan taustavoimia. Kuinka weddelinhylje hoivaa poikastaan ja millaisia vaelluksia porot ja hedelmälepakot tekevät?

4. Kalat. Millaisiin nopeuksiin purjekalat ja lentokalat yltävät? Läntisen Tyynenmeren ravintorikkaat vedet kuhisevat elämää, taistelu elintilasta on kuitenkin kovaa ja piilopaikoilla on kysyntää.

5. Linnut. Millainen on paratiisikolibrin soidintanssi? Entä kuinka vaivatta partakorppikotkat liitelevät saalista etsiessään? Lintujen maailmassa on myös erikoisia pesänrakentajia ja höyhenillään koreilijoita.

6. Hyönteiset. Suurin osa tunnetuista eliölajeista on hyönteisiä ja ne ovat sopeutuneet elämään mitä erilaisimmissa oloissa. Kuinka ne puolustautuvat vihollisia vastaan ja millainen on muurahaisten sienifarmi?

7. Pedot ja saaliseläimet. Lihaa syövät nisäkkäät oppivat jo pieninä leikeissään saalistuksen alkeet, mutta eivät aiotut saaliitkaan taistelutta antaudu. Kuinka tähtikuonokontiainen saaliinsa havaitsee?

8. Syvyyksien olennot. Merten syvyyksissä asustaa joukko maapallon eriskummallisimpia eläimiä kalmareista meritähtiin. Muiden emojen tapaan mustekala on valmis tekemään kaikkensa poikastensa suojelemiseksi.

9. Kasvit. Paljain silmin on vaikea nähdä kasvimaailmassa käytäviä taisteluita. Kuinka lihansyöjäkasvit saalistavat ja miten rottinkipalmut pyrkivät valoon? Eräät siemenet lähtevät ilmaan kuin tykin suusta.

10. Kädelliset. Älykkyys, pitkäikäisyys ja kiinteä sosiaalinen verkosto ovat kädellisten menestyksen avaimia. Gorillojen ja rapuja etsivien karhupaviaanin lisäksi sukulaisistamme esittäytyy erikoinen uakari.

HUOM:  Postin kautta toimitus ainoastaan!

  •  

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 3 vrk 23 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 3 vrk 23 h 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.