Kuvaus

Suomiprintti.

Vaaleanpunaisen pantterin paluu on Blake Edwardsin ohjaama, järjestyksessään kolmas Vaaleanpunainen pantteri -elokuva vuodelta 1975. Sen pääosissa nähdään tarkastaja Jacques Clouseauna Peter Sellers ensi kertaa sitten vuoden 1964 Laukaus pimeässä -elokuvan. Christopher Plummer korvasi herrasmiesvaras Sir "Aave" Lyttonin roolissa David Nivenin, joka oli ollut "Aaveena" elokuvasarjan ensimmäisessä elokuvassa Vaaleanpunainen pantteri. Muita keskeisiä näyttelijöitä ovat Lyttonin naisystävää esittävä Catherine Schell, Clouseauta vihaavaa ylikomisariota esittävä Herbert Lom ja Clouseaun miespalvelijan roolissa Burt Kwouk.

Juoni

Elokuvan alussa arvokas timantti nimeltä Vaaleanpunainen pantteri varastetaan lugashlaisesta museosta ja kömpelö komisario Clouseau (Peter Sellers) lähetetään Ranskasta tutkimaan tapausta. Clouseaun epäilyt kohdistuvat jälleen kerran Sir Charles Lyttoniin (Christopher Plummer), joka tunnetaan ovelana varkaana. Clouseau haluaa päästä selville Lyttonin ja tämän vaimon (Catherine Schell) tekemisistä naamioitumalla mm. allashuoltajaksi ja puhelinkorjaajaksi.

Clouseaun esimies, ylikomisario Charles Dreyfusilla (Herbert Lom) tulee Clouseaun suhteen mitta täyteen ja hän yrittää kerta toisensa jälkeen salamurhata tämän. Elokuvassa ovat mukana totutusti myös Clouseaun kiinalainen palvelija (Burt Kwouk), Dreyfusin avustaja ja ylikonstaapeli Francois Chevalier André Maranne.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Roolit

 Peter Sellers … Jacques Clouseau  

 Christopher Plummer … Sir Charles Litton  

 Catherine Schell … Lady Claudine Litton  

 Herbert Lom … Charles Dreyfus  

 Peter Arne … eversti Sharki  

 Peter Jeffrey … kenraali Wadafi  

 Grégoire Aslan … Lugashin poliisipäällikkö  

 David Lodge … Mac  

 Graham Stark … Pepi  

 Eric Pohlmann … Fat Man  

 André Maranne … François Chevalier  

 Burt Kwouk … Cato Fong  

 Victor Spinetti … hotellivirkailija  

 John Bluthal … sokea kerjäläinen  

 Mike Grady … pikkolo  

 Peter Jones … psykiatri  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Sulkeutuu 91 vrk 16 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 91 vrk 16 h 23 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.