Kuvaus

Kukkavaasi Maljakko on posliinia ja 17cm korkea. Sen suuaukko on 9,5cm ja valmistaja on M&O ,  Ilmenau,  Saksa ja arvelu oli, valmistus on tapahtunut  ennen vuotta 1940.   Valmistettu ennen 2. Maailmansota !

Maljakon kyljessä on kaunis käsinpiirretty kuva,   Kansojentaistelun muistomerkistä, se on koko Euroopan korkein muistomerkki sodasta !!! Maljakossa on kultareunausta ja se on hieno ja vanha.

Luonnossa on tämä muistomerkki vaikuttava ja sen sisällä on museo, vieraile myös siellä ja tulet hyvin pää alaspäin painuneenaa ja hiljaisena ulos!

Jättiläismäinen sota muistomerkki seisoo luonnossa LEIPZIG kaupungin reunalla. Jos haluat katsoa vain yhden suuren sota muistomerkin ja patsaan, valitse juuri tämä....tämä on suurin ja vaikuttava. Suomessa oudon huonosti tunnettu, jopa Suomen armeijan upseeristo ei välttämättä tunne....vaikka on niin tärkeä ! Tämä muistomerkki rakennettiin 100 vuotta taistelun jälkeen.

Verinen suuri julma taistelu tapahtui vuonna 1813 vastaan diktator Napoleon ja hänen sotilas liittoutuneita, jopa Saksan osavaltion Sacksen sotilaat olivat Napoleon puolella, tosin monta tuhatta vaihtoi puolta kesken taistelun ja alkoivat ampua Ranskan sotilaita....sotilas liittoutuneet ovat sellaisia, missä maan johto saattaa alistaa oman kansansa , mutta sotilaat näkevät asiat toisin. Suomi nukkui ja oli osa isoa Venäjän mammaa. 

Syy lienee se, että 2. Maailmansodan selvän tappion saanut valtio ja sen armeijan johto ei saanut sanoa Saksasta muuta kuin negatiivista, samoin voittajista, Neuvostoliitto, Britannia Ranska ja USA...jopa Puola katsoi kuuluvansa   niihin suuriin sodan voittajiin, me suomalaiset taas olimme häviön kärsineitä, vaikka maamme sijaitsee kartalla Puolasta itäänpäin ... koska eniten olimme rintamalinjassa vastaan Neuvostoliitto, oli "viha puheet ja haukkumiset " sallittuja.... 

Kansojentaistelu oli sota vastaan diktaattori, tyranni Napoleon:   Vuonna 1813 oli tilanne se, että taistelussa haavoittuneita ei autettu vaan he makasivat maastossa ja riutuivat yöllä kuolemaan. Jopa melko pieni vamma saattoi johtaa kuolemaan. Verenvuotoa ei suljettu ja hidas armelias kuolema oli sotilaan kohtalo. Pelastus oli mahdollista, kun ja jos kykenit raahautumaan kentältä johonkin taloon ja pyytää siteitä verenvuotoa pysäyttämään...   Kun taistelu oli ohi, oli ruumit pikaisesti haudattava, sillä kulkutauti epidemiat alkavat heti tappaa siviilejä....tuuli kuljetti bakteereita ja viruksia...

( Näin myös kävi, jostain syystä on Internet     "info" usein aivan sivuraiteilla, usein on internetistä helposti löydettävä texti hieman potaskaa ja ei kerro tapahtumaa selkeästi,  mukana on usein nykyajan propagandaa ja parasta on ottaa tieto muualta.) 

Tätä jättiläis muistomerkkiä on käynyt katsomassa moni sotilas turvallisuus Security mies, sillä tässä paikassa  Saksa  (  siis : Preussi, Itävalta jne) ja    Venäjän Tzaarin sotilaat antoivat Napoleon miehille kyytiä "kotimatkalle"  ja ensinmäisen kerran sai Mr. Napoleon diktaattori niellä mustaruudin savua vihollisten aseista...  Napoleonin  tappion syöksykierre alkoi juuri tässä paikassa !    Napoleon näki, että oli olemassa Eurooppa voimia, jotka ajoivat takaa oikeaa vapautta , eivätkä halunneet taipua Ranskan ikeen alle....

Leipzig oli Napoleonin  "Stalingrad  "    ja hänen sotaonni kääntyi.   

Saksan mies Blucher oli se sotasankari, joka ajoi täällä Napoleonin pakomatkalle kohti Ranskaa....

paljon myöhemmin oli uusi taistelu Belgiassa ja myös siellä , Waterloon taistelun kulun käänsi tämä sama saksalainen yllättäen  Napoleonia vastaan,  Mr. Blucher ratsasti miehineen paikalle ja yllätti jo melkein voitoniloiset Ranskan sotilaat...jopa Waterloon taistelun oli Napoleon voittamassa, kunnes äkkiä ilmestyi Saksan tuoreet sotilaat Blucherin johdolla ja taistelun luonne muuttui.... Napoleon hävisi !

Leipig taistelussa : Blucher oli 73v saksalainen upseeri ja hän huusi Ranskan sotilaille päin naamaa;  " Go Home !"  ja hän ajoi jo haavoittuneet ja verissä päin olevat Ranskan sotilaat kohti Ranskaa, hän miehineen vapautti vapaan Euroopan, eli Keski-Eurooppa ja Tzaarin Venäjä olivat ne tosi sankarit, jotka vapauden tekivät, heitä saamme kiittää.

MIL27JA801 Maljakko Vaasi, kaunis ja muisto sodasta vuonna 1813 jolloin Leipzig kaupungissa sai Napolen pahasti raskaan tappion ja yli 100,000 sotilasta jäi kuolleena makaamaan kentälle. Voittajat olivat pääasiassa Preussi  ( Saksa) ja Venäjä , monia liittolaisia, mm. pienellä joukolla oli sotimassa myös Ruotsi.  Leipzig sotatantereella ottivat yhteen yli 500,000 sotilasta ja Napoleon oli jopa voittamassa, mutta hänen miehet olivat nuoria poikia ilman sotakokemusta ja vastassa oli todella kovaa karkeaa kokenutta sotilasta....mm. Saksan Blucher !

Mieti vähän, miltä tilanne näyttää, kun maastossa makaa yli 100,000 ruumista....Ranska sai todella pahan iskun, mistä se ei toivu koskaan. Saksa ja Venäjä ( Tzaarin Venäjä)  näyttivät yhdessä Ranskalle heidän oikean paikan....

Napoleonin sotilaiden  voittajat olivat ryminällä rajumyrskyn tavoin voittamassa ja juoksemassa päälle  ..

PS: Moni kysyi Vaasin, maljakon valmistajaa: Se on arvostettu posliinitehdas Metzler & Ortloff Ilmenau Saksa ja tehdas on lopettanut toiminnan jo ajat sitten. Tämän maljakon vaasin pohjassa oleva posliinitehtaan merkki on takuutae valmistuksen ajankohdasta, joka lienee jossain 1929-1938 ....internetin avulla jopa kaiken voi varmistaa, mutta juuri näin on..   Sodan loputtua jäi alue DDR  alueelle ja tehdas aloitti taas toiminnan, tosin tehtaan logo merkki oli toinen, erilainen. 

PS: Yhä tänään pelkää Ranska eniten sitä, että Saksa ja Venäjä toimivat yhdessä , kova vastustus. Tosin vielä vahvempi yhdistelmä olisi Venäjä,  Kiina ja Saksa.  

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 12 vrk 6 h 29 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

31 € Sulkeutuu 12 vrk 6 h 29 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.