Kuvaus

Vaimon lentomerkiltä näyttävä merkki. Suomen lentomerkin eli sotalentäjien merkin malli, joka tässä on, mutta lentomerkkiä pienempänä, oli käytössä 1918-1945 ja sen suunnitteli Akseli Gallen-Kallela. Lentomerkin perustamisesta määrättiin Mannerheimin päiväkäskyllä vuonna 1918 ja hakarististä luovuttiin lentomerkissä liittoutuneiden kehotuksesta vuonna 1945 jolloin se korvautui uudella ja vanhaa lentomerkkiä ei tämän jälkeen jaettu.

Taitaa olla harvinaisemman puoleinen merkki.

Hopeaa.

Leimat: TKS ja 830.

TKS merkkiä käytti N.S. Montin Oy Ab Helsingistä vuosina 1946-1948. Samaa leimaa käytti myöskin Katajanokan Kulta- ja Kelloliike Salmi Toivo, joka käytti leimaa vuosina 1955-1985, mutta tuskin on sen valmistama, koska hakarististä lentomerkissä luovuttiin liittoutuneiden kehotuksesta jo 1945, niinpä jo mahdollinen Montinin leimakin pieni mysteeri. Jos joku tietää saa vinkata. Tuskin näitä maan allakaan tehtailtiin vieläpä leimattuna.

Erinomaisessa kunnossa oleva merkki mielestäni.

Postikulut ostajalle.

Huutopakettina Matkahuollon kautta 6,85 euroa. Turvallisempi kuin Posti. Toki voin lähettää myös millä tavalla haluat. Lisäpalveluja maksusta Matkahuollon tai Postin normaalin hinnaston mukaisesti. Tai sitten nouto.

Hoidan oman osuuteni ehdottoman luotettavasti. Ks. tarvittaessa yli 900 positiivista palautettani, mutta Postin taikka Matkahuollon toiminnasta en voi ottaa vastuuta eli siinä riski ostajalla. Pakkaan kyllä huolellisesti.

Huomaa ettei tuote ole kuitenkaan uusi, vaan jo varsin iäkäskin, joten pientä kulumaa voi aina tämänikäisessä tuotteessa olla, minkä hyväksyt huutaessasi. Olen yrittänyt listata tässä kaikki mahdolliset puutteet mahdollisimman täsmällisesti ja totuudenmukaisesti, mutta en minä tästä mitään löydä. Katso kuvat ja tee oma arviosi.

Toisessa kuvassa olevan heijasteet johtuvat suurennuslasistani ja taustalla oleva sotalentäjiemme valokuva ei kuulu kauppaan.

Katso muutkin kohteeni! Myynnissä muutakin militariaa ja kunniamerkkejä, jotain sotalentäjiin liittyvääkin!

NOTE: I WILL NOT SHIP TO RUSSIA!

Hakusanoja: Vaimon lentomerkki, lentomerkki, sotalentäjien merkki, ohjaajamerkki, Suomen ilmavoimat, ilmavoimien, lennosto, lennoston, Suomen ilmavoimien lentomerkki, Akseli Gallen-Kallela, Axel Gallén, hävittäjä, hävittäjälentäjä, sotalentäjä, lentäjä, ilmailu, sota, ilmasota, taistelulentäjä, jatkosota, talvisota, vaimo, vaimot, puoliso, sodankäynti, merkki, kunniamerkki, kunniamerkit, mitali, mitalit, hakaristi, hakenkreutz, swastika, neulamerkki, neulamerkit, emalimerkki, 1910-luku, 1910-luvun, 10-luku, 10-luvun, 1920-luku, 1920-luvun, 20-luku, 20-luvun 1930-luku, 1930-luvun, 30-luku, 30-luvun, 1940-luku 1940-luvun, 40-luku, 40-luvun, 1918-1945, harvinainen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 45 vrk 9 h 6 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

175 € Sulkeutuu 45 vrk 9 h 6 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.